Slováci a české občanství

692
17.9.19 12:33

Slovaci a ceske obcanstvi

Premyslime nad ceskym obcanstvim
Zijeme tady temer 17let, mame 3 deti, vice-mene, kvuli nim.
Snazila jsem se zjistit, co je potreba, ale nejsem o nic chytrejsi.
Je tady nekdo, kdo tohle absolvoval?
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
169
17.9.19 17:19

V pripade, ze zde mate trvaly pobyt, je mozne pozadat po 5 letech trvaleho pobytu. Soucasti je zkouska z cestiny a realii, vyjimku tvori napr. osoby, ktere v CR minimalne 3 roky studovaly.

https://www.mvcr.cz/…publiky.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
17.9.19 23:42

@ovetru tohle taky ctu

ale nejsem si jista, jestli to plati i pro Slovaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.20 06:36

Prosím vás,
Můj přítel se kterým teď čekáme miminko, tak je Slovák. Bohužel jsme se nestihli vzít a nemá tady ani trvaly pobyt tudíž nemuze mit české občanství. Je možné, aby dítě melo prijmeni po mem příteli ale aby melo po mě ceske obcanství??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
12.5.20 07:08

Pokud se narodí v ČR, bude mít české občanství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.20 07:16

Tak že i když bude mit prijmeni po něm, tak to nema s občanstvím nic společneho?
Kamarádka ktera je slovenka nedavno porodila a rikala ze musela miminko napsat na pritele aby melo ceske obcanstvi a tim mu dali i jeho prijmeni a napsali maleho na nej.
Tak právě nevim aby nemuselo mit take me prijmeni aby bylo cesky obcan. Mame v planu se pozdeji vzit a chteli by jsme uz aby mimco melo jeho prijmeni aby jsme predesli dalsimu pozdejsimu papirovani o zneme prijmeni pak u miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.5.20 07:31
@petulenka1998 píše:
Tak že i když bude mit prijmeni po něm, tak to nema s občanstvím nic společneho?
Kamarádka ktera je slovenka nedavno porodila a rikala ze musela miminko napsat na pritele aby melo ceske obcanstvi a tim mu dali i jeho prijmeni a napsali maleho na nej.
Tak právě nevim aby nemuselo mit take me prijmeni aby bylo cesky obcan. Mame v planu se pozdeji vzit a chteli by jsme uz aby mimco melo jeho prijmeni aby jsme predesli dalsimu pozdejsimu papirovani o zneme prijmeni pak u miminka.

Nemá s tím nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.20 07:35

Tak to jsem rada, dekuji za pomoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
12.5.20 08:06

Souhlasim s holkami vys, pouze doplnim, uzavrenim manzelstvi nevznika narok na statni obcanstvi druheho manzela. Dite narozene v CR ceske matce bude cesky obcan, o slovenske obcanstvi se musite prihlasit na konzulatu nebo jakekoliv slovenske matrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová