Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak dnesni UTZ dopadl OK.
S tim chovanim na rukach - taky porad premyslim, jak se to bude realizovat. Charlie nastesti ve svem veku vazi 8,5 kg, takze zadna velka vaha. No, bude to zajimave…
Vitam nove maminky skorodvojcatek…to se ale krasne rozrustame…
Nevim, cim to je, ale v druhem tehu mam neporovnatelne vice energie. Mely jste to take tak??? Ne, ze by mi to vadilo, ale jsem z toho trosku prekvapena.
Terik
Ahojky,
mám dětičky taky brzo po sobě, píšu do Jarních miminek 2004. Třetí těhu bylo plánované, i když ne tak brzo, protože jsem plně kojila. Reakce okolí byla, že to bude záhul. Ale já jsem si říkala, že nejhorší bude ta první zima. A teď můžu říct, že to docela šlo a já jsem spokojená a zvládám to v pohodě. Samozřejmě jsou chvíle, kdy jsem na nervy, ale není to tak často a byla bych na nervy i jen s jedním dítětem. Manža pracuje tak, že jezdí domů většinou jen na víkendy, takže v týdnu děti musím zvládnout sama, občas pomůže tchýně, někdy i tchán. Ale oba pracují, takže to není tak často.
A někdy si připadám jako superžena. Třeba včera večer: 18,45 vracíme se domů z procházky, 18,50 krmím Petra a Martin „sám“ jí polévku, 19,05 jdu koupat Petra, Martin asistuje, 19,10 Petra hlídá ve vaničce Tomáš a já převlékám Martina dávám ho se sunarem spát, 19,15 vyndávám Petra z vaničky, 19,20 kojím Petra a pak ho dávám spát, 19,30 s mobilem v kapse vybíhám z domu, s klukama je doma jen Tomáš, taky s mobilem, kdyby se něco dělo, 19,35 cvičím v místní škole aerobik
.
Kočárek mám dvojčatovou Inglesinu, i když v tom letošním sněhu to je docela dobrá posilovna. U nás jsou sněhu mraky. Kdyby měl někdo zájem o tento kočár, tak ho asi na konci léta prodám.
Malý věkový rozdíl bych každému jen doporučila. Je teda fakt, že Martin byl a je docela hodné dítko, je takový opatrný. No a Petr je snad ještě hodnější, zatím, a dokonce v noci spí 11 hodin v kuse. Teda já ho k ránu většinou vzbudím, abych ho nakojila, protože mi teče mléko.
Když jsem byla v porodnici s Petrem, tak Martin byl doma s tátou a taky tchýně si vzala dva týdny dovolenou a po návratu z porodnice mi chodila večer pomáhat s koupáním, protože manža už byl zase pořád v práci. Martinovi se po mě nestýskalo, dokud mě v porodnici nenavštívil a po návratu z porodnice si mě dost hlídal.
Žárlení u nás zatím u žádného dítka neprobíhá, všichni se mají strašně rádi.
kat-ko - my jsme skoro sousedky. Bydlím asi 25 km od Jablonce nad Nisou.
Julda, Tomáš 11 let, Martin 22 měsíců a Petr 6 měsíců
Juldo,
nedá mi to a musím ti vyseknout poklonu
, moc tě obdivuju a můžeš nám jít příkladem, že to prostě jde a ještě najít chvilku pro sebe.
Mně už docela lezou na nervy ty řeči - „To vám teda nezávidím“, „To si zobneš“ a soucitný pohledy … Já vím, že to nebudou dva roky prázdnin, ale pokud ti lidé nehodlají říct „Blahopřeju“, tak mně jejich názory a „lítost“ nezajímá … ![]()
Pravda je, že opravdu asi záleží na tom, jestli jsou ty děti takzvaně hodný a aspoň trochu spící nebo naopak. My jsme si s malou užili svý a doteď nemůžu říct, že dobře spinká, ale už nám odrůstá z toho uzlíčku, proto se tááák moc těším
na Medvíďátko …
Timeo,
jedna moje „kamarádka“ reagovala taky podobným stylem, když jsem jí řekla, že jsem těhotná (Vojtovi bylo asi půl roku) - „No, to se zblázníš a zhroutíš“. S ledovým klidem jsem jí odvětila, že nezhroutím, protože to malý dám do ústavu. Vykulila oči a pak naštěstí pochopila, že je to vtip a už jsme se o tom nebavily… Ale u každého to nejde.
Proto mám do dneška vžitej syndrom na venek působit, že je to děsná brnkačka, i když někdy padám na hubu (ale kdo někdy nepadá, že). Je jen pár vyvolenejch co třeba věděli jak blízko zhorucení jsem první tři měsíce s Val byla… Ale neděsme těhule, Val byla do 3m děsnej exemplář a proto mi to teď vrací, seč může… ![]()
Ja ty reci taky nenavidim. Ale manzel me vzdy uklidni, kdyz mi pripomene, ze i pred narozenim Charlie nam kazdy rikal, ze netusime do ceho se zeneme. Jasne, ze obcas to bylo a je na nervy i s tim jednim ditkem, ale jsem s tim nejak srovnana.
Zatim me proste optimismus neopousti a moc se na Zoe tesim. Zvlastni je, ze maminy v mem okoli, ktere maji take skorodvojcata (obcas i vicercata), me naopak nelituji, ale tesi se s nama. Lituji nas jen lidi, kteri maji deti vice jak dva roky od sebe nebo zadne nemaji.
Terik
Souhlasím s váma. Já jsem celé těhu byla připravená, že to bude záhul, ale že to musím nějak zvládnout. A proto mi to možná teď nepřipadá tak hrozné. Mohlo by být hůř ![]()
A když je někdy třeba půl dne Martin u tchánovců, Tomáš lítá někde venku nebo je ve škole a starám se jen o Petra, tak je to hrozný veget, starat se jen o jedno dítě
. Stihnu při tom udělat dost věcí a ještě se dost „válím“.
Jo a manža už od narození Petra otravoval, že by chtěl ještě další dvě děti. Názor změnil až nedávno, když jsem byla nemocná a asi 5 dní se fakt hodně staral o všechny naše kluky
.
A aby jste si nemyslely, tak někdy jsem taky zralá na chocholouška a na chudáky děti řvu.
Ahoj holky,
syndrom „brnkačka“ mám vžitej nevenek taky, ale postupem času zjišťuju, že tím strašně moc lidí nas--- (naštvávám)
, tak nevím, jestli je to zrovna to nej. Teda teď už vím, že ne, ale omlouvat se za to, že to (občas
) zvládám, se mi nechce.
K tandemu: Byla to moje spása v době, kdy jsem potřebovala jít nakupovat nebo cokoli vyřídit - s mimčem a prckem capajícím na všechny strany to jinak stejně nešlo. Teď chci jít do letních golfek pro dvojčátka, aby jsme konečně mohli na delší výlety a schruplo by si i starší dítko vpředu.......(některá jste se mě ptala k prodeji).
Zatím se mějte,
Bubu
Mě taky připadá, že na mě lidi vždycky koukají divně, když jim na otázku, jak to zvládám, odpovím, že v docela pohodě.
Ale řekla bych, že je to možná i tím, že je v dnešní době normální si pořád na něco stěžovat a ten, kdo řekne, že je spokojený nebo dokonce šťastný, tak je divný. Občas nad tímto poslední dobou přemýšlím. Ale to by bylo na jiné téma diskuze, že? ![]()
Zdravím
já jsem tedy s 21měs. a očekávaným druhým dítkem mezi Vámi břídil, ale také jsem slýchala, že jsem blázen a to jen proto, že jsem říkala, že chcem děti rychle posobě, že jsem těhu ví jen tři nejbližší rodiny, to zní divně, prostě tři manželské páry našich přátel, taky nic moc …
můj muž moc nepomáhá, třeba nikdy nebyl s kočárem, ale zas psychickoupodporu mám velikou, když „padám na hubu“ (vím mám jen jedno dítko
) a neuklízím a nevařím, vše je ok, dnes ráno vstal s Maxem on a já měla hodinku k dobru atd.
Missorko
to s tí ústavem mě potěšilo, já jedné dobré duši co sejčkovala řekla, že až budu v průšvihu, tak mi Maxe přeci týden v poho pohlídá
tos měla vidět ten výraz, pochopila.
Pro mě je podstatné, že chci aby se naši potomci měli avzájem, my s mužem jsme hodně těsná dvojka, tak aby měl Max ještě kumpány, a to nějak lidi nechápou, prý má nás, no nevim, co by na to říkal v pubertě ![]()
už se nemůžu dočkat UTZ
pa Mia
Ahoj holky,
díky za tuto diskuzi!
Máme Šárinku 18 měsíců a Petříčka 10 dnů ![]()
Zatím je to super, oba jsou moc hodní, tak jen aby jim to vydrželo.
Jak tu někdo psal, že v druhém těhu má víc energie, tak já jsem to měla taky tak. Všechno jsem líp zvládala, Šárinku nosila až do samého konce a ani jsem si nepřipadla, že mám tak obrovský pupek, jak mi všichni tvrdili. Taky porod byl super, rychle jsem se zvetila a miminko je zlaťoučké, vůbec nepláče a spinká víc, než kdysi malá.
Akorát se nám Šárinka zas nějak rozkojila - nemáte někdo zkušenosti s tandemovým kojením? Potřebovala bych nějakou polohu, aspoň trochu pohodlnou pokud možno pro všechny zúčastněné
Ona se totiž Šárinka kojí zá:,–(ně zároveň s miminkem - naštěstí ne vždycky - malej sosá někdy i po hodině, to bych byla asi docela vysátá.
Jak jste tu psaly ty reakce okolí, tak to bylo asi to nejhorší, co mě za celé těhotenství potkalo
To už ani ten smrad ze skleničkových jídel nebyl tak hroznej
A navíc se ještě všichni ptali „A to ji ještě kojíš? Vždyť to tomu miminku ubírá živiny!“ - no nevím, asi bylo dobře, že jsme mu trošku přivřeli kohoutek, i tak měl Peťulík porodní váhu 4500 g ![]()
Teď je nám smutno, taťka musel na služebku na Slovensko a vrací se jen na víkendy
Tak nám držte palce, ať to brzo dokončí, aby si mohl užívat tatínkovských radostí
Jiné radosti mu zatím budou odepřeny ![]()
Jo a ještě Vám musím napsat, co mi pije krev úplně nejvíc: že se někteří ujišťujou, že si hned nepořídíme ještě třetí ![]()
Dobrou noc přeje mamulka
Mamulko
obrovská gratulace k Peťulkovi!!! At je nadále hodný a zdravý a spavý ![]()
Soucítím s tebou, že máte taťku přes týden pryč, u nás je némlich to samé, už aby jim ty pracovní povinnosti skončily. Tééda, já být v šestinedělí, tak bych kvůli tomu, že nemáme tátu doma, bulela od rána do večera ![]()
Mamulko,
ale ty jsi podle metříku ještě pořád těhotná
. To by už měl Petřík nejmíň 6 kilo
. Uvidíš, že budou oba hodní pořád, věř tomu ![]()
Julda
Holky, poradíte mi jak sem do komentáře vložit fotku? Ukázala bych vám jak já jezdím s „autobusem“ ![]()
Julda
Zkousim ukazat nase dracice, tenhle kocarek maji u babicky a je uzasny!!!!! Docela by me zajimalo, kolik starsich sourozencu v nem tahalo sve male segry a brasky ![]()
http://rodina.cz/…6_6680_1.jpg
Juldo, musis mit fotku nekde na webu, pak si zkopirujes jeji odresu a sem ji vlozis mezi svorky [img ] adresa obrazku [/img ]
psano bez mezer - dala jsem do hranatych zavorek mezeru jen aby se to zobrazilo.
Ja vkladala fotku z rodiny, pod samotnou fotkou je v tech radcich i jeji adresa: http://rodina.cz/…
Lesina
Ahojte
tak se docela bavim.....Hlavne tema reakcema, moje tchyne je taky exemplar, ale asi si oddechla, kdyz to nevyslo
Ja jsem ted uplne vystavena, malemu jdou zuby a celej den je chovaci, pak rve a rve
Juldo, a kdepak mas hnizdecko? Muzem dat srazik
Muj manza taky nepomahal......s kocarem byl asi 2×, prebaloval taky 2× a krmil jenom kdyz malej pil mlicko…Ale tedko, se uz alespon Honzikovi venuje a blbnou spolu
stejne, kdyz ctu o Vasich detech, malinko zavidim.......
Katka cekatelka na oplozeni ![]()