Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MyselfAndMe já už si pak zakázala cokoliv hledat a číst, abych se neplašila předem 🤦🏼♀️ 😅
Jak to jde u vás?
@Ladyanyz píše: Více
Jediný problém ty protilátky. Dr žádnou léčbu nechce. IUI a IVF jen. Pokud vím, mohly by zabrat kortikoidy, plazmaferéza nebo čas (všechno jsem si vyhledala sama, dr neřekl nic) - aby protilátky klesly (což jsem navrhla, ale Dr říkal, že jsem moc stará na to, abychom čekali 😀). Ještě to zkusím probrat se svoji gyn, na imunologii nebo možná reprodukční imunologii. Aktuálně plánované IUI v lednu.
@MyselfAndMe aspoň plus je, ze víte v čem ten problém opravdu je a ze všechno ostatní je ok 🙏🏻 já co jsem si tak něco málo četla, tak vim, ze hodně holkam s tímto problémem se prave s IUI zadarilo celkem rychle 🤍 navíc ono taky brát kortikosteroidy není zrovna výhra, pokud jsou problémem jen ty protilátky bez dalších imuno buněk. Takže IUI ve výsledku muže byt šetrnější metodou. A je fajn, ze už mate i termín, budu moc držet palce, aby vám to klaplo 🫶🏻 a kolik je ti, pokud se mužu zeptat?
Ahoj holky, prosím mám dotaz, kdo jste byly, nebo se chystáte na IUI, musely jste předtím podstoupit vyšetření průchodnosti vejcovodů? 😊
No, IUI je úspěšnější hlavně spíš při alergii nebo když jsou protilátky v hlenu nebo tom kanálku do dělohy, to IUI to pak obejde tyhle oblastí. Já to mám v krvi, možná i ten hlen atd, to nevím, to se testy nedělaly. Ale krev je blbější varianta.
Je mi čerstvě 37.
Děkuju 🙃
@MyselfAndMe jo takhle, tak to jsem špatně pochopila. V tom případě rozumím variantě s kortikosteroidy. A takže přímo na imunologii jsi na vyšetření byla? Když píšeš, ze by ses tam ještě chtěla poradit. Jestli ti dělali i NK buňky, TNF alfa..
Jinak jestli te povzbudim, tak jsem nedávno mluvila se známou, která děla na klinice a podle ní v dnešní době do 40 let „žádný věk“
ze už umí opravdu zázraky
Nn, dělali se testy jen na spermie, moje vajíčka tuším a zóna pellucida.
Díky, já si taky nepripadam ještě fatálně stará, že by se nemohlo chvíli počkat na pokles protilátek, kór když jinak mám všechno v pořádku. Ale Dr si myslí něco jiného. Ale oni nabízeli hormonální stimulaci i ve chvíli, kdy vypadalo ok všechno, ani o protilatkach se ještě nevědělo. To jsem moc nepochopila teda. „Jste úplně v pořádku, tady máte domácí kit na hormonální stimulaci“ 😀
@MyselfAndMe Tyjo tak to bych tu návštěvu přímo imunologie určitě zkusila, tím nic nezkazis. To je totiž opravdu zvláštní přístup, když te tlačí někam, pokud nevedeli v čem je konkrétně problém 🤦🏼♀️ nepremyslela jsi, ze pujdes jinam? Mne by to asi na důvěře moc nepridalo 😅
@Vendy325 píše: Více
Nakonec jsem na IUI nebyla, ale v Gennetu na vyšetření průchodnosti vejcovodů dost tlačili. Byla jsem na HyFoSy a je to naprosto v pohodě vyšetření, stálo to nějak kolem 2500 a bylo to jen trochu nepříjemné. Před IUI mi to přijde jako logické vyšetření, obzvlášť pokud před tím máš nějakou stimulaci.
Ze mne si muj cyklus evidentne dela humor.
Jak jsem psala, mam to jak hodinky.. ted mam samozrejme uz 2 dny zpozdeni! To je fakt jak naschval ![]()
Tak já holky 10-11dpo a na testu bílo, tak už se pomalu srovnávám s tím, že tento rok bude ve smyslu snažení. 🙂 Jsem moc ráda, že tu jste, to je záchrana v tom čekání.❤️
@Vendy325 píše: Více
Nemusela jsem… pokud jsi neměla nikdy nějaké záněty, nebo operace, tak není větší důvod k tomu, aby vejcovody byly neprůchodné… max bych šla do HyFoSy…
Klasickou laparoskopii mi ale případně rozmlouval i manžel lékař… že už to je zásah do těla.. ale je plno holek, které ji podstoupily a v pohodě…
Holky máte zkušenost s testem Intime, který prodávají v Rossmannu nebo v DM? Jsem +-10DPO a mám pocit, že na něm vidím ducha, ale na fotce pak moc vidět není. Tak se nechci predcasne radovat, v září jsem měla SP a od té doby se nám nedařilo.
@Anonymní píše: Více
Já ho měla parkrat a vzdy ukázal co ukázat měl 😊 falešného ducha nikdy