Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Noe-mi píše:
Ahoj damy, obnovuji diskuzi. Zajimaly by me slevove programy,ktere by financne ulevily na nakupech plenek,mimi kosmetiky,detske vyzivy,popr. i kojeneckych mlek.
Celou dobu jsem se tesila na slevovy program v DM,a ted jsem zjistila,ze ho s prechodem na nove karty zrusili!!!V Rossmannu to take nevypada nikterak zajimave a lakave (slevy na nejake kurzy opravdu nepotrebuji)… Poradite neco prosim? Drogerky,lekarny,supermarkety,… cokoliv,co se vyplati. Dekuji vsem za rady!
Nakupuj v akci přes internet ve větším množství. Teta a top drogerie mívá taky slevy. Třeba když koupíš dve balení pampersek, jsou levnější. Tak jsem to dělala já. Když někde byly levnější, vzala jsem dva balíky a mezitím to zlevnili zas v jiném obchodě. Mám dobrou zkušenost i s Dada plenami, měla jsem je od paní, co pro ně do Polska ve velkém jezdí a pak tu prodává. Měla jsem kartu Rosmánek. V DM jsem kupovala jen v akci. V lékárně mají kartičku na mléko a když koupíš x balení, jedno je zdarma. V Maxovi taky občas sleva. Ale já mléko brala na Mall. Je balené po šesti a vyplatí se to. Akorát se může stát, že dítě přestane pít mléko, když budeš mít načatou krabici
Já nakoupené kaše, když to kluk začal odmítat jíst, v pohodě prodala dál. Tak snad i to mléko by šlo mezi maminkami prodat ![]()
mimino kromě mléka a čisté prdelky nic nepotřebuje. Tím by se dalo ušetřit
![]()
@kontramatka A když se zadaří kojení, tak i to mlíko vyjde levně ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Noe-mi No, asi to není odpověď, kterou čekáš, ale při nákupu plen nejvíc finančně uleví používání látkových a mimi kosmetika je krom speciálních případů (nemocné dítě) zcela zbytečná položka.
Samozrejme dekuji za nazor
Ale levnost pouzivani latkovych plen je mytus. Pred 9ti lety jsem plne latkovala se starsim ditetem (od narozeni az do odplenkovani). Levne to opravdu nebylo, uz jen kvuli tomu,ze nam to driv odrovnalo pracku, nemluve o neustalem zkouseni ruznych druhu a znacek svrchnaku a plen zpusobem pokus-omyl (nasledne leceni opruzenin, prodavani za zlomek puvodni ceny, a ty nervy u nevyschlych plen…). A co jsem koukala, ty moje tezce vytridene favorite (Loveybums, Ptit Dessous, Baby Beehinds) uz nejdou u nas sehnat. Vydavat se na tu trnitou cestu od zacatku nemam nervy. S manzelem jsme se jednohlasne shodli,ze podruhe uz opravdu ne. Ale toto je jen reakce na okraj, ze vim o cem mluvim ![]()
@Noe-mi plenky látkové, kosmetika na mimi - stačí mandlový olej, případně domácí zinkovka na opruzeniny, na prdelku perlan + voda, dětské výživy - zkus vařit ted v sezoně stojí ovoce i zelenina pár kaček, mléko - kojit ![]()
Zaregistruj se na stránkách pro maminky cz. Za diskuze, hodnocení výrobků, typy na výlety, přivedení kamarádky,… máš body, které pak vyměníš za dárky (kosmetika, plínky, lahvičky, knížky, hračky,… obvykle fakt pro ty nejmenší). Nevýhodou je, že se tam teď platí poštovné, takže musíš trochu přemýšlet, aby se ti objednávka vyplatila. Jde to třeba poslat na zásilkovnu, což není tak hrozné. Pokud tam zadáš moji přezdívku při registraci, tak budu ráda. Pokud se ti tam nebude líbit, tak se ty body za přivedení další čtenářky po čase odečítají.
Slevy pak bývají nejlepší v Tetě nebo nakoupit v akci ve velkém na Feedu. Měla jsem tam k plínkám třeba čtyři balení vlhčených ubrousků jako dárek, ale ty akce se mění. Pak ještě nebýt líná a zkoušet soutěže třeba na ženě in, napsat si o vzorky(bepanthen posílal a pampers taky). Ze začátku se moc nevyplatí syslit si plínky a krémy, oleje. Nevíš, jak rychle ti dítě poroste. Mě se nikdy třeba nestalo, že by mi zbyla malá plínka. Olejíček mi zbyl a u kluka jsem potřebovala krém na opruzeniny jen ze začátku a jen po stolici. Byl takový nenáročný na údržbu oproti holce, na kterou jsem spotřebovala možná i litry olejíčku a nepočítaně rybilek. Já střídala látkovky a papírové plínky, což bylo také na financích znát.
@Noe-mi to je teda blbé zklamání u prvního dítěte takové peripetie skrz plíny…blbá zkušenost taky zkušenost.
![]()
Ja zrovna s mamkou resila - mame obe plne penezenky karticek a v podstate k nicemu - Teta a DM, pipnou, cau. Lekarny - mam dve, nakonec chodim od treti. Ruzne dalsi obchody, kosmetika atd. Vsude karticky ale nejak mi prijde, ze vlastne k nicemu. To snad Dracik, ze mam pohadkovou cenu. Bambule ma snad par % slevu na nakup. No nevim, velky boom, vsude karticky a ted jen podavam v obchode a nic z toho
@LindaPraha píše:
Ja zrovna s mamkou resila - mame obe plne penezenky karticek a v podstate k nicemu - Teta a DM, pipnou, cau. Lekarny - mam dve, nakonec chodim od treti. Ruzne dalsi obchody, kosmetika atd. Vsude karticky ale nejak mi prijde, ze vlastne k nicemu. To snad Dracik, ze mam pohadkovou cenu. Bambule ma snad par % slevu na nakup. No nevim, velky boom, vsude karticky a ted jen podavam v obchode a nic z toho
však se v tetě zeptej na cenu před pípnutím kartičky a potom následně před zaplacením. Poznáš proč ti pípá ![]()
DM sbíráš body které proměníš na slevu na nákup (peníze). Totéž v lékárně. Střádáš body a můžeš je vyčerpat kdykoliv chceš jako slevu na nákup.
@Noe-mi Není to mýtus, je to jen o tom s rozumem nakupovat… mám odlátkované obě děti, pračka v pohodě jede furt, co jsou opruzeniny znám jen z tábora, kde jsem z lenosti používala jednorázovky (no, nechtělo se mi prát v ruce v potoce), ale stejně jsem pak musela, jinak bych se těch opruzenin nezbavila. A ještě mi to ušetřilo na sušičku ![]()
Plus mě tedy napadá další ušetření a to nepoužívání vlhčených ubrousků, člověk ušetří nejen za ně, ale pak hlavně za mastičky proti opruzeninám.
@j.a.n.i1 píše:
@Noe-mi Není to mýtus, je to jen o tom s rozumem nakupovat… mám odlátkované obě děti, pračka v pohodě jede furt, co jsou opruzeniny znám jen z tábora, kde jsem z lenosti používala jednorázovky (no, nechtělo se mi prát v ruce v potoce), ale stejně jsem pak musela, jinak bych se těch opruzenin nezbavila. A ještě mi to ušetřilo na sušičku
Plus mě tedy napadá další ušetření a to nepoužívání vlhčených ubrousků, člověk ušetří nejen za ně, ale pak hlavně za mastičky proti opruzeninám.
Dekuji za Vas nazor, ale mam jiny. Jeste jednou opakuji: s latkovanim vim o cem mluvim, nelatkovala jsem mesic,ale leta. Tato diskuze je ovsem o necem jinem, proto popisy a konkretni priklady o prubehu pouzivani latkovych plen si ponecham na jindy ![]()