Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zrovna nedavno tady hledala nejaka maminka z Prahy spolubydlici s ditetem. ![]()
Urcite to jde, taky bych se to tak snazila udelat, kdybych se rozvedla a nemela finance. ![]()
Já bych teda do toho nešla, byt 2+1 mi přijde malinkej.. ale dej si inzerát a uvidíš, třeba se někdo chytne
třeba jiná maminka-samoživitelka s malým ![]()
Aha, tak ted jsem si vsimla, ze to je do bytu 2+1. To by asi zalezelo na rozestaveni bytu.
Zase nejake soukromi je potreba.
Ideální by byla nějaká kámoška v podobné situaci. S cizí ženskou to může skřípat, natož s dítětem
Taky je otázka, zda by ti to stálo za to, dostaneš tak čtyři litry a to nemluvím o tom, že bys je měla danit.
Byt je předělaný na jako 3+1 dvě ložnice, obývák a kuchyň.
@Bábrdl píše:
Ideální by byla nějaká kámoška v podobné situaci. S cizí ženskou to může skřípat, natož s dítětemTaky je otázka, zda by ti to stálo za to, dostaneš tak čtyři litry a to nemluvím o tom, že bys je měla danit.
Proč danit? Pokud to je klasické spolubydlení, tak se na tom nic nedaní, každý prostě platí půlku nájmu a poplatků, nejedná se o výdělečnou činnost.
Myslím, že by jsi tam mohla mít nějakou pracující paní nebo studentku. Určitě o samostaný pokoj bude zájem. Pokud sneseš někoho cizího ve své kuchyni a koupelně, tak to můžeš zkusit. Určitě by jsi měla svůj uzamykatelný pokoj.
@baruse.t Já tedy upřímně nevím, zda bych coby bezdětná chtěla bydlet s někým s malým dítkem… i když najdou se určitě lidé, kteří budou rádi a i třeba rádi pohlídají, ale jinak bych to viděla reálně i s druhou maminou s dítkem.
@j.a.n.i1 Většinou takové skromné levné bydlení hledají lidé, co moc v bytě nepřebývají, buď jsou pořád v práce nebo studenti přijíždí jen v týdnu a chodí do školy a na brigády. Dvě maminy s dvěma dětmi, co jsou často doma, z toho může být ponorka.
@Anonymní píše:
63m
To by šlo.
Tak piš 3+1 a ne 2+1, to každou hned odradí. Držím palce, ať někoho najdeš. Jestli to neutáhneš, tak to vůbec není blbý nápad někoho vzít do podnájmu ![]()
Pokud nenajdeš tu, zkus si dát inzerát třeba na www.spolubydlici.cz nebo něco podobného, prostě stránky zaměřené přímo na hledání někoho do bytu, když jsem ještě jako studentka hledala podnájem, taky jsem tam našla… a jinak si rozmysli, jestli bys raději také maminku s dítětem (určitě by se takové, co jsou v podobné situaci našly) nebo nějakou studentku, která tam třeba moc nebude, ale zase možná nebudete mít nic společného - prostě jestli by ses s tou spolubydlící raději nevídala nebo kamarádila ![]()
Ahoj, co si o tom myslíte? Jsem sama s dvouletákem a přemýšlím o spolubydlící. Už se to nedá utáhnout. Mám byt 2+1 vybavený. Myslíte že to může fungovat? A jak najít?
Jsem z Prahy.
Omlouvám se za anonym.