Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kamarádka má dvě děti, první trvalo 4 měsíce, nikdy nebrala HA předtím. Druhé vzdali po 8 měsících, šla do práce, že se budou snažit později. To už brala od kojení HA a druhý pokus opět 4 měsíce. Někomu to prostě nejde hned. Znám zase lidi, co mají děti vždy hned ![]()
@Dahlia0409 já znám taky lidi ze mají hned proto mi to přišlo zvláštní ze já stále nic. Vím ze je to krátká doba ale opravdu jsem první měla ani jsme nevěděli jak. Nejhorší je ze sem dlouho brala antidepresiva tak kvůli tomu mám takový strach.
@Lucie411 píše:
@Dahlia0409 já znám taky lidi ze mají hned proto mi to přišlo zvláštní ze já stále nic. Vím ze je to krátká doba ale opravdu jsem první měla ani jsme nevěděli jak. Nejhorší je ze sem dlouho brala antidepresiva tak kvůli tomu mám takový strach.
Tak tělo není stroj, který má program a vše hned jede
Příště tomu dej čas a hlavně se na to neupínej ![]()
@Dahlia0409 no to je pravé ono bývali přítel co sním mám malého tak už nechtěl takže jsem 3 roky probrecela stim ze chci ale nemůžu. A teď když mužů tak nic proto jsem z toho taková zvláštní.
@Lucie411 píše:
@Dahlia0409 no to je pravé ono bývali přítel co sním mám malého tak už nechtěl takže jsem 3 roky probrecela stim ze chci ale nemůžu. A teď když mužů tak nic proto jsem z toho taková zvláštní.
Prostě tomu dej čas, ono to stejně jinak nejde
Čím víc na to myslíš, tím hůř to může jít ![]()
Ahoj, nejsi v tom sama. Moje první dítko (před 9 lety) bylo jaksi „omylem“. Vůbec jsme to neplánovali a jednou když jsme byli přiopilí, tak si nedali pozor a hned to bylo ![]()
Teď se snažíme o miminko cca od září, ale zatím nic. Tak snad se podaří. Nebo se asi budu muset přiopít ![]()
U mně to bylo při prvním těhotenství téměř hned (3měs po vysazení HA, poprvé co jsem si jen tak v nějaké appce na netu vypočítala přibližný termín ovulace a byl sex v ten den). Máme dvojčata. Bylo mi tehdy 27.
O 7 let později jsme chtěli ještě třetí dítě. Stále stejný partner, 2 roky sexu bez ochrany a už se nám to prostě nepodařilo. Důvod netuším. Přes lékaře jsem to řešit nechtěla, brala jsem to, že se stane to, co se stát má, nechtěla jsem třetí dítě „za každou cenu“.
“Normální” doba pro otěhotnění u zdravé ženy je cca do roku. Pokud se do jednoho roku nezadaří, doporučuji zajít za gynekologem.
Plodnost ženy je velice komplexní věc…Také doporučuji se od té myšlenky “chceme teď dítě” oprostit. Kolikrát se stane, že to přijde, když to vypustíte a začnete se více věnovat sama sobě ![]()
Nevěřím, že znáš jen lidi, kterým to vždy vyšlo hned. Taky znám paní, která má 6 dětí a tvrdí, že všechny se podařily hned na první pokus. Věřím jí to, protože jim krásně vyšla data narození. Ale zdaleka to tak nemají všichni, naopak. 4 měsíce je fakt krátká doba.
U nás to teda bylo opačně. O první jsme se snažili od mých čerstvých 24 let. No a rodila jsem v čerstvých 30 letech. Mezi tím ani biochemické, nebo o něm aspoň nevím. Druhé vyšlo za 6 měsíců snažení (porod v čerstvých 32 letech), třetímu jsme nechali volný průběh a zadařilo se 6 měsíců po porodu, prakticky tedy cca čtvrtý měsíc volného průběhu (porod v 33 letech). No a čtvrté druhý měsíc snažení (porod v 36 letech).
U všech stejný partner.
Příspěvek upraven 26.02.24 v 12:25
@Anonymní píše:
Dobrý den chtěla bych se vás zeptat.
Už jedno dítě mám 6 let. Našla jsem si nového přítele a chtěli by jsme miminko. Snažíme se sice teprve 4 měsíce ale zajímá mě kdy jste otěhotněli? První dítě bylo hned na první pokus proto mě teď zaráží že to nejde. Děkuji.
Přestat se hystericky snažit a prostě si jen užívat?
Docela mě pobavilo „nevím proč to nejde“ v titulku diskuze… myslím, že takovou otázku si tu pokládáme každá z nás, které se nedaří
ale nechci to tím zlehčovat… snad se brzy zadaří ![]()