Maminky ze Slovenska

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5575
12.2.14 08:26

@Mišela1 to fakt? já mám tiež VŠ vyštudovanú v ČR, tak by to bolo super. Neznášam testy z histórie, politiky a podobne, pretože určité veci ma nezaujímají a zase sa bifľovať kraviny mi je proti srsti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
12.2.14 09:06
@arcanobacterium píše:
@Mišela1 to fakt? já mám tiež VŠ vyštudovanú v ČR, tak by to bolo super. Neznášam testy z histórie, politiky a podobne, pretože určité veci ma nezaujímají a zase sa bifľovať kraviny mi je proti srsti. :mavam:

ano, je to napsané i v těch podmínkách minimálne 3 roky školy v čr:

3. Znalost českého jazyka a reálií
Státní občanství ČR lze udělit žadateli, který prokáže:  znalost českého jazyka  základní znalost ústavního systému ČR a základní orientaci v kulturně společenských, zeměpisných a
historických reáliích ČR
Splnění této podmínky může být prominuto z důvodů hodných zvláštního zřetele.
Podmínku nemusí splnit žadatel:

 který doloží, že v minulosti absolvoval alespoň po dobu 3 školních let základní, střední nebo vysokou školu, kde byl vyučovacím jazykem český jazyk

 který je ke dni podání žádosti mladší 15 let nebo starší 65 let

 nebo žadatel s tělesným nebo mentálním postižením, které mu znemožňuje osvojit si znalost českého jazyka

http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?…

Příspěvek upraven 12.02.14 v 10:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
12.2.14 10:23
@Mišela1 píše:
Holky já jsem tam volala, jelikož mám vysokou školu v čr zkoušky dělat nemusím.
Jo a důležitá věc jestli chcete mít dvě občanství tedy slovenské i české tak musíte být vdané za čecha jinak vám slováci to slovenské vezmou a zůstane jenom české. Byla jsem na to upozorněna, když mi paní říkala jaké doklady s sebou potřebuji, tedy i oddací list.
úplná paráda ja som chcela počkať a zisťovať to, vďaka tebe to mám bez práce :dance: :dance: :*
Prosím ťa písni mi aké doklady potrebujem kludne SZ ušetríš mi ďalšie zisťovanie.
Budem Ti moc vďačná.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roluda
12.2.14 10:31

No pekne a to mi este hovorila znama co si bola teraz ziadat obcianstvo, ze za ten test sa este plati 4.000,– 8o :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3115
12.2.14 10:44
@janvana píše: úplná paráda ja som chcela počkať a zisťovať to, vďaka tebe to mám bez práce :dance: :dance: :*
Prosím ťa písni mi aké doklady potrebujem kludne SZ ušetríš mi ďalšie zisťovanie.
Budem Ti moc vďačná.

http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.aspx?…
už jsem to sem dávala v příspěvku výš

no až si to přečteš tak tě ten optimizmus trochu opustí:-). Je toho vyřizování celkem dost, rozhodně nestačí donést jenom doklady.

Příspěvek upraven 12.02.14 v 10:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
12.2.14 10:53
@Roluda píše:
No pekne a to mi este hovorila znama co si bola teraz ziadat obcianstvo, ze za ten test sa este plati 4.000,– 8o :mrgreen:

3300 Kč zkouška z českého jazyka
1600 Kč zkouška z reálii
2000 kč za vyřízení žádosti o přidělení občanství
no levné to rozhodně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roluda
12.2.14 11:02

@Mišela1 jj vim :) taky jim na to kaslu.

• Citovat
  • Upravit
10978
12.2.14 13:25

@Mišela1 no jo, ale ak nebudem musieť absolvovať skušku tak ju nebudem ani platiť nie? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
12.2.14 13:27

@Roluda ale ak si na meterskej pre teba to stejne nepojde. Tam je niečo v tom zmysle, že nemožeš poberať príspevok od štátu 3 roky pred podaním žiadosti ak som to správne pochopila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
12.2.14 13:38
@janvana píše:
@Mišela1 no jo, ale ak nebudem musieť absolvovať skušku tak ju nebudem ani platiť nie? :nevim:

ne samozřejmě, jestli doložíš papír o absolvování školy, platíš jenom za vyřízení žádosti tedy 2000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
12.2.14 13:39

@Mišela1 tááák sa mi to páči :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
12.2.14 13:40
@janvana píše:
@Roluda ale ak si na meterskej pre teba to stejne nepojde. Tam je niečo v tom zmysle, že nemožeš poberať príspevok od štátu 3 roky pred podaním žiadosti ak som to správne pochopila :think:

no tím se myslí tzv. „zneužívání“ dávek, netýká se to jestli jsi normálně na mateřské nebo rodičovské. Jinak by to bylo celkem diskriminační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
12.2.14 13:46

@Mišela1 no ja práve neviem či som to dobre pochopila

1. Žadatel na území České republiky v posledních 3 letech předcházejících dni podání žádosti výrazně a bez vážných důvodů nezatěžoval systém státní sociální podpory nebo systém pomoci v hmotné nouzi. Výrazným zatížením systému státní sociální podpory nebo systému pomoci v hmotné nouzi se rozumí, že žadatel je převážně závislý na dávkách poskytovaných ze systému státní sociální podpory nebo systému pomoci v hmotné nouzi, pokud se nejedná o osobu, která je vyloučena z výkonu výdělečné činnosti z důvodu svého zdravotního stavu, připravuje se na budoucí povolání,** nebo čerpá mateřskou či rodičovskou dovolenou,** nebo soustavně pečuje o jinou osobu, která je na takovou péči odkázána.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
12.2.14 13:46
@janvana píše:
@Mišela1 tááák sa mi to páči :mrgreen: :mrgreen:

tak protože ty peníze za zkoušky platíš škole ( ne ministerstvu vnitra - tedy konkrétně krajskému úřadu) která je provádí, v Brně je to Masarykova univerzita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
12.2.14 13:56

@janvana - je potřeba to pomalu přečíst, ta mateřská a rodičák je tam jako výjimka.
pokud se nejedná o osobu…,…která čerpá mateřskou či rodičovskou dovolenou…

tzn. když čerpáš mateřskou a rodičovskou nechápe se to jako být závislý na dávkách. Já myslím, že prostě nechtějí dát občanství člověku který tady 3 roky a víc žije na podpoře což celkem chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová