Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mají to jako zkoušku odvahy, ale vzhledem, že se sem do diskuze nikdo jiný nezapojil, ztrácí diskuze smysl ![]()
Paradoxně, nepořádek řešit nemusím, domů chodí přesně, takže „úlety“ se dozvídám náhodou.
Tak já mám 15tiletého bratra a nemůžu napsat nic jiného než že je NA ZABITÍ
![]()
@MarkétkaBeruška
To jsou do určitýho věku všichni sourozenci navzájem. ![]()
@Camael to máš sice pravdu, ale v situaci kdy místo rodičů řídí domácnost bratr který si vše vyřve…tak pak to podle mě v pořádku není ![]()
Trochu více názorů, spíš tam, kde nějaké jsou než kde není potřeba nic řešit a vše je růžové ![]()
@MarkétkaBeruška
No to není, to by mě taky štvalo. A nějaký „vyřve“, ty brďo, ten by to slíznul! ![]()
@Caretta
jo ahaaa, tady se mělo jen stěžovat. Tak to máš napsat jasně a ne, jaký to máte vy. ![]()
@Camael no kdyby to byl můj syn tak také, je to pro mě příklad toho, že NECHCI aby takto jednou fungovala moje rodina ![]()
@Caretta Mám dceru 16let, občas to není úplně jednoduchý
Taky už přišla domů opilá, naštěstí nekouří, jen někdy vodní dýmku, s klukama to má docela složitý, je to kočka a má tolik nápadníků, že neví co s tím, ale ona je taková, že se musí zamilovat
Nejvíc mě deptají, diskotéky, mejdany po bytech, chatách… to se o ní bojím, ale zase chápu, že se chce bavit. Ještě donedávna, bývala sem tam protivná a náladová, z toho naštěstí už vyrostla. Trochu mi leze na nervy s posedlostí po postavě, je hubená, ale přesto hlídá každé deko aby náhodou nestloustla
ale zase mi dělá radost ze školou, na gymplu výborná studentka
Vykecá mi na sebe všechno každou chvíli něco řešíme. Jo chce to pevný nervy s puberťákama a hlavně si umět vzpomenout na své mládí. Je to přesně jak píšeš, vyzkoušet musí kdeco a že, je to blbost musí zjistit taky samy. ![]()
Jaj, O. K., já netušila, že se sem nemá psát jaké má zakladatel zkušenosti, beru si ponaučení ![]()
Díky za podporu,
jsem si tu připadala jako vyvrhel. Taky jsem bývala v mládí veselá a vlastně jde opravdu jenom o ten strach. Dcera má vsugerováno - chodit domů přesně v domluvenou hodinu a být neustále na mobilu když je mimo dům. To co mi všechno řekne je třešinka na dortu a vlastně si toho vážím, že je upřímná, jen mě to trochu děsí, jak se věkové hranice v něčem posouvají. ![]()
@Camael píše:
@KačuliKačka
Jo tak až takovej salámismus jsem na mysli neměla, to muselo být o nervy. Jinak s tím úklidem, u nás zabírá: Tady máš ségru (2 roky) a dokud nebude pokoj uklizený dle mých představ, nevezmu si ji zpátky. A to bys mrkala, jak hezky a jak rychle to najednou jde.
Hmm… tak ségru mrňavou nemá
Jen starší než je on, a ta je na něj taky tvrdá, ale má ji rád (ex ji má z dřívějšího vztahu).
Na něj platí, že mu seberu kabel od netu a nedám heslo na wifi ![]()
@Caretta píše:
Jaj, O. K., já netušila, že se sem nemá psát jaké má zakladatel zkušenosti, beru si ponaučení
Ty seš nějaká nastartovaná, nebo neumíš číst. Diskuze přijde o ničem po jedný stránce tobě, nikdo nenapsal, že nemáš psát svý starosti, jen když jenom popíšeš svou situaci a optáš se, jak to mají s 15letýma jiní, tak se holt dozvíš. Měla jsi napsat, jestli tu je někdo, kdo má taky problémy, že se chceš poradit, a bylo by. Nemám ráda tyhle vztahovačný a urážející se typy, tak přeju hodně štěstí. ![]()
@MarkétkaBeruška
A tak to má ale taky dobrej efekt, ne?
I když si vzpomínám, kolikrát jsem směrem k našim tvrdila, že tohle rozhodně dělat nebudu, a pak.. ![]()