Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My ano. Vždycky se na kulaté a půlkulaté vybírají peníze a buď se koupí něco, co oslavenec řekne nebo se mu předají peníze. Oslavenec může udělat oslavu, ale posledních x let to máme tak, že rozhodíme po kancelářích občerstvení (třeba 2 chlebíčky a 2 zákusky na osobu - dáme to na tácky a každému doneseme). Někdo třeba udělá jen přípitek šampusem, to se chvilku postojí nebo posedí a pokecá.
Blahopřeje se hromadně a pak si každý zaleze k tomu svému.
Slavime kazde narozeniny a kulatiny obzvlast. Taky budu slavit 40, ale nechci to slavit nijak extra, stejne jako vzdy. Na oslavy ve velkem stylu nejsem.
Asi bych kulatiny slavila stejně jako každý rok, pokud slavíš. Pokud neslavis, tak bych neslavila ani kulatiny. Taky záleží jak ke komu máš blízko, asi by se mi nechtělo slavit s někým, kdo mě nemá rád a já jeho taky ne - a v tom případě bych pozvala na oběd jenom ty, co mám ráda.
Neslavíme, respektive naše čtyřčlenná kancelář tyhle oslavy v rámci oddělení odmítá. Na oslavy mám své kamarády a rodinu, nějak nechápu, proč bych měla hostit dalších 40 lidí v práci či neustále přispívat někomu na dárky, jen protože s nimi musím něco občas pracovně řešit.
My slavíme každé narozeniny i svátek, jsme malý kolektiv. Každou chvíli máme nějakou dobrou svačinku.
Ale ty opravdové kulatiny s nulou na konci se slavívají někde v restauraci a skládáme se na dárek.