Snažení 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80
3.1.25 20:43

@bacova.mi Duphaston (predevsim na srovnani tech cyklu) s tim ze uvidime jestli pak zmenime postup nebo zabere.. akorat sem si tedy posunula dny kdy bych ho mela brat protoze do 15dc se ovulace zadna neobjevovala porad, takze sem si rikala ze zkusim pockat a zacnu zobat prasky az po ovulaci (protoze sem si vycetla ze logicky pri brani tehlech hormonu se mi ovu neobjevi kdyz do te doby nebyla :oops: ) a treba sem se fakt dockala :lol: dnes 19dc a vcera ten ovulacni test :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.1.25 20:47

A zitra sem se rozhodla ze tedy zacnu brat prasky tech 10 dni.. kdyby se naaahodou povedlo tak to muze oplodnene vajicko jen podporit a ta potvora cervena uz by se dostavit nemusela ale to si nemyslim ze by klaplo hned takhle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15386
3.1.25 20:48

@Ellie0302 tak to je super přístup. Ani, duphaston může ovulaci blokovat (ale nemusí, je to jediný lék, při kterém ovulace může proběhnout), i když internet je plný opačného názoru. Moje gynekoložka pracuje i v car a říká, ať se i s duphastonem snažíme, že to tam může střelit. Jednou jsem měla ovulaci při duphastonu a jednou se mi stalo, že jsme ho dostala, čekala ten 4-5 den po dobráni menstruaci a místo toho šly teploty extrémně dolů, dole mokro, bolest vaječníků a ejhle. Ten 5 den po dobráni pozitivní ovulační test a podle teplot opravdu proběhla ovulace :lol: byla jsme pak na Utz, kde mi to doktorka potvrdila. Muse tedy už dozrávat při jeho užívání :lol:
Tohle byl ten cyklus :mrgreen: věren tečky jsou dny, kdy jsem užívala duphaston :D pak už jsem po ovulaci neužívala nic a teplota se sama držela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
3.1.25 21:00

@bacova.mi jeeezis tak to jste mi udelala radost :hug: :srdce: ja mam trochu strach abych si to nerozhazela kdyz to budu brat řekněme 20-30dc (tenhle mesic budu urcite) tudíž ms prijde cca az 34dc :think:
Ale zase.. furt lepsi takhle a s tim ze by snad chodila ovulace nez ze normalne sem mela ms 2× do roka :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15386
3.1.25 21:05

@Ellie0302 neboj, že by sis rozházela cyklus. Právě naopak, je lepší počkat a nechat proběhnout ovulaci. Hormony pak přirozeně fungují a tvoří se a duphastonem to už jenom podporis ;) zlepší se kvalita a síla sliznice a připraví se peřinka :kytka:
Já mám zkušenost takovou, že po progesteronu jako je třeba utrogestan, ačkoliv je to přirozený progesteronu ne syntetický jako duphaston, tak jsem po něm měla další měsíc vždy vyšší a kvalitnější sliznici :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15386
3.1.25 21:15

@Ellie0302 jiná. Takhle jsem k tomu přistupovala po čase taky. Najednou mě napadlo, co když budu mít pozdější ovulace a blokují si ji hormony. První cyklus přišla ovulace někdy 25 DC a postupně chodila dřív a dřív :D a pak zase jednou déle, a pak zase brzo… Důležité je, že ale chodila a chodí :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
924
3.1.25 21:44

@MyselfAndMe jj zkusime to. Co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anastaria.mahan
4.1.25 07:40

Tak ja jsem dneska 15dpo a menses porad nikde.. to je fakt jak naschval!

• Citovat
  • Upravit
982
4.1.25 08:09

Holky, máte některá zkušenost, že by vám antibiotika /zánět v močáku snižovaly BT? Já dnes ráno hneděla jak puk. Mám být 2 DPO, včera teplota hezky stoupla, dnes ale letěla zase dolů. Tak mě zajímá, jestli za to může zánět/léky nebo ještě je možnost, že jsem spala málo. Šla jsem pozdě a nemohla usnout, takže z doporučených min.6 bylo třeba 4,5hod. A nebo teda ovu nebyla… Ale to snad ne🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15386
4.1.25 08:18

@Téra10 to ti ukážou další dny. Možné je, že to mělo vliv a nebo i varianta, že nebyla třeba právě díky nemoci. Mě tedy léky teplotu nesnižují a ani to, když spím méně. Naopak, když spím málo, mám teplotu vyšší než jindy :nevim: mas teploty v grafu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
4.1.25 08:25

@bacova.mi dnešní jsem ještě nezapsala, až budu mít chvilku.
Je mi jasné, že mi nikdo neřekne která z variant to byla a že rozhodnou další dny. Spíš mě zajímalo, jestli to už někdo zažil.
Já pak zkoušela dospat ten čas a vyrovnat to s mým „normálním“ a teplota už byla krásná. Jen jsem ji měřila později než obvykle.
No, uvidíme zítra🙈 kdyby měl někde podobnou zkušenost budu ráda za povzbuzení. Tak hezky pozitivní OT jsem ještě neměla a nechci asi myslet na to, že by z toho ovu nebyla… I když je to samozřejmě možné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15386
4.1.25 08:32

@Téra10 ona po ovulaci může mírně klesnout. Musí se počkat pár dní pro potvrzení. Pravidlo pro potvrzení ovulace je 3 vyšší teploty po 6 nízkých. Ale existuje výjimka, právě pokud teplota jeden den klesne, tak pak se čeká na teplotu 4. den ;) počkej na další dny, jeden pokles nemusí nic znamenat :hug: a jak vypadal test, máš fotku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
4.1.25 08:50

@bacova.mi Jojo pravidla znám, vím o tom. Jen mi to nikdy nekleslo až pod tu linii.
A děkuji za povzbuzení❤️ Každý cyklus se snažím dělat vše pro to, abych byla zdravá a přijde mi že snad vždy po ovu něco chytnu
Foto testu mám. V reálu je ještě o něco tmavší čárka.

Příspěvek upraven 04.01.25 v 08:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15386
4.1.25 08:52

@Téra10 tak ten je bezpochyby pozitivní :palec: kdy jsi psala, že byl pozitivním? Nemůže probíhat třeba ovulace dnes, když teplota klesla? Může být i 48 hodin po pozitivním testu. Věřím, že zítra už bude teplota zase nahoře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
4.1.25 08:54

@bacova.mi předevčírem v poledne cca je dělaný.
Taky mě to napadlo, ale vždy mi teplota stoupne hned den na to. Může to být nějaká výjimka možná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí