Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, poradíte mi někdo, čím sladit, když se snažím hubnout? Nějaké um. sladidlo, nekalorické?
Otec začal loni místo cukru používat stevii, shodil už 10kg.
Přestal jist bílé pečivo, v práci má dost pohybu a navíc chodí plavat.
Omladl. Už i mě dostal k té stevii.
Já sladím trochu medem nebo javorovým sirupem. Stévie je taky fajn, ale mě prostě nejede. Jinak um. sladidla jsou hnus
Umělá sladidla jsou, možná pro někoho stále paradoxně, horší než ta přirozená. Takže slaď medem, možná i tou stevií (není to moc prověřené, ale pořád je to přírodnější než ostatní varianty), ideálně jez tak, abys sladit vůbec nemusela - co chceš sladit? Při hubnutí, při dobře zvolené skladbě jídla za den, si moc ani neumím představit, co bych si tak mohla pocukrovat.
Možná máš rozhárané chutě z předchozí špatné stravy (samá Cola, dortík,…?), nebo nevím. Stačí se odnaučit na sladkou chuť a bude ti stačit lžička medu a roztečeš se sladkostí. ![]()
Příspěvek upraven 15.03.15 v 13:15
@Idril píše:
Já sladím trochu medem nebo javorovým sirupem. Stévie je taky fajn, ale mě prostě nejede. Jinak um. sladidla jsou hnus
Souhlasím, také mám nejradši med nebo nějaké sirupy, třeba datlový, ale ty rozhodně nejsou nekalorické
.
Umělé sladidlo nikdy..je to strašná srača!!!
Raději ta stévie, nebo jsou i různé sirupy a pokud možné pak to omezuj na co nejmíň čehokoli. Snižuj si dávku a postupně si zvykneš ![]()
O slazení čeho ti jde? Nejde ho vynechat úplně? Já nesladím prakticky nic
A když už tak trošku medu nebo klidně i ten cukr, protože je ho tak minimální množství že je to fakt zbytečné řešit
@Idril píše:
Taky mi trvalo než jsem te stevii přišla na chuť, naučit se s ni péct buchty a jste k tomu použít celozrnnou mouku, no stále si zvykáme a přicházíme ji na chuť.
Snažím se ji zapracovat do norm. receptu místo běžného cukru.
Pokud chceš hubnou a řešíš slazení, tak med je stejně kalorický, jen určitě zdravější pro tělo. Stévie je přírodní, ale při větším množství je nahořklá. Musí se s ní opatrně. V časopisu TEST jsou ted rozebrané sladidla, tak počti.
Stévie nebo medem… umělý sladila nejsou na hubnutí to si radši oslad normálním cukrem ![]()
@lyrica píše:
FlavdropsJedině
Příspěvek upraven 15.03.15 v 13:20
To Ti fakt chutná? Jednou jsem to zkusila a stačilo.
@Meha Jj, nejradši bílou čokošku do kafe a ovocné příchutě do ovesné kaše po ránu. A taky bych bez nich nepozřela bílej řeckej jogurt.
Takže za mě super
Ale vím, že to není úplně pro každýho, někdo miluje a někdo nenávidí.
No, holky, mě jde snad jen o slazení ranní kávičky
hlavně. Protože bez cukru se to nedá ani pít, nechutná mi. Ale bez ranní kávy jsem jako ryba bez vody
… Jinak, při pečení používám běžný cukr - je to pro rodinku, já si dám fakt minimálně, tak jeden kousek na okošt. Jinak se snažím jíst zdravě..A je fakt, že kila letí dolů krásně, tak bych si to nechtěla pokazit ![]()