Samoživitelka a spolubydlící - funguje?

Anonymní
16.10.12 21:57

samoživitelka a spolubydlící

Ahoj, co si o tom myslíte? Jsem sama s dvouletákem a přemýšlím o spolubydlící. Už se to nedá utáhnout. Mám byt 2+1 vybavený. Myslíte že to může fungovat? A jak najít?
Jsem z Prahy.
Omlouvám se za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
16.10.12 22:01

Zrovna nedavno tady hledala nejaka maminka z Prahy spolubydlici s ditetem. :)
Urcite to jde, taky bych se to tak snazila udelat, kdybych se rozvedla a nemela finance. :)

• Citovat
  • Upravit
743
16.10.12 22:04

Já bych teda do toho nešla, byt 2+1 mi přijde malinkej.. ale dej si inzerát a uvidíš, třeba se někdo chytne ;) třeba jiná maminka-samoživitelka s malým :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
16.10.12 22:06

Aha, tak ted jsem si vsimla, ze to je do bytu 2+1. To by asi zalezelo na rozestaveni bytu. :think: Zase nejake soukromi je potreba.

• Citovat
  • Upravit
36556
16.10.12 22:09

Ideální by byla nějaká kámoška v podobné situaci. S cizí ženskou to může skřípat, natož s dítětem :think: Taky je otázka, zda by ti to stálo za to, dostaneš tak čtyři litry a to nemluvím o tom, že bys je měla danit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.12 22:10

zakladatelka

Byt je předělaný na jako 3+1 dvě ložnice, obývák a kuchyň.

• Citovat
  • Upravit
743
16.10.12 22:13

A jak je byt velký..myslím na metry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.12 22:19
@Dorka_X píše:
A jak je byt velký..myslím na metry?

63m

• Citovat
  • Upravit
101642
16.10.12 22:32
@Bábrdl píše:
Ideální by byla nějaká kámoška v podobné situaci. S cizí ženskou to může skřípat, natož s dítětem :think: Taky je otázka, zda by ti to stálo za to, dostaneš tak čtyři litry a to nemluvím o tom, že bys je měla danit.

Proč danit? Pokud to je klasické spolubydlení, tak se na tom nic nedaní, každý prostě platí půlku nájmu a poplatků, nejedná se o výdělečnou činnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
16.10.12 22:37

Myslím, že by jsi tam mohla mít nějakou pracující paní nebo studentku. Určitě o samostaný pokoj bude zájem. Pokud sneseš někoho cizího ve své kuchyni a koupelně, tak to můžeš zkusit. Určitě by jsi měla svůj uzamykatelný pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
16.10.12 22:39

@baruse.t Já tedy upřímně nevím, zda bych coby bezdětná chtěla bydlet s někým s malým dítkem… i když najdou se určitě lidé, kteří budou rádi a i třeba rádi pohlídají, ale jinak bych to viděla reálně i s druhou maminou s dítkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1262
16.10.12 22:49

@j.a.n.i1 Většinou takové skromné levné bydlení hledají lidé, co moc v bytě nepřebývají, buď jsou pořád v práce nebo studenti přijíždí jen v týdnu a chodí do školy a na brigády. Dvě maminy s dvěma dětmi, co jsou často doma, z toho může být ponorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.10.12 22:53
@Anonymní píše:
63m

To by šlo. :think: Tak piš 3+1 a ne 2+1, to každou hned odradí. Držím palce, ať někoho najdeš. Jestli to neutáhneš, tak to vůbec není blbý nápad někoho vzít do podnájmu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
16.10.12 22:59

Zakladatelko, napis mi sz a svuj nick, nemuzu jinak napsat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
17.10.12 09:08

Pokud nenajdeš tu, zkus si dát inzerát třeba na www.spolubydlici.cz nebo něco podobného, prostě stránky zaměřené přímo na hledání někoho do bytu, když jsem ještě jako studentka hledala podnájem, taky jsem tam našla… a jinak si rozmysli, jestli bys raději také maminku s dítětem (určitě by se takové, co jsou v podobné situaci našly) nebo nějakou studentku, která tam třeba moc nebude, ale zase možná nebudete mít nic společného - prostě jestli by ses s tou spolubydlící raději nevídala nebo kamarádila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová