Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naprosto tě chápu. Vy nábytek nepotřebujete, kyvla jsi na to s tak napůl zájmem, že když tedy nabízí, zkusíte to. Kdyby nenapsal, nábytek byste neshaneli, nepotřebujete ho.
A tím „smlouvanim“ tě znechutil.
Za dohadování ti to nestojí.
Naprosto tě chápu.
Mimochodem kdyby on byl obchodník, cenu ti sníží, za ty obstrukce. 🙄
Za mě muze být rád, že jste mu kyvli na jim určené ceny, teď bude mít problém udat to jinde. Silné pochybuji, že najde někoho, kdo vězně všechno naráz.
@KimL píše:
Tvůj problém není neumět smlouvat. Tvůj problém je neumět komunikovat. Chápu, že sedět u Messengeru 24/7 je blbost, ale čekat 3 dny na odpověď, když se každý den před stěhováním počítá, je taky na pěst.
Mají víc jak 2 mesice
stěhují se poslední týden v kvetnu a nabytek do té doby budou užívat. Píšu nekde, ze odcházejí k 1.4.? A pokud chci něco urgentne řešit, tak je telefon a volání a ne spoléhat na fb. Já ho mám jen na notasu, v mobilu ne. To přece není povinnost
![]()
@Tarena píše:
Chapu, i tak mi to prijde v pohode. Pristoupil na vase podminky, ze nechcete platit a kupovat 15, ale jen 13 za cenu 13.To je tak prece vzdy, prvni nabidku jste odmitli, ona odmitnul vasi, pak na vasi pristoupil, protoze jste se nevycukali.
My jsme nic neodmitli, nevyjádřil se, ze to prodava jen komplet. To bych odmitla hned.
Když vypsal ceny, tak jsem pochopila, ze klidne prodá i část. Proč to jinak vypisoval?? ![]()
Tak jsme si vybrali 13ks
on odmítl první nás (13ks za 13ks) a pak až já jeho (13/15ks za 15ks). Ted najednou 13ks za 13ks jde. Proto nemám rada smlouvani. Proč mám najednou přistoupit na něco co odmítl? Teď by měla přece přijít zajímavější nabídka 😁 my nemame povinnost nic brat a nic jsme neslibili. Mohl hned napsat, ze ano, ze to bere a ne tyhle opicky kolem.
@Tarena píše:
A hlavne smlouvat zacala ona.
Kde jsem s nim začala smlouvat?
Když ti někdo nabídne vybaveni s cenou celkem za vše a posle ti i jednotlivé nacene kusy, ty si vyberes část a zbytek nechces, tak logicky sečtes jen castku za vybrané kusy. To opravdu smlouvani není
to je vyber. Proč by jinak někdo posilal i jednotlivé nacenene kusy? Kdyby poslal cenu jen celkem, tak to chapu, ze chce prodat jen komplet, ale takhle to fakt nepobiram. To bych mu totiž rovnou napsala, ze nechceme.
@rejžička píše:
Naprosto tě chápu. Vy nábytek nepotřebujete, kyvla jsi na to s tak napůl zájmem, že když tedy nabízí, zkusíte to. Kdyby nenapsal, nábytek byste neshaneli, nepotřebujete ho.
A tím „smlouvanim“ tě znechutil.
Za dohadování ti to nestojí.Naprosto tě chápu.
![]()
Boze ano, konečně to někdo pochopil
![]()
@Anonymní píše:
No a proto by měl tedy teď nabídnout lepsi cenu ne? On to odmítl. Ne my. Když rozepisu ceny, musím pocitat s tím, ze ten člověk nemusi chtít vše.Když prodavam balík obleceni a nacenim to kus po kuse, tak to taky nikdo nekoupí vše. Když nekdo projeví zajem o 90% veci, tak mu nereknu, ze si vezme těch 90% veci, ale zaplati 100%, ať už vezme jen těch 90% veci nebo i ten zbytek
Mě o ten nabytek nejde, ať si ho rozproda klidne + 20% jinde. Mám i pocit, ze Holý byt se pronajme lepe jak vybaveny (logicky se zdraží najem, aby to poplatilo nabytek). Jen manžel, ze to zkusime, ze to je lepsi i pro podlahu nesoupt porad ten nabytek. A ze do budoucna na ten krátkodobý pronájem. Ten nebude dřív jak za 5 let. Co bude za 5 let s tím nabytkem? Kdovi![]()
zájemce logicky odmítne. Tak najednou 90% za 90% jde? Proč? Hadru je vsude plno. I nábytku. tak logicky musím slevnit, aby si to teď vzal a nabidnu 90% veci se slevou třeba 5%.
a budeme se s.rat s vynasenim my. Novým nájemníkům se pokazí lednice a my budeme řešit výměnu, protože byt pronajmeme zarizeny. Tak asi tak nastineni, ze je nám to vážně fuk. Bude bude, nebude nebude
my ho mermomocí nechceme, zas tak super cena to vážně není
![]()
Jak to chápu, tak jsi to od začátku brala jako svou laskavost vůči němu. No a když nebyl od začátku vděčný a ochotný přijmout tvé podmínky (a dovolil si trvat na své ceně), tak jsi se urazila a už nábytek nechceš vůbec. Tak si ho prostě neber. Charitu mu dělat nemusíš.
Ale on to nejspíš cítí úplně jinak a možná naopak on bude naštvaný na tebe, že jsi z toho takhle podivně vycouvala. Opravdu bych za tím jeho jednáním neviděla vyčůranost (i ho chápu, že chtěl prodat podmnožinu věci za stejnou cenu - třeba ti dal nějakou z jeho pohledu hodně podhodnocenou cenu, pod kterou jít nechce. Když si nevezmeš vše, zvýší se mu náklady na stěhování a musí navýšit jednotkovou cenu u ostatního). Nábytek není totéž jako dětské oblečky ![]()
Být tebou, řekla bych mu, že o ten nábytek nijak moc nestojíš, ale žes to celé brala jako laskavost vůči němu. A že jsi si to rozmyslela a o to dělat mu laskavost už nemáš zájem.
@rejžička píše:
Mimochodem kdyby on byl obchodník, cenu ti sníží, za ty obstrukce. 🙄
Za mě muze být rád, že jste mu kyvli na jim určené ceny, teď bude mít problém udat to jinde. Silné pochybuji, že najde někoho, kdo vězně všechno naráz.
Ano, také bych čekala teď slevu. Já proste nekyvnu na něco, co on odmítl. A hlavně s tím bude mít starosti. Během tydne vše rozprodat
(do té doby v tom bydli, stěhují se víc ji za 2 mesice) čekat na zájemce, pak ti než to rozmontuji, snesou..no nezávidím mu
A to tohle mohl řešit jen u 2ks a ne teď u vseho. Znechucena jsem, hlavně arogantním tónem jeho zpráv a vypisovanim na fb, ze nepisu dostatečně rychle ![]()
O cenách a podmínkách jednání dnes a denně. Jaksi mě to živí.
Smlouváním bych to nenazývala, nejsem na arabském tržišti.
To co popisujes, odkup čehosi z pronajimaneho bytu odmítám při první větě.
Byt chci vrátit, tak jak jsem ho převzala. Vymalovaný, uklizený a s vybavením, které je v předávacím protokolu…
Já to taky chápu. A smlouvání nesnáším a ani jej neumím. Tady se ukázal hnusně přece nájemník,,,chtěl prodat 13 věcí za cenu 15. Pak teda slevil na 13 za 13. Takže já bych mu to ještě ponížila, resp. mírně, ale opravdu mírně, zaokrouhlila směrem dolů. Prtože pro něj to bude pořád lepší, než se s tím tahat.
Pronajímám domek po rodičích, a taky jsem si od minulého nájemníka odkoupila jeho novější linku, původně tam byla starší po našich. Hnedka to vypadá líp, bylo to výhodné pro oba. Když je byt/dům vybaven alespon tím nejzákladnějším nábytkem, tak se i líp pronajímá. Nebo teda aspoň mně, my se nějak, né naší vinou, zaměřujem na matky samoživitelky, který utíkají od chlapa s holým pozadím, tak se jim ta linka, postel, stůl a židle a sedačka v obýváku hodí.
@Anonymní píše:
My jsme nic neodmitli, nevyjádřil se, ze to prodava jen komplet. To bych odmitla hned.Když vypsal ceny, tak jsem pochopila, ze klidne prodá i část. Proč to jinak vypisoval??
Tak jsme si vybrali 13kson odmítl první nás (13ks za 13ks) a pak až já jeho (13/15ks za 15ks). Ted najednou 13ks za 13ks jde. Proto nemám rada smlouvani. Proč mám najednou přistoupit na něco co odmítl? Teď by měla přece přijít zajímavější nabídka 😁 my nemame povinnost nic brat a nic jsme neslibili. Mohl hned napsat, ze ano, ze to bere a ne tyhle opicky kolem.
Ja tedy taky uvadela ceny za jednotlive veci, kdyz jsem takto prodavala. U spotrebicu i původní cenu a stari. Kdybych napsala, ze celkem 50 tisic, tak z toho ten kupujici nepozna, zda je to odpovidajici nebo ne.
@Anik píše:
Já to taky chápu. A smlouvání nesnáším a ani jej neumím. Tady se ukázal hnusně přece nájemník,,,chtěl prodat 13 věcí za cenu 15. Pak teda slevil na 13 za 13. Takže já bych mu to ještě ponížila, resp. mírně, ale opravdu mírně, zaokrouhlila směrem dolů. Prtože pro něj to bude pořád lepší, než se s tím tahat.Pronajímám domek po rodičích, a taky jsem si od minulého nájemníka odkoupila jeho novější linku, původně tam byla starší po našich. Hnedka to vypadá líp, bylo to výhodné pro oba. Když je byt/dům vybaven alespon tím nejzákladnějším nábytkem, tak se i líp pronajímá. Nebo teda aspoň mně, my se nějak, né naší vinou, zaměřujem na matky samoživitelky, který utíkají od chlapa s holým pozadím, tak se jim ta linka, postel, stůl a židle a sedačka v obýváku hodí.
Já nikomu charitu teda nedělám…
Měli jsme jeden být vybaveny, když jsem ho začala pronajímat po sestěhovani a tohle se nehodí, to bychom nepotřebovali…
Takže byty pronajimam nevybavené…
Já to nájemcům dělám jako laskavost, že milostivě svolím, aby tam nábytek, který nechtějí, nechali
a nemusím řešit, žádné dohady o ceně.
Za mě si taky nevyjednávala, chtěla jsi vyjít vstříc, on nesouhlasil s tvými podmínkami, tak jsi řekla ne. Já bych to taky považovala za ukončené, ale smlouvání nesnáším.
@brambora80 píše:
Jak to chápu, tak jsi to od začátku brala jako svou laskavost vůči němu. No a když nebyl od začátku vděčný a ochotný přijmout tvé podmínky (a dovolil si trvat na své ceně), tak jsi se urazila a už nábytek nechceš vůbec. Tak si ho prostě neber. Charitu mu dělat nemusíš.Ale on to nejspíš cítí úplně jinak a možná naopak on bude naštvaný na tebe, že jsi z toho takhle podivně vycouvala. Opravdu bych za tím jeho jednáním neviděla vyčůranost (i ho chápu, že chtěl prodat podmnožinu věci za stejnou cenu - třeba ti dal nějakou z jeho pohledu hodně podhodnocenou cenu, pod kterou jít nechce. Když si nevezmeš vše, zvýší se mu náklady na stěhování a musí navýšit jednotkovou cenu u ostatního). Nábytek není totéž jako dětské oblečky
Být tebou, řekla bych mu, že o ten nábytek nijak moc nestojíš, ale žes to celé brala jako laskavost vůči němu. A že jsi si to rozmyslela a o to dělat mu laskavost už nemáš zájem.
V podstate ano. Ale nebrala bych to tak, ze jsem očekávala vdecnost. Brala jsem to jako obchod, já v tomhle nemám emoce. Bud ano nebo ne. Stejne jako to nedělám naschval z naštvaní, proste už nemám zajem. Úplně bez emocí a naschvalu. Já jak vidim smlouvani, tak couvam a zajem opadá. Mám to u vseho. Není to nic osobního.
On sám psal, ať dame vedet, ze to jinak nabídne/prodá jinde. Chapu, ze i psane slovo vyjde jinak, než mluvené, takže mi tón jeho zpráv prijde arogantni a ani nemusi byt. Mě vadí ta komunikace potom. Šlo to přijmout hned, slevu jsme nechtěli, ceny jsme akceptovali a ne ty opicky kolem
urcite tam zpravu mám, pripojim se na fb az vecer, nemám ho v mobilu, tak jsem zvědavá.