Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hlasuji pro diskuzi skorodvojcat i na emiminu…jestli se vam tedy chce…
My to mame uz za par.
Terik
To urcite nevadi…i to tehu s drobkem je chvilkama narocne. Taky mi to pripadalo, ze to bude az za dlouho, ale utika to desne rychle.
Terik
Asik mas pravdu,
ale zatim to nemam potvrzene ani od doktora. v patek jdu na krev a kdyz nejakeho zahlednu, necham si udelat ultrazvuk
Katka
Beru
)) Občas tady vyhledávám, kdo je na tom jako my. Máme děti 15 měsíců od sebe.
Datez
Datez,
no jestli to dopadne, tak ja to taky budu mit 15mesicu:-)))
Jak jsi to zvladala? A jakej kocar si mela, nebo mala uz chodila?
Katka
Hurá, moc bych takovou diskusi potřebovala. Moc se těším na druhé mimi (hlavně na to, že zase budu moci spát s mimi v jedné posteli), ale taky se bojím, protože nemám představu, jak to bude fungovat. Moje první princezna je v podstatě strašně hodné dítko, i když je to čertík, tak předpokládám, že to druhé nám to vynahradí
![]()
Rozdíl bude 20 měsíců.
Míša
Jee, to jsem rada, ze se vas tolik pridalo. Charlie a Zoe budou cca 17 mesicu od sebe. Charlie je taky hodnoucka a nenarocna, takze jsem zvedava na to druhe mimi. V brisku tedy hodne vyvadi.
My uz mame koupeny tandemovy kocarek, protoze Charlie zacala sama chodit teprve minuly tyden.
Terik
Já právě taky pořád přemýšlím nad tandemem. Druhé mimi bude v září, dejme tomu, že Karolínka jakž takž ujde těch asi 500 m k doktorce, na polikliniku budeme muset autem, ale za chvíli pak bude zima a hromady sněhu, ve kterých má dospělý člověk problém udržet rovnováhu a co potom takový malý prcek
. Asi budu pořizovat i babyvak aspoň an začátek. Ale ta zima mě děsí (cesta + vypravování).
Míša
Míšo,
tandem máš podle mě jasnej, třeba koupíš dobrej z dobrý ruky, nebo kup novej a v klidu ho pak prodáš, tudíž to už není taková investice…
Vojtovi je 20měsíců, je docela turista, ale v kočárku je rád a já jsem ráda, že ho všude nehoním… ![]()
Káťo,
Terezka byla línější, začala chodit až když jsem byla v porodnici. Teď už běhá jak drak, ale do teďka se strašně ráda vozí. V květnu jí budou dva roky.
Tenhle kočárek je bezva, ale nevhodný pro malé mimi, když je nepříznivé počasí. Teď je uklizený a vyndáme ho, až bude tepleji. To už tam budou cipískové oba sedět
))
Teď jezdím ven s jedním hlubokým kočárkem a když se Terka chce svést, tak jí po:,–(ím nahoru čelem k sobě - to když Dadla spí a nebo tam sedí takhle
)) Samozřejmě oblečení a zachumlaný. Ale mi se vozíme rádi i doma
))
Datez
No j jsem kazdopadne rozhodnuta pro tandem, uz mam jeden zamluveny.....ale manza porad rika, ze malej uz bude chodit, ale jsem zvedava, jak by to zvladal ted v tomhletom… tady snehu vsude po kolona…
No a ted me rikala svagrova, ze se da koupit nejake sedatko na kocar, jenze to myslim, je jenom na sedeni, a kdyz bych chtela aby malej spal i ten druhej, tak nevim.....
No doufam, ze do porodu ho ukecam..
Katka
No, kdyz jsem jeste kdysi davno hlidala cizi deti, tak bylo bezne, ze se i dvou a pul lete musely vozit v kocarku. Ja si myslim, ze ho urcite vyuzijete. I kdyby chodil perfektne, tak urcite nepujde tam, kam budes potrebovat nebo tim tempem, ktere je potreba. Sice budeme pouzivat i babyvak a pro Charlie sportak, ale vecne nebudu moct takhle fungovat.
Terik
Od manžela si do toho mluvit nenech
)) Ty budeš s těma dětma každý den venku…ne on ( nebo se pletu ). Dvojkočár využiješ, uvidíš. My máme i kočárky samostatné, někdy se povede, že si Terku vezme babička ( a to i s golfkama ) a já jedu ven s Dádou s hlubokým ( ten máme dost velkej, vejdou se tam i vleže vedle sebe ). Tu sedačku ani nepotřebuju, Terka prostě sedí nahoře na dece. Ten tantem pak podle mě v pohodě prodáš, stačí se podívat, jak je vysoká poptávka
))
Datez
Ještě bych chtěla dodat, že i to co Terezka už nedělala nebo nechtěla, tak teď to chce jenom proto, že to má nebo dělá bráška
)) Ráda např. leží na posteli, kope nožičkama a hraje si s chrastítkama nebo s hrazdičkou…než se Davídek narodil, tak se těchto hraček ani nedotkla.
Datez