Smazání sociálních sítí

5.6.24 12:21

smazání sociálních sítí

Čauky, jelikož jsem na sobě hodně dlouho dobu pozorovala to, že jsem závislá na sociálních sítích (instagram, tiktok apod.) dá se říct, že jsem tim vyloženě žila, jelikož jsem měla i nějaké dosahy. tak mě to bavilo.Ale poslední dobou mi neni psychicky fajn, myslim si že to hodně dělali i sociální sítě. Včera večer jsem se rozhodla vše vymazat z mobilu min. na měsíc, zatim jsem úplně v klidu ale bojim se, aby nepřišlo nutkání vše stáhnou zpět. Máte nějaké tipy a popř. jak si zvyknout na život bez sociálních sítí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4383
5.6.24 12:25

Věnuj se koníčkům. Co taky jiného. Určitě pomůže nějaká činnost. Určitě máš něco co třeba musíš udělat, nebo čemu ses chtěla věnovat ale sociální sítě tě ti to,,nedovolily". :mrgreen: Je to otázka času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.24 13:15

Fandím ti, plánuju to samé. Žiju uz mnoho let na Facebooku a teď i Instagramu, není to dobré pro psychiku. Hlavně se s někým pořád porovnávat a říkat si, jak krásně všichni ostatní údajně žijí proti mně. Smazala už jsem některé sítě (ty Threads třeba), nikam nepíšu své názory, jeden komentář, který vyjde negativně, mě rozhodí.
Nechám si jen Whatsapp a Messenger pro kontakt a domlouvání srazů s lidmi, co opravdu znám v reálu, a zbytek omezím na minimum.
Jak to udělat, doufám tedy, že to vydržím - víc uklízet, víc chodit ven, víc se věnovat dítěti :) (a nečumět u toho pořád do mobilu) a koníčky jako kreslení, vaření, čtení + zapřemýšlet, jak ještě zlepšit život (bez soc sítí).
Držím palce nám oběma :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5.6.24 13:22
@Anonymní píše: Více

Určitě to zvládnem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
5.6.24 13:53

My jsme to s manželem smazali před třemi lety a já v pohodě, on měl zpočátku nutkání občas kouknout, ale pak ho to taky přešlo..a máme mnohem kvalitnější život.. nezabýváme se blbostmi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2103
5.6.24 22:11

Já přímo závislá nejsem, ale chci postupně opouštět svět sociálních sítí do mezi kdy se vrátím do dob, kdy jsem je neměla. Mám jen FB, tam má pár přátel které opravdu znám. Měla jsem modrý koník…zrušila jsem, mám emimino ale nepřispívala sem, jen komentují a dost omezují čas který tu trávím, objevím se tuen nárazove. Jsem zahlcena praci, domácnosti, firmou, dětmi, reálným životem. Postupně socialni sítě opouštím, nemá to pro mě již smysl. Začínám se vracet ke kořenům. Instagram a spol nemám a ani si zakládat nebudu, nevím co to je. Již 3 roky nezapínáme TV. V dobách kdy jsem byla na modrém koni jsem měla i tendenci sdělovat něco ze soukromí, již neexistuje, jen to co fakt nepovažuji za tak osobní. Byly doby kdy jsem šla někam a mobil táhla a sebou. Nyní jsem na tom tak, že mobil nechám doma a jdu výplet záhon a vrátím se o němu jestli někdo nevolal až po 3 hodinách. Je fajn nebýt otrokem soc sítí a žít reálný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
8.6.24 18:22

I kdybys to po case obnovila, tak můžeš to po čase zase stopnout, kdyz bys cítila závislost ;). Jinak souhlas, odhodit sítě je někdy fakt dobrý 8)

• Citovat
  • Upravit
8.6.24 18:47

Pravidlo 21. Vydrž to 3 týdny a pak ti přijde úplně normální je nemít. Neměl jsem je 5 měsíců…nechyběly mi…naopak to byla dost úleva. teď sice o5 mám, ale jen z důvodu komunikace. Příspěvky co se mi zobrazují mě nechávají chladným, nejsou cílené na mě a jsem s tím v míru. Nepro*ebu x desítek min denně shlížením kravin jako dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák