Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Denise.H píše: Více
Můj manžel mi včera sám od sebe řekl: „když se tím budeš stresovat, tak neotěhotníš“ 🤣 🤣. Zajímalo by mě, odkud to má
. Sám by na to nepřišel 🤣. Nutno podotknout, že on se teda nestresuje nikdy nad ničím, takže jeho psychické nastavení je výborné, na mém musíme zapracovat
.
@bonsaj493 Souhlasím s tvrzením, že když je žena v pohodovém rozpoložení, tak to může jit lépe. Když jsme zadělali, tak jsem rozhodně nebyla ve stresu, ale na snažení jsem pravidelně myslela. Pokud je ale lehčí stres (což je normální), tak by to mělo jít taky dobře.
Neumím si představit tu míru stresu a kortizolu, která by to úplně blokovala.
Psychické problémy, potrat, vyhoření, úmrtí v rodině, operace…ale to snad není běžný stres, ne? ![]()
Každopádně tvůj muž to určitě s tebou myslel dobře. ![]()
@Denise.H a jaké to je mít takhle děti po sobě?😊 naše malá je vážně ďábel, takže si to nedokážu představit 😅 ale kdybychom nakonec chtěli vážně ty tři, tak budeme muset mít ty dve taky kousek od sebe, ať to stihneme 😁
Mne ms po porodu přišla po 7 měsících a 5 cyklů trvalo, než jsem byla na svým 😊
Malá se nám taky podařila podařila po 8 měsících 😊 teď u druhého jsem otěhotněla na první pokus a pak na čtvrtý. Takze asi nemám úplně problém otěhotnět, ale na jaře z toho bylo ZT a teď na podzim biochemko. Doufám, ze jen blbou náhodou 🤷🏼♀️
Tvůj bracha je inteligentní chlap!😁 pod to bych se podepsala 😊 ale zas proste vim, ze občas to na člověka padne 😖
@Ladyanyz Je to dobré, když příjmeš fakt, že každé dítě je jiné. Syn je skoro ve všem extrém a nestíhají ho často o rok až dva starší děti.
První 3m prořval, 8m nechtěl spát jinak než při houpání, v 8,5m začal chodil, v 10m byl nezastavitelný a v roce běhal. Je hyperaktivní, tvrdohlavý, napřed, samostatný, upovídaný a ve všem se chce prosadit. Všude kam příjdeme je buď hodnocen jako úžasný nebo naopak jako nevychovaný.
Oproti tomu je dcera hodné usměvavé zlatíčko o kterém častokrát ani nevíme. Prostě pomyslný opak našeho zlobra, kterého taky moc milujeme.
Veř mi, že tě tedy dobře chápu a hodně záleží na dětech a ty si stejně nevybereš. ![]()
Být gyne, tak bych ti hned nasadila progesteron po pozitivním testu na udržení těhotenství, pokud jsi ho neměla. Já s dcerou trochu zakrvácela v 1.trim. a po něm to zmizelo a vlastně se nám s ním i zadařilo. Někdy dost pomůže. ![]()
Holky, vy co máte zkušenosti se špiněním při ovu. Jak to probíhá?
Včera kolem 2 odpolko jsem dělala ovutest. Nebyl pozitivní, ale měl docela našlápnuto (ale to tento cyklus už víckrát a pak vždy zesvětlal). Kolem 7 večer byl sex a když jsem šla spát asi v 10, tak jsem trochu špinila. Pár kapek vodových a při utření. Když občas špiním ze sexu, tak je to hned po něm, ne několik hodin.
Dnes teplota nestoupla.
No tak co myslíte… Mohlo to být z ovu?
@Denise.H z těhotenství nejsem ve stresu vůbec, na to se moc těším a ta příprava včetně testování mě (zatím) moc baví. Horší to bude s tím stresem okolo jak říkáš, z práce jsem vyhořelá strašně, na druhou stranu se modlím aby se to povedlo rychle kvůli té mateřské (mám poslední dva měsíce na to abych ji dostala)… Takže z toho trochu stres plyne, ačkoliv si říkám, že s tím stejně nic neudělám
.
@Ladyanyz Ahoj, já jsem dnes 11DC, minulý měsíc jsem testovala ovulaci poprvé, jen spíš pro zajímavost a jen 8DC a 13DC a trefila jsem se přesně, ten 13DC mi vyšla krásná čárka, takže pozitivní, dokonce to vypadalo, že se zadařilo, těsně před Vánoci jsem měla 4 dny zpoždění a dokonce dvě čárky na testu, ale bohužel se neudrželo, pravděpodobně biochemko…takže budu zkoušet tento měsíc znovu, včera jsem ovulaci testovala, zatím nic, počítám tedy, že by mohla být zase tak za dva dny, ten 13 DC…tak budu ráda, když budeš dávat info, jak jsi na tom ty 😁 😊
@Verule.Berule koukám, že nás, co začínáme nový rok v červené, bude celkem dost…
![]()
My si letos napsali seznam, co se nám podařilo za rok 2024 a byl teda dost slabý. Kdyby se nanarodila dcera, tak tam nemáme snad nic.
Proto jsme si do listu na rok 2025 z postele v 0:0něco zapsali vyvrcholení přesně o půlnoci jako náš první úspěch v novém roce. ![]()
Taky se hlásím do klubu červených 😃 přesně 1.1🥹 😀 testovat ovu začnu během příštího týdne, minuly cyklus jsem mela ovu pozitivni 13DC. Jinak ja tento cyklus zkousim kontryhel s maliníkem a možná zkusím i ten grep 😃