Skoro-dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22315
24.3.06 14:20

Cifko,
vitej

Ja se zatim jenom snazim, ale malem to uz vyslo:-)
Tak snad tento mesic, kdyz ne, tak pristi

A odkud jsi?

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
24.3.06 16:25

Ka-tko: Tak budu držet palce, s chutí do toho, půl je hotovo!

Já jsem původně z Nového Strašecí u Rakovníka, studovala jsem (a snad ještě budu) v Brně, bydleli jsme v Luhačovicích, v Uherském Brodě, teď jsme v Račicích u Vyškova a během letních prázdnin se budeme stěhovat do Bukovinky, okr.Blansko. A tam se hodlám dožít neméně důchodu. Stěhovali jsme se pokaždé v mém 6.měsíci a nic moc.

cifka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
24.3.06 17:18

Ahoj holky,
zadařilo se mi na poněkolikáté uspat Andulku, tak mám trochu času …

Kojení - Andulku (1r) ještě kojím, jestli se dožiju tandemového kojení, to netuším, ale přiznám se, že do toho se mi už tak moc nechce. Otázky typu: „Ty ještě kojíš a proč, dyť jsi těhotná,“ přecházím bez odpovědí. Tak jako nekojící maminky unavuje věčně vysvětlovat, proč nekojí, tak já už vzdala vysvětlování, proč kojím. Když tělo, prsa i dítě spolupracují, tak co.

Teď si musím trochu postěžovat, Andulka si osvojila zlozvyk, používat moje rostoucí břicho jako boxovací pytel či jako „schod“ pro výpravy přes moji hlavu. Je téměř nemožné jí teď vzít do náručí a jednu nechytit. Pořád dokola jí vysvětluji, že tam je miminko, že ho to může bolet a maminka se nekope, ale kouká na mě pohledem přemoudřelého puberťáka a jednu mi ubalí. Netušíte co s tím? Nebrat do náruče nejde, vysvětlování nefunguje, přes ručičku i zlobivou nožičku jsem plácla :( …

Je fakt tak výchověvzdorná nebo dělám někde chybu? Jinak to je usměvavé, hodné a relativně poslušné miminko.

Díky Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
24.3.06 18:19

KatM - Charlie mela taky takove obdobi…presne jak jsi psala, stupinek pro vylezeni mi az na hlavu. Porad dokola jsem ji rikala NE a sundavala ji dolu. Nejvice zabiralo upreni pozornosti nekam jinam, jako napr. hlazeni briska s mimi a delani do briska pich prstikem. To ji dost bavi a hned zapomene, ze mi chtela vylezt na tu hlavu. Prochazime obdobim vzdoru, takze obcas si u toho porve, ale pokud se vzteka jen minutu, tak to beru jako vitezstvi.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
24.3.06 19:00

Cifko , vítej.

Zaujalo mě jméno tvého chlapečka. Já mám Bořivoje synovce švagra a i jeho táta se jmenuje stejně :D .

Julda, Tomáš 11 let, Martin 22 měsíců a Petr 6 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.3.06 19:14

Ahoj holky

Zdravím nové maminky skoro-dvojčat

tak s tím lezením je to u dítek normální - mě takhle lezl Lukáš přes Lucku a potom oba dva přes Jonáška v bříšku - opravdu to chce v tu dobu zabavit něčím jiným - a nebo udělat něco podobného a dítko by mělo přestat - něco na způsob: dítko kouše, tak já budu taky - u mě to docela slavilo úspěch.

CIFKO: proč ten datum? nějaký významný den? Víš, že dítka se rodí na termín pouze v 5%?

Katko: přeju úspěšné snažení. Já to zkouším také, protože příroda mi ukázala mocnou ruku (14.11. MT - TP měl být 17.7.), prostě jsem si řekla - když už, tak už. Schválně, kdo dřív?

A holky, viděli jste včera? ten příběh, kdy v jedné rodině se narodily tři dítka přesně v ten samý den? Tam mají v jeden den troje narozky najednou

nepřihlášená VVIk

• Citovat
  • Upravit
2239
24.3.06 19:24

vvik - ja metodu TY ME, JA TOBE aplikuji uz dlouho. Tykalo se to hlavne stipani a tahani za vlasy. Samozrejme ji netyranizuju, jako Charlie me. Ale tak, aby vedela, ze to neni zrovna prijemne… Akorat zrovna u toho lezeni pres brisko me nenapada, jak vhodne ji to oplatit.

Taky jsem vcera videla tu reportaz a je to fakt sila, ze se trefili na den presne. S nama chodi to cviceni jedna maminka, ktera ma tri deticky vzdy dva roky od sebe (vsechny v listopadu). Akorat stejne datum narozeni nemaji.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
24.3.06 20:53

3.5.2007 jako TP pro naše třetí vyplývá z rovnice půl roku plného kojení pro Boříka + měsíc na otěhotnění+270dnů. Samozřejmě, že kecám :D Copak se to dá naplánovat! A možná začneme dřív.

Vvik, dobré!!

Taky jsem uplatňovala metodu Ty mě-já Tobě, ale už jsem od ní upustila, aby Amálka nemlátila (nepleskala) Boříka. Babička jí teď naučila přátelsky plácat do dlaní a pořád do něj buší (všude a moc). :?

cífka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.3.06 21:18
  • Citovat
  • Upravit
9867
24.3.06 21:29

Ty vole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
24.3.06 22:28

CI TO JEEE?

Cauky vsecky super maminy,dlouho sem nepsala,ale ctu poctive!

Vvik-vsak me znas ja toho ani k nam do denicku moc nenapisu!Jak ty to clovece delas?

Holky,dalsi dotaz,technicky-co spani mrnat?Stefi totiz musim kazdy vecer uspat-sice to trva (vetsinou)10-20min,coz je pohoda ale jak to bude se 2?jo ataky spi s nami v loznici,protoze pokojik jeste nemame-ale uz se na nem pracuje.Takze zatim planujem i dalsi postylku(kosik) do loznice aze bych je pak oba prestehovala do pokojiku az tomu dalsimu bude tak pul rok.S tim ze Stefi kolem roku a pul zacnem ucit na normal postel-co vy nato?

Misorko-cetla sem dodatecne tvuj denicek ze 20tt.-a citim to stejne-taky si prijdu jistejsi ze to zvladnu-a okoli samozrejmne syckuje.

Jinak reakce na 2.tehu-vesmes kladne,i kdyz s takovym tim podtextem ze sme asi blazni.A nejvic me najezila tchyna-jeji 1.reakce,takovym tim zhrozenym hlasem-ale pak uz si dejte pokoj!!!!!I kdyz hned 2.den byla jak milius ana vsecko se ptala(jak se mame a at se opatrujem)tak uz to veme zustalo.Zvlast kdyz vedela jak byla nase Stefi vymodlena!!

Tak zas za mesic :oops: :wink: :oops:
pohladte ditka i briska

cauMarty+Stefi,skoro11m+otaznicek23tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
24.3.06 22:59

Kráásně počůraný testík :D , přiznejte se čí???

Marty - po pravdě řečeno to spaní a uspávání mě „děsí“ ze všeho nejvíc, ostatní už se skoro dvojkama hravě zvládnu :)
Když stojím půl hodiny nad usínající Adunkou a hladím jí hlavičku, držím ručičky atd., říkám si, že tě už z toho bolí záda jak čert, to zvládneš, ale co když do toho bude zrovna nepříčetně ječet to mrně? Snažím se to zdlouhavý uspávání likvidovat, poslední týden se nám daří hlavně v noci - za prvné jsem se odstěhovala z pokoje, kde Adunka spí, a za druhé, když v noci kňourá, mám limit maximálně 15 min (v případě šíleného řevu i dřív), ale jinak vydržím a nejdu za ní. Většinou prostě za chvilenku sama usne, jenom se jí třeba něco zdálo a vyrovnala se s tím sama. Mám ověřený, že když za ní příjdu, už nemůžu odejít, dokud ji pořádně neuspím. Při jakémkoli náznaku odchodu spustí hysterický řev, že od ní maminka odchází. Takže je lepší nepřicházet … Toť platí u nás a jsem šťastná, že jsem na to přišla! :) Přes den musím pořád uspávat :( nebo pomůže láhev s mlíčkem …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
24.3.06 23:33

Uspávání - po zkušenostech s prvním synem, kdy nikdy nechtěl usnout sám ani se mnou a já musela u něj ležet, dokud neusnul, chodil spát okolo 22 hodin, atd. jsem mladším klukům oboum nastolila „studený odchov“ :lol: :wink: . Hodně brzo po narození jsem je dávala spát jen do postýlky, žádné spaní s námi, a v pěti měsících šli do svého pokoje.

Teda Martin spí sám v pokoji a Petra jsem musela dát do pokoje k Tomášovi a vzájemně se neruší. Když pláčou, tak je slyším a vyspíme se všichni dobře. Petr spí vůbec celou noc, Martin se občas v noci budí s pláčem a utiší ho jen pití, někdy ani to nechce. Zkoušela jsem ho nechat vyřvat, ale stejně se zase budil, takže k němu radši chodím.

Julda, Tomáš 11 let, Martin 22 měsíců a Petr 6 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
25.3.06 09:55

Ten test je můj…

Já si teď nemůžu společné spaní dětí vynachválit, ale bála jsem se toho jako čert kříže… Ale obě moje děti jsem naučila usínat samotné a vyplatilo se. J8 na uspávání taky nemám nervy a bývala jsem i dost nepříjemná, tohle je pro všechny příjemnější varianta…

Pak napíšu víc, teď je tu nějaký boží dopuštění nebo co, no jo, bodejť by ne, Val mu vzala RENAULTA!!!

• Citovat
  • Upravit
22315
25.3.06 10:03

Peto,
ty jsi opet v tom????

Ty jo, ja chci taky

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová