Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@bylinka nemyslela jsem, že si to zakáže každé dítě, aby ho někdo odpojoval, ale měl by tam být něco jako správce té konverzace - učitel, který ostatním účastníkům omezí práva, zakáže odpojovat… A další věci.
Nejjednodušší asi bude, když se učitel obrátí na podporu Skypu. Jestli to není úplný technický antitalent, tak by mohlo stačit, když si s tím trochu pohraje.
@Kamkam :asi to zkousel, rano jsem tam nasla, ze XY udelal dve zmeny, ale ani jedna se netyka moznosti odpojeni. Tak uvidime. Ja jsem myslela, ze na synove uctu v nastaveni najdu moznost odpojit ucastnika nebo neco takoveho a to bych vypla, ale nic takoveho jsem tam nenasla. Lze tam jen pridavat dalsi ucastniky. Vlastne tam ani nevidim moznost, jak nekoho odpojit. Jestli to opravdu nebude kvalitou pripojeni, jak jsem nekde cetla…
@bylinka hele on ten Skype má poslední dobou problémy. Synova učitelka přešla na Zoom.us. ten je mnohem stabilnější. Ale volně dostupná verze ukončí konverzaci po 40 minutách a pak se všichni musí přihlásit znova
Chci se zeptat, jestli jste nepřišli na to, jak to vyřešit s tím Skypem. Děje se nám na videohodinách to samé, někdo odpojuje ostatní nebo i učitelku z hovoru. Učitelka je z toho rozmrzelá a my taky, strašně to zdržuje.
Dívala jsem se po Skypu, ale žádné nastavení jsem tam nenašla. Neumím ani založit skupinu tak, abych jako správce měla větší práva než účastníci, žádné takové nastavení jsem nenašla.
Nechci navrhovat změnu platformy, ani učitelka, ani někteří rodiče nejsou zrovna technicky zdatní, jsme rádi aspoň za ten Skype.