Smutno po dětech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66815
6.7.14 20:33

Mám doma samotáře, který se raději baví s dospělými. Mladší zas nechce ani na výlet s námi, protože by přišel o dopoledne strávené s kluky z okolních domků. Každé dítě je jiné, je třeba to přijmout. Ona si svou cestu najde, třeba jinou introvertní kámošku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
6.7.14 20:35

Tezko radit :nevim: Zavolej vedpuci a rekni ji aby ji vzdy kdyz bude stranou,,popostrcila" k detem a nejak zapojila, treba rekla(ta vedouci):Ahoj Anicko(holcicka mezi detma) mohla by si s vami hrat Eliska(tva dcera)? Anicka rekne ano, a vedouci aby rekla:Elisko jdi si hrat, a treba ji i nejak popstrkovat :nevim:
V te skole je to nejake divne :think: Do kolikate tridy chodi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.7.14 20:40

Ve škole si taky nehraje, problém je, že chce, chce být v kolektivu, chce být oblíbenou, to je blbě napsaný, ale prostě nejde. Když jí pošlu, tak stejně stojí opdál, stačí, když je sebemneší problém v kolektivu, třeba pětiletá sousedka, se kterou si hraje, té přijede kamarádka a ona jí řekne, že jí nedá bonbon, i když naše se s ní rozdělí vždycky a že s nimi nejde do stanu, ona se otočí a jde pryč, pak mi poplakává doma, že život není fér. Souroznece má, má tříletou sestru. Na tábor jsem jí poslala, protože chtěla, chtěla mezi děti..a je to stejné, účastní se organozovaných aktivit, ale třeby si holky z chatky jdou čistit zuby, družně se baví a ona jde 5 kroků za nima.. Jsou v bazénu, všichni si hrají dohormady, ona si jde plavat bokem. Na školním výletě v lanovém centru, všichni lezou pátý přes devátý, ona bokem a pak doma truchlí, že si s ní nikdo nehrál. Všichni dospělí, učitelé, my, teď i vedoucí se jí snaží zapojovat, zabere to na tu chvilku bezprostředně po, za pět minut je to stejné. Teď koukám na fotky, všichni rozjaření, moje dítě opodál. Srdce mi to může utrhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.7.14 20:41
@blecha72 píše:
Mám doma samotáře, který se raději baví s dospělými. Mladší zas nechce ani na výlet s námi, protože by přišel o dopoledne strávené s kluky z okolních domků. Každé dítě je jiné, je třeba to přijmout. Ona si svou cestu najde, třeba jinou introvertní kámošku.

problém ale je, že ona nechce být samotář, nechce se bavit s dospělými, chce trávit celé dny někde s dětmi…to je problém, ona není spokojená v té pozici, v jaké je. Je z toho nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
6.7.14 20:42

@fidunka no tak to tedy nevim, tezko radit, musi si asi najit cestu sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.7.14 20:44
@kaja00 píše:
Tezko radit :nevim: Zavolej vedpuci a rekni ji aby ji vzdy kdyz bude stranou,,popostrcila" k detem a nejak zapojila, treba rekla(ta vedouci):Ahoj Anicko(holcicka mezi detma) mohla by si s vami hrat Eliska(tva dcera)? Anicka rekne ano, a vedouci aby rekla:Elisko jdi si hrat, a treba ji i nejak popstrkovat :nevim:
V te skole je to nejake divne :think: Do kolikate tridy chodi?

ukončila první třídu. je to všude, na plavání..třeba závodně tančí v taneční skupině, jedou na závody, tak jsou v tom hloučku a čekají, až na ně přijde řada, švitoří, povídají si, ona stojí na okraji…je to v každém kolektivu..děti si jí pak nevšímají. Nevím, co s tím, chtěla jsem jí vzít k dětskému psychologovi, já si nevím rady, obvolala jsem tři, všichni mi po telefonu řekli, že nejeví problém, že to neví a ani mě neobjednali. A já se koukám na své opuštěné nešťastné dítě a srdce mi to může utrhnout, nevím si rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.7.14 20:44
@kaja00 píše:
@fidunka no tak to tedy nevim, tezko radit, musi si asi najit cestu sama :nevim:

a to ona si jí neumí najít a jen se trápí :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
6.7.14 20:45

@fidunka Ona si najde kámošku podobného ražení, pak to bude na život a na smrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
6.7.14 20:48
@blecha72 píše:
@fidunka Ona si najde kámošku podobného ražení, pak to bude na život a na smrt.

No a pak bude resit problem ze dolejza, teda nemusi se to stat, ale myslim ze ano :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.7.14 20:48
@fidunka píše:
Ve škole si taky nehraje, problém je, že chce, chce být v kolektivu, chce být oblíbenou, to je blbě napsaný, ale prostě nejde. Když jí pošlu, tak stejně stojí opdál, stačí, když je sebemneší problém v kolektivu, třeba pětiletá sousedka, se kterou si hraje, té přijede kamarádka a ona jí řekne, že jí nedá bonbon, i když naše se s ní rozdělí vždycky a že s nimi nejde do stanu, ona se otočí a jde pryč, pak mi poplakává doma, že život není fér. Souroznece má, má tříletou sestru. Na tábor jsem jí poslala, protože chtěla, chtěla mezi děti..a je to stejné, účastní se organozovaných aktivit, ale třeby si holky z chatky jdou čistit zuby, družně se baví a ona jde 5 kroků za nima.. Jsou v bazénu, všichni si hrají dohormady, ona si jde plavat bokem. Na školním výletě v lanovém centru, všichni lezou pátý přes devátý, ona bokem a pak doma truchlí, že si s ní nikdo nehrál. Všichni dospělí, učitelé, my, teď i vedoucí se jí snaží zapojovat, zabere to na tu chvilku bezprostředně po, za pět minut je to stejné. Teď koukám na fotky, všichni rozjaření, moje dítě opodál. Srdce mi to může utrhnout.

Zní to jako problém se sebevědomím. Nevěří si, nedokáže zpracovat jakoukoli negativní interakci… Nemáte na ni příliš vysoké nároky? Já se v nárocích na nejstaršího musím hodně brzdit, jakmile se nehlídám, tak mi není nic dobré a on reaguje tím, že se sám ani neuprdne :roll: Takže musím hodně nahlas uklidňovat, že když něco zvojtí, tak nevadí, to je v pohodě a pak je v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
6.7.14 20:50
@kaja00 píše:
No a pak bude resit problem ze dolejza, teda nemusi se to stat, ale myslim ze ano :nevim:

Ne, když narazí na děvče podobného ražení. Znám několik děvčat, která byla stranou, jejich přátelství je nesmrtelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
6.7.14 20:51

@blecha72 Tak to potom jo :) Kdyz se obe nedokazou bavit s nekym jinym tak to jo, ale pokud bude ta druha jina, tak to casem nebude ok :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.7.14 20:56
@Bibi239 píše:
Zní to jako problém se sebevědomím. Nevěří si, nedokáže zpracovat jakoukoli negativní interakci… Nemáte na ni příliš vysoké nároky? Já se v nárocích na nejstaršího musím hodně brzdit, jakmile se nehlídám, tak mi není nic dobré a on reaguje tím, že se sám ani neuprdne :roll: Takže musím hodně nahlas uklidňovat, že když něco zvojtí, tak nevadí, to je v pohodě a pak je v klidu.
:think: :think: :think: :think: možná, ona je dobrá, podporujeme ji…jednou řekla, že se musí snažit, aby mě nezklamala :think: :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
6.7.14 20:57
@fidunka píše: :think: :think: :think: :think: možná, ona je dobrá, podporujeme ji…jednou řekla, že se musí snažit, aby mě nezklamala: :think:

Tak to si nemůžete připouštět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
6.7.14 21:04
@Bibi239 píše:
@fidunka píše: :think: :think: :think: :think: možná, ona je dobrá, podporujeme ji…jednou řekla, že se musí snažit, aby mě nezklamala :think: :think:

Hmm, tohle mi přijde docela logické, možná na tom něco bude. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová