Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@KačuliKačka
to jsem viděla na netu, seznam úkolů a pod tím právě poznámka o heslu na wifi.
jenže ten můj by pokrčil rameny a začetl se do knížky, bych si nepomohla, ale ségra je spolehlivej strašák. ![]()
@Camael píše:
@KačuliKačkato jsem viděla na netu, seznam úkolů a pod tím právě poznámka o heslu na wifi.
jenže ten můj by pokrčil rameny a začetl se do knížky, bych si nepomohla, ale ségra je spolehlivej strašák.
On má noťas doma na kabel, wifi heslo zatím nedostal a doufám, že dlouho ještě budu odolávat
Stačí říct… Hmmm… že bych ti vzala kabel?
Minule jsem byla už vytočená - balili jsme se na víkend na hory a chlapec v klidu… tak jsem router vypla, ani nepípl a nešel se podívat co se děje, pro sichr, neb by to schytal ještě i slovně ode mě ![]()
@Caretta víš to máš těžko, jinak se bude dcera chovat v 17 letech. Co tak ale z okolí pozoruju, holky to mají fakt výraznější, co se puberty týká. Víc odmlouvají, mají pocit, že jim nikdo nerozumí, že ony ví vše nejlépe, rodiče jsou „out“ Byla jsem v době puberty na syna sama, a věř, že i já měla chvíle, kdy jsem měla pocit, že své vlastní dítě nenávidím a nechápu, proč se chová jak se chová a jak z toho vybruslit se zdravým rozumem a díte nezabít.
A taky nikde není záruka, že tohle pohodové chování, které trvá už dva roky, taky nepomine tím, že si postaví hlavu a bude bojovat za svou pravdu. Pevně doufám, že už máme nejhorší za sebou, ale spoléhat se na to nemůžu.
Určitě najdete s dcerou nějakou společnou rozumnou cestu a domluvu ![]()
@Camael píše:
@berusa.m
To s tím touláním, teď se často setkávám s tím, že děcka chodí po nocích už na základce a reakcí rodičů je: No co nadělám… tak to vždycky jen zírám, to u nás neexistuje. A s kouřením taky dobrý, tatínek jede jak komín, čímž ho zdárně znechutil.hele, co máš proti občasnýmu kompu a sluchátkám?
Vůbec nic proti nim nemám. Ale jedeme v autě - ona sluchátka na uších, sedí v pokoji - ona sluchátka na uších, sedí s náma v obýváku - sluchátka na uších…a v ruce telefon a Facebookuje. Pořád je mimo, neslyší když ji volám k jídlu… ![]()
Ale já to beru sportovně. Když vidím, co dělají její vrstevníci, fakt si na ni nestěžuji.
@Caretta píše:
Ano - toulání po nocích, taky jsme řešili, scházelo se jich cca 15, rodiče netuší..
Vím, že je u holek školou povinných běžné, že řeknou, že spí u kamarádky a valí na diskotéku. Kde tráví zbytek noci raději nechci vědět.
Já naši mladou vždy zavezu a pokecám s mamkou její kámošky.
Mám dceru 14, zatím v pohodě, ale trochu atypická tím, že bojkotuje hodnoty svých vrstevníků - nosí jen džíny a košilové blůzy, nejlépe do roztrhání nebo spíš zabavení mnou, nad milostnými problémy svých spolužaček obrací oči vsloup, na počítač chodí jen když nejnutněji musí a notebook nabízený k narozeninám rozhodně nechce, vyhovuje jí společnost dospělých… jsem zvědavá, kam to povede a jak bude na sš…
eVA
My jsme nikdy nijak extra nebojovali. Marihuaně se naštěstí zatím vyhýbá a doufám, že se vyhne úplně. Cigarety i alkohol už jsou dávno vyzkoušený a cigarety se naštěstí nechytly.
Asi je trochu výhoda, že hraje hokej a tak nemá zrovna moc času. Takže je zatím v pohodě, ale jsou dny…… ![]()
@Caretta Každý člověk si musí občas natlouct čumák aby si uvědomil že nic není samozřejmé nebo snadné. Máš rozumnou dcerku, já myslím že se poučila.
@Caretta a ty jsi taková v jejích letech nebyla?
někdy by si měly maminky sáhnout do svědomí ![]()
@Camael jo na mě ano. jj, toho se nejvíce bojím že jednou budu dělat věci co třeba dělá teď mamka a já s nimi nesouhlasím