Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Vemas píše:
@Levandule121 pichali mu obe, dneska v noci.
Kdyby chodil do skolky, tak neresim. Je doma treba mesic. Ale nemuze meskat skolu, protoze sourozenec je nemocny
To je opravdu MOC brzo. Radeji bych omluvila starsiho ve skole na jeden den a dalsi dny se zkusila domluvit s kamaradkou nebo jinak. Ty ouska jsou nebezpecna.
Ven bych na chvíli kuli vzduchu šla, kdyby byl ve sporťáku. Do MHD bych ale nevlezla.
Ahoj, taky přemýšlím, jak bys to vyřešila… ![]()
Je to opravdu 40 minut jízdy mhd?? Je to dost daleko, co? No, s tím se už nic nenadělá…dneska už v té škole je, že?
Pokud opravdu nemáš absolutně žádnou jinou možnost, budeš opravdu muset vzít malého do šátku a jet pro něj..volila bych raději ten šátek než kočárek - i když nikdy jsem nešátkovala, ale dovedu si představit, že ten šátek je na toto lepší. Úplně bych ho tam „zababoušila“ - jak se u nás říká a co nejvíc přitiskla k sobě. V té mhd (je to co? tramvaj, autobus??) bych to udělala tak, abych se jako co nejvíc „stranila“ lidí - buď bych si stoupla úplně dozadu, jak bývají kočárky nebo prostě tak, abych nebyla v nějaké tlačenici…
Je to blbý, že mu uši píchali dneska v noci…fakt je to smůla, naprosto tě chápu.
Měla jsem něco podobného - starší syn ve 2. třídě a druhému půlročnímu synkovi píchali jedno ouško + antibiotika taky dostal. Naštěstí měl manžel směny, a tuším že odpolední, takže ráno jsem valila se starším synem do školy já a odpoledne šla pro něho těsně před tím, než manžel odjel na tu odpolední směnu…
No právě!!
taky bych nešla s tím malým ani omylem…jenomnže on už asi je dneska ve škole, takže stejně pro něho musí odpoledne někdo jít?? Třeba se to na zítřek a další dny vyřeší tak, že by ho brala nějaká jiná maminka?? ![]()
je to prostě SMULA, no..
Naprosto zakladatelku chápu
@Gerberka píše:
@pkzNo právě!!
taky bych nešla s tím malým ani omylem…jenomnže on už asi je dneska ve škole, takže stejně pro něho musí odpoledne někdo jít?? Třeba se to na zítřek a další dny vyřeší tak, že by ho brala nějaká jiná maminka??
je to prostě SMULA, no..Naprosto zakladatelku chápu
Tak pořádně zabalit, hlavně ouška a rychle tam a zpátky, pokud není teda jiná možnost ![]()
spíš je blbý, že jak psala zakladatelka, že ta cesta mhd je 40 minut - je to dost dlouho, kdyby to bylo pár zastávek - tak v pohodě, ale skoro třičtvrtě hodiny strávit v autobuse atd…- zase naštěstí aspoň se jedná jenom o 1 cestu, když ráno ho zavezl manžel, že nemuseli nikam hned ráno..
třeba se ještě ozve, jak to vyřešili - hlavně prostě co nejvíc chránit toho malého
já - kdybych neměla toho směnujícího manžela - tak bych na tom byla úplně stejně
Z rodiny by nikdo nepřijel pomoct - nikoho nemáme. Momentálně třeba mladší syn marodí už od půlky listopadu, je prvňáček a táhneme to s manželem na střídačku - buď já očr nebo manžel mezi směnama - i mezi nočníma, že je doma za se on…
@Vemas píše:
@Levandule121 pichali mu obe, dneska v noci.
Kdyby chodil do skolky, tak neresim. Je doma treba mesic. Ale nemuze meskat skolu, protoze sourozenec je nemocny
Teď už s tím stejně nic nenaděláš - ačkoli já bych přesvědčila manžela, že staršího musí odpo přivézt. A zrovna tak bych bez problémů nechala staršího ze školy - jeden dva dny ho nezabijí, pokud nemá ve škole problémy. Mám právě s ušima mladšího bohaté zkušenosti a s antibiotiky je prostě dítě náchylné… Ale já bych vše vůbec řešila jinak - například mám k dispozici svoje auto a chůvy na telefonu. 9 měsíční dítě v takovéto situaci bych na 40 min. do MHD prostě nevzala. To už bych jela snad taxíkem. Ale když to nejde, tak to nejde… ![]()
Malý měl nemocnoé uši teď - 13m… ant. měl chytlé uši, ale na začátku..
Chodila jsem pro kluka do školky.. Mluvila jsem s doktorkou o tom.. Pokud nebude nikde běhat, ale sedět a dáš mu teplou čepici.. tam 10 mi, zpět totéž
Samozřejmě bych nešla za větru, deště a mrazu, ale třeba u nás je 10 st.. Mě dokonce doktorka doporučovala, když je díte v kočárku a je nachcípané, teple ho obléct a jet na vzduch.. ušima říkala teplou čepisi a přejet můžu..
Kluk má 6 let nikdy se nám to nevymstilo, ale je to na každém… Jinak ale opačně nechodím.. protože je rozdíl sedící a je rozdíl někde uhnat dítě chuzi
**@Gerberka píše:
@pkz**spíš je blbý, že jak psala zakladatelka, že ta cesta mhd je 40 minut - je to dost dlouho, kdyby to bylo pár zastávek - tak v pohodě, ale skoro třičtvrtě hodiny strávit v autobuse atd…- zase naštěstí aspoň se jedná jenom o 1 cestu, když ráno ho zavezl manžel, že nemuseli nikam hned ráno..****
včera jsem byla s malou, 1 rok, na kontrole (taky atb - záněz průdušek), 2× 15 min s kočárem po venku + 1,5 hod čekání v ordinaci mezi chrchlákama, i když jsme byly objednané na urč. hodinu, takže v čem je tohle horší?
Příspěvek upraven 17.12.14 v 12:18
@Vemas píše:
Potrebuju radu-syn 9m ma atb-hnisavy zanet (obe pichana) ma atb
Jenze mam i starsi dite. Chodi do prvni tridy. Je to cca 40minut mhd jedna cesta
myslite, ze muzu ho brat?
Byl by v satku nebo ve sportaku.
Pokud nemáš nikoho, kdo by ti s druhým dítkem pomohl, tak toho nemocnýho musíš vzít. Myslím, že to není nic šílenýo, pořádně bych ho oblíkla a zachumlala do kočárku, toť můj názor, musela bych to tak sama udělat, nemám nikoho, kdo by mě s dětma pomohl ![]()
@Vemas Do MHD bych ho s ATB nebrala. Když bere ATB, tak je daleko víc náchylnější na všechny bacily. My máme dovolenou jen krátkou procházku v kočárku, pokud bude bez horeček.
Když musíš tak musíš. Teplou cepicu a jit.Neda se nic delat…Pokud je prcek bez teplot
Byla bych docela zvědavá, jak situaci zakladatelka nakonec včera vyřešila
…snad zdárně!!
Moc dekuji vsem za reakce. Vcera mi ho vyzvedla mamka, zbytek tydne je v praci. Bohuzel, musime 3× tam a zpet s atb. Bude zabaleny v satku.
Tak snad to bude v poradku