Maminky ze Slovenska

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
kvetinka56
12.2.10 14:07

Hej, uz sa mi to krati, ale najradsej by som to uz mala za sebou. Brusko mam teda poriadne, pribrala som 13kg, co nie je vela, ale k mojej 10kg nadvahe pred tehotenstvom je to dost. No mam nadje, ze schudnem pri kojeni.
Tehotenstvo prebieha uplne v poriadku, na zaciatku klasicke nevolnosti, ale dalo sa to zvladnut. Inak v podstate pohoda, len ten koniec je uz tazsi,ale to predpokladam u vsetkych.

• Citovat
  • Upravit
9299
12.2.10 21:42

Kvetinka a ako to máš z materskou a rodičovských príspevkom? Obavám sa že nemáš nárok dostavat tu z Čr nic pokial tu nemáš trvalý pobyt..Odpracované 2roky su malo..Myslím že príspevky si musíš vybavit na slovensku…ale neviem to isto to su len moje domnenky.. No určitě by som si zavolalana cudzinecku policiu ako teraz postupovat…Nech nieco nepremeškáš…A ked su obaja slováci a nemaju tu trvaý pobyt..malýmá hned české obcianstvo??? No neviem…zkus si to zistit…

Inak sme už na antibiotikách ja aj moj malý..Tak snad sa nám už ulavi a bude čoskoro fit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
12.2.10 21:48

Este ma napadlo ty si asi platiš poištenie tu, že? No určite si zavolaj už teraz…nečakaj až do porodu malého…pretože urady su všade či už na slovensku alebo v ČR na … všade je to na prd…ked si spomeniem co všetko som musela vybavovat a čo všetko po mne chceli ked sa malý narodil no bolo to na palicu… A to ja mám trvalý pobyt už tu…ale posielali ma od čerta k ďáblu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
12.2.10 21:54

KVETINKO,pokud ste oba dva slováci,tak si zájdi na cudzineckú políciu a vybavte si prechodný pobyt.My sme to potrebovali pri vybavovaní rodičáku a tak.Chceli to od nás pri všetkom.Robila som tu 3roky,ked som otehotnela a to bola podmienka,že si prechodný musím vybavit,ak chcem dostávat peniaze.Inak by som všetko musela vybavovat na SR.A neviem ako to je z občianstvom,ale nám,ked sa narodil malý,tak sme automaticky dostali český rodný list a na matrike je zapísaný ako čech.
Snád sa to za 2,5roka nezmenilo,ale pre istotu sa informuj na sociálke.Hádam som Ti trocha pomohla,ale neboj,zvládneš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
13.2.10 09:24

Ahojte

Ahoj Kvetinko.
Mas tu prechodny pobyt, si zamestnana- tim padom zamestnavatel odvadza poistenie, nemocenske, zdravotne i dochodkove- to znamena, ZE MUSIS MAT NAROK na PPM, RP a i porodne v CR!!!!

Pretoze si splnila podmienky pre vyplatu tychto davok.

Myslim, ze dieta bude moct mat 2 obcianstva, zalezi na vas. Ale kedze ste obaja slovaci tak dostane ASI slovenske a o ceske mozete poziadat (toto ale neviem iste)

S tym porodnym- ze by si dostala na slovensku- to fakt neviem, ale je to mozne.

A inak my sa mame fajn, deti kaslu jak tuberaci, mali sme vcera 6 vyrocie zoznamenia- som sa trochu priopila ladovym vinom :oops:

Dnes pridu svokrovci na obed- za chvilku idem na to. Budu grilovane kridielka a stehienka ala ambiente

Rea, tak nech ATB rychlo zaberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
13.2.10 10:10

Diky za rady, prechodny pobyt na cudzineckej mame vybaveny uz dva roky, bez neho by sme nedostali hypoteku. Co sa tyka materskej a rodicaku, vzhladom na to, ze som tu platila viac ako dva roky vsetky odvody do poistovni, viem, ze na ne mam narok, nemusim mat trvaly pobyt. Porodne a rodinne pridavky si budem ziadat na SK, jednak je tam porodne takmer dvakrat vyssie, na pridavky tu by som nedosiahla, ale na SK ich dostava kazdy. Ja som si informacie zistovala uz skor na SK, formular na porodne mi doniesla sestra, tam musim mat potvrdenie od mojej gynekologicky, ze som pravidelne od 4.mesiaca tehotenstva navstevovala poradnu a potom od detskej Dr, ze sa maly dozil 28 dni. Davky ako porodne a pridavky sa ziadaju podla trvaleho bydliska, ktore mam u nasich na SK, takze si ich urcite vybavim. Segra robi na socialke, tak mi to pozistuje. Ja som len chcela vediet, co este mi treba vybavit tu v CR.

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
14.2.10 16:19

Dievčatá, či oslavujete alebo neoslavujete Valentína, prajem vám vela štastia a láska nech sa Vám dostáva každý deň..nielen 14.februára… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
16.2.10 11:20

dievčatáááááá..kde ste všetky????

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
16.2.10 11:21

dievčatáááááá..kde ste všetky????

• Citovat
  • Upravit
Gabika
16.2.10 11:31

Ahoj, tak od piatku a nedele mám všetky deti choré :-( už som hotová. :-( S malou si nemožem ani sadnúť, hneď vreští… musím nosiť

• Citovat
  • Upravit
708
16.2.10 13:10

Ahojček holki!!!Omlouvám se,že jsem dlouho nepsala,ale o víkendu sem na netu ani nebyla-jsem si od pátku až do nedele užívala přítele,pořádně jsme přes týden ani není spolu-je od rána do večera v práci,chudáčik,má toho hodně,ale zvláda to na jedničku :palec: .
Na Valentýna jsem dostala krásnu kytku a pak večer překvapení-romantická večera při svíčkách-jen u nás doma ale bylo to nááááádherný :lol: Včera byl malej hrozně mrzutej,sme se byli projít a koupit malýmu nějaký oblečení a vložit penízky na knížku.Dneska jsem si chvilinku našla pro vás,právě mi malej usnul,já si jdu udělat kafe a pak vařit špagety.
Jo,a byli jsme dneska u zubaře-tak malý dostal pochvalu,že má krásny zoubky a žádnej kaz :lol: Zato maminka má kazy 2.Takže budu se muset co nejdřív objednat,aby mi to udělala.Chtěla dneska,ale neměla jsem hlídání pro malýho,takže příště.
No alespon se na to psychicky připravím :mrgreen: :oops: :oops: :pankac: Jinak nic novýho,tak zatím pápá,jdu si pro kafíčko. :mavam:
Jéééjda a zase tá čeština,ospravedlnujem sa :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
16.2.10 14:10

Gabika - tak to mi je luto..dufam že budete čoskoro fit..posielam božteky :hug: :hug:

Kačko…jeeej…tak romantikuš atmosfério:))) oooooo:)) tak to je fajn..u nás to nebolo ani nepamatám…a kedže bojkotujeme valentína..takisto sa nič nekonalo…

ako som nedávno čítala: Radi se mame, to jo,ale mrazeni v brise a motylci v hlave, to uz nejsou. Jaksi nas umlatily starosti. dufam že sa dotyčná neurazí, že som uverejnila jej slová, ale toto je viac než pravda:(

zubky žiadna sranda..budeme držat prstíky..

u nás sa bojkotuju príkrmy:( tak sa vraciame len k zeleninke..resp. brokolica, mrkvička.. spánok v noci ako kedy..ak sa koná zázrak..tak spí od 9 - 3 a potom ešte do tej 7..a ked nie..tak po hodine, alebo polhodine od tej polnoci hore..

je to roštáčik..stavia sa na nožky..robí všelijaké grimasy..rozčuluje sa..ale zas si už vie trošku viac vyhrat sám v postielke

a ako sa dari našim maminkam v očakavani Kvetinke a Rey? dufam že som na niekoho nezabudla, ked tak sa mi pripomente :lol:

• Citovat
  • Upravit
peka83
16.2.10 14:23

ahojky

Ahojky holky , maminky, tehulky, mam dotazek

Mám pritele na slovensku a z apet mesicu chceme spolu zit unas na Moravě.Nechce zit na slovensku . Tak me zajima jestli byste mi nemohly trosku poradit at jsme jiz tedkom informovani oba dva?? Nevim jestli hned najde praci dneska je to tezke , ale snad ano, ale nebude mit hned tady trvale bydliste.Nevadi tomu nic, kdyz mu zustane trvale bydliste unich v Bratislavě?da s etreba jen nahlasit nekam prechodne bydliste ??
Jak to mate treba vy na Slovensku po skole?? una sv cesku je z epokud neoddela se rok tak nema narok na davky nebo tak nejak. Jak to je uvas na slovensku?, muzet eme trosku informovat?,on je pritel totiz maldsi dodelava ted skolu.budu rada za info:-)

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
16.2.10 14:36

Ja sem obcas nakukujem, ale nic nove sa tu nedeje. Zatial vsetko v pohode, uz chodievam do poradne kazdy tyzden, tak uvidime, kedy sa maly vyliahne. Ja by som to rada uz mala za sebou.
Pre ppperlu: tu si moze vybavit na cudzineckej policii prechodny pobyt, je to aj lepsie, pretoze na vela veci, ked si chce vybavit, ho bude potrebovat (napr. pozicky, hypoteka a pod). Co sa tyka davok, tak myslim, ze na SK nema po skole narok ani na korunu, aj keby bol starsi. Ale to si musi pozistovat sam, vzdy sa tie zakony menia a ked sme my koncili VS (pred 5,5rokmi), tak sme nedostali nic, podla zakona nas do 25 su povinni zivit rodicia. Radsej nech sa dopredu informuje, aby potom nebol nemile prekvapeny.

• Citovat
  • Upravit
blackyxjr
16.2.10 14:45

ahojky ppperla

čo si pamatám tak po škole ešte štát platil prázdniny a myslím že teraz musí mat odpracované myslím dva roky dokonca aby dostal davky po škole.

určite takisto doporučujem nahlasit na cudzineckej policii. ked už nič ine beži mu doba na trvaly pobyt a obcianstvo a viem že urady určite budu chciet tento prechodny pobyt..inač je asi najlepšie zajst osobne na socialny urad a opytat sa..

kvetinka..už ti robili ozvy? ja viem že ma to tak strašne dojalo, že počujem srdiečko…:ä

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová