Šly byste ven s antibiotikama?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
85284
16.12.14 08:54
@Vemas píše:
@Levandule121 pichali mu obe, dneska v noci.
Kdyby chodil do skolky, tak neresim. Je doma treba mesic. Ale nemuze meskat skolu, protoze sourozenec je nemocny :(

To je opravdu MOC brzo. Radeji bych omluvila starsiho ve skole na jeden den a dalsi dny se zkusila domluvit s kamaradkou nebo jinak. Ty ouska jsou nebezpecna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
16.12.14 09:03

Ven bych na chvíli kuli vzduchu šla, kdyby byl ve sporťáku. Do MHD bych ale nevlezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3762
16.12.14 09:29

Ahoj, taky přemýšlím, jak bys to vyřešila… :think:

Je to opravdu 40 minut jízdy mhd?? Je to dost daleko, co? No, s tím se už nic nenadělá…dneska už v té škole je, že?

Pokud opravdu nemáš absolutně žádnou jinou možnost, budeš opravdu muset vzít malého do šátku a jet pro něj..volila bych raději ten šátek než kočárek - i když nikdy jsem nešátkovala, ale dovedu si představit, že ten šátek je na toto lepší. Úplně bych ho tam „zababoušila“ - jak se u nás říká a co nejvíc přitiskla k sobě. V té mhd (je to co? tramvaj, autobus??) bych to udělala tak, abych se jako co nejvíc „stranila“ lidí - buď bych si stoupla úplně dozadu, jak bývají kočárky nebo prostě tak, abych nebyla v nějaké tlačenici…

Je to blbý, že mu uši píchali dneska v noci…fakt je to smůla, naprosto tě chápu.

Měla jsem něco podobného - starší syn ve 2. třídě a druhému půlročnímu synkovi píchali jedno ouško + antibiotika taky dostal. Naštěstí měl manžel směny, a tuším že odpolední, takže ráno jsem valila se starším synem do školy já a odpoledne šla pro něho těsně před tím, než manžel odjel na tu odpolední směnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
16.12.14 09:38

Raději bych nešla, ale jak to máš udělat jinak?? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3762
16.12.14 09:41

@pkz

No právě!!

taky bych nešla s tím malým ani omylem…jenomnže on už asi je dneska ve škole, takže stejně pro něho musí odpoledne někdo jít?? Třeba se to na zítřek a další dny vyřeší tak, že by ho brala nějaká jiná maminka?? :nevim:

je to prostě SMULA, no.. :zed: Naprosto zakladatelku chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
16.12.14 09:44
@Gerberka
@Gerberka píše:
@pkz

No právě!!

taky bych nešla s tím malým ani omylem…jenomnže on už asi je dneska ve škole, takže stejně pro něho musí odpoledne někdo jít?? Třeba se to na zítřek a další dny vyřeší tak, že by ho brala nějaká jiná maminka?? :nevim:

je to prostě SMULA, no.. :zed: Naprosto zakladatelku chápu

Tak pořádně zabalit, hlavně ouška a rychle tam a zpátky, pokud není teda jiná možnost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3762
16.12.14 09:53

@pkz

spíš je blbý, že jak psala zakladatelka, že ta cesta mhd je 40 minut - je to dost dlouho, kdyby to bylo pár zastávek - tak v pohodě, ale skoro třičtvrtě hodiny strávit v autobuse atd…- zase naštěstí aspoň se jedná jenom o 1 cestu, když ráno ho zavezl manžel, že nemuseli nikam hned ráno..

třeba se ještě ozve, jak to vyřešili - hlavně prostě co nejvíc chránit toho malého

já - kdybych neměla toho směnujícího manžela - tak bych na tom byla úplně stejně :nevim: Z rodiny by nikdo nepřijel pomoct - nikoho nemáme. Momentálně třeba mladší syn marodí už od půlky listopadu, je prvňáček a táhneme to s manželem na střídačku - buď já očr nebo manžel mezi směnama - i mezi nočníma, že je doma za se on…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
16.12.14 10:09
@Vemas píše:
@Levandule121 pichali mu obe, dneska v noci.
Kdyby chodil do skolky, tak neresim. Je doma treba mesic. Ale nemuze meskat skolu, protoze sourozenec je nemocny :(

Teď už s tím stejně nic nenaděláš - ačkoli já bych přesvědčila manžela, že staršího musí odpo přivézt. A zrovna tak bych bez problémů nechala staršího ze školy - jeden dva dny ho nezabijí, pokud nemá ve škole problémy. Mám právě s ušima mladšího bohaté zkušenosti a s antibiotiky je prostě dítě náchylné… Ale já bych vše vůbec řešila jinak - například mám k dispozici svoje auto a chůvy na telefonu. 9 měsíční dítě v takovéto situaci bych na 40 min. do MHD prostě nevzala. To už bych jela snad taxíkem. Ale když to nejde, tak to nejde… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.12.14 10:15

Malý měl nemocnoé uši teď - 13m… ant. měl chytlé uši, ale na začátku..
Chodila jsem pro kluka do školky.. Mluvila jsem s doktorkou o tom.. Pokud nebude nikde běhat, ale sedět a dáš mu teplou čepici.. tam 10 mi, zpět totéž
Samozřejmě bych nešla za větru, deště a mrazu, ale třeba u nás je 10 st.. Mě dokonce doktorka doporučovala, když je díte v kočárku a je nachcípané, teple ho obléct a jet na vzduch.. ušima říkala teplou čepisi a přejet můžu..
Kluk má 6 let nikdy se nám to nevymstilo, ale je to na každém… Jinak ale opačně nechodím.. protože je rozdíl sedící a je rozdíl někde uhnat dítě chuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
16.12.14 10:17
**@Gerberka píše:
@pkz

**spíš je blbý, že jak psala zakladatelka, že ta cesta mhd je 40 minut - je to dost dlouho, kdyby to bylo pár zastávek - tak v pohodě, ale skoro třičtvrtě hodiny strávit v autobuse atd…- zase naštěstí aspoň se jedná jenom o 1 cestu, když ráno ho zavezl manžel, že nemuseli nikam hned ráno..****

včera jsem byla s malou, 1 rok, na kontrole (taky atb - záněz průdušek), 2× 15 min s kočárem po venku + 1,5 hod čekání v ordinaci mezi chrchlákama, i když jsme byly objednané na urč. hodinu, takže v čem je tohle horší? :?

Příspěvek upraven 17.12.14 v 12:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
16.12.14 15:23
@Vemas píše:
Potrebuju radu-syn 9m ma atb-hnisavy zanet (obe pichana) ma atb
Jenze mam i starsi dite. Chodi do prvni tridy. Je to cca 40minut mhd jedna cesta
myslite, ze muzu ho brat?
Byl by v satku nebo ve sportaku.

Pokud nemáš nikoho, kdo by ti s druhým dítkem pomohl, tak toho nemocnýho musíš vzít. Myslím, že to není nic šílenýo, pořádně bych ho oblíkla a zachumlala do kočárku, toť můj názor, musela bych to tak sama udělat, nemám nikoho, kdo by mě s dětma pomohl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
17.12.14 09:59

@Vemas Do MHD bych ho s ATB nebrala. Když bere ATB, tak je daleko víc náchylnější na všechny bacily. My máme dovolenou jen krátkou procházku v kočárku, pokud bude bez horeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
17.12.14 10:04

Když musíš tak musíš. Teplou cepicu a jit.Neda se nic delat…Pokud je prcek bez teplot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3762
17.12.14 10:22

Byla bych docela zvědavá, jak situaci zakladatelka nakonec včera vyřešila ;)…snad zdárně!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
17.12.14 12:53

Moc dekuji vsem za reakce. Vcera mi ho vyzvedla mamka, zbytek tydne je v praci. Bohuzel, musime 3× tam a zpet s atb. Bude zabaleny v satku.
Tak snad to bude v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+