Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anna766 píše:
Operu ředkvičky, jako že opláchnu od hlíny…ale prádlo vždy jen vyperu.
Jo, to je pravda, v tomhle významu to asi také sem tam řeknu. ![]()
@Anna766 píše:
Zapečený manželvidíš jaké jsme holky šikovné.Příspěvek upraven 13.11.17 v 14:14
To jsme! ![]()
@stock píše:
Mne se líbí, ze slovo hashtag bylo vyhlášeno, v roce 2012, slovem roku. A vy ho tu pomlouvate
Už? Já ho registruju tak rok. Někde jsem zamrzla!
Jak se tu píše skrz něco, tak taky nesnáším kvůli toho! Snad kvůli tomu, né? ![]()
@aiwwa píše:
Blbý je zapéct večeři a přitom nic neuvařit.
@inkakřivák píše:
@warita Taky se chlapa zeptáš, kolik je hodin a on začne vyprávět, jak zrovna loni touhle dobou - a po půl hodině už neví nač ses ptala? To je vlastnost k zabití.
Znám jednoho, kterého zapejkám shruba po deseti minutách, protože v tu dobu jeho povídání již ztrácí smysl, nit, přestávám se vyznávat v postavách, příběhy se množí a v tu chvíli vím, že nic nevím ![]()
@Verenicka píše:
Znám jednoho, kterého zapejkám shruba po deseti minutách, protože v tu dobu jeho povídání již ztrácí smysl, nit, přestávám se vyznávat v postavách, příběhy se množí a v tu chvíli vím, že nic nevím
V takových případech je dobré občas poznamenat. „Hm, fakt jo?“ „Opravdu?“ „To je dobré!“
@aiwwa Ano, u běžných lidí tohle dělám. Ale to je tak dobrý kamarád, že jsem mu na rovinu řekla, že když to nestihne říct do deseti minut, tak už vede monolog a já na něj nehodlám reagovat
K tématu, nemám ráda oslovení Zděnku, protože takové jméno není, jedině Zdeněk! A taky nesnáším strkání -ová k cizím ženským příjmením. Jak vidím nebo slyším Alicia Keysová nebo Christina Aquilleraová (ani to napsat neumím!), tak je mi na
Ty ženy se tak nejmenují. Paní Nováková taky není Nováčková ![]()
@Verenicka píše:
Už? Já ho registruju tak rok. Někde jsem zamrzla!Jak se tu píše skrz něco, tak taky nesnáším kvůli toho! Snad kvůli tomu, né?
To se říká myslím v Ostravě. Vlastně, když se nad tím zamyslíš, logicky to není špatně. K čí vůli? K vůli mámy (kvůli koho). Komu k vůli? K vůli mámě (kvůli komu).
@Verenicka píše:
@aiwwa Ano, u běžných lidí tohle dělám. Ale to je tak dobrý kamarád, že jsem mu na rovinu řekla, že když to nestihne říct do deseti minut, tak už vede monolog a já na něj nehodlám reagovatK tématu, nemám ráda oslovení Zděnku, protože takové jméno není, jedině Zdeněk! A taky nesnáším strkání -ová k cizím ženským příjmením. Jak vidím nebo slyším Alicia Keysová nebo Christina Aquilleraová (ani to napsat neumím!), tak je mi na
Ty ženy se tak nejmenují. Paní Nováková taky není Nováčková
Mě běsí Šarapovovovová. Tohle nepochopím nikdy.
@Reflex píše:
To se říká myslím v Ostravě. Vlastně, když se nad tím zamyslíš, logicky to není špatně. K čí vůli? K vůli mámy (kvůli koho). Komu k vůli? K vůli mámě (kvůli komu).
to jsi dobrá, že jsi to rozklíčovala. ![]()
@Reflex Do toho já nejdu, co se říká v Ostravě a co v Praze
Já to neříkám proto, protože je to blbě. Šarapovovo… je přesně ono!
Ale pravda, když by to bylo o vůli, tak k vůli mámy (k její vůli). Ale kvůli mámě (proč, kvůli komu). Je to rozdíl. Takže kvůli mámy nee blee ![]()
@Verenicka píše:
Ale pravda, když by to bylo o vůli, tak k vůli mámy (k její vůli). Ale kvůli mámě (proč, kvůli komu). Je to rozdíl. Takže kvůli mámy nee blee
Tak ono to původně etymologicky je o vůli, jen se v různých místech ustálilo jiné spojení.