Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neli99 Po porodu se cyklus většinou srovná sám. Dle průzkumů je to 3-5 cyklů kdy se vrátí k normálu. Mně po prvním dítěti už po 2 cyklech, ale teď to bude asi déle. Já sama jsem teď měla po 1.MS luteální fázi jenom 8 dní místo 14, teď čekám, co tenhle cyklus. Ovulaci jsem taky měla až 19 dc, normálně jsem měla 14-16 dc.
Zkusila bych ten kontryhel. Ten má dobré účinky i na trávení a PMS. A pokud je možnost, tak bych někam odjela a udělala si radost něčím příjemným. Rozpouštět chmury, co to jde…
Maliník pomáhá na hlen, pokud ho máš ještě z porodu jako já, můžeš ho pít společne s tím kontryhelem od 1 dc do ovulace.
No a nějaký pohyb, ideálně co tě baví a můžeš ho dělat. Cvičívala jsem cviky od Mojžíšové, ale musím tě varovat, je to strašně pomalé.
A potom nějaké ty vitamíny, ale to asi máš..
případně věci jako je mateří kašička. Já dost doplňovala v období těhu, porodu a kojení železo a vápník. Tělo ho má zvýšenou spotřebu než se zase nasytí.
Držím palce!
![]()
Co byste mi poradily na zlepšení el. hlenu? Minulý cyklus ovulace proběhla, teda až 24DC (není to pozdě?), ale v potvrzena testem, teplotou i celkově bolestí břicha. Jen ten hlen takový nijaký 🤷🏼♀️
@Denise.H Železo jsem brala po porodu, to už mám dle výsledků v normě. U první dcery jsem kojila skoro dva roky, takže tam ten cyklus byl dlouho nepravidelný a nijak jsem ho nesledovala. Teď fakt nevím, ale taky si právě říkám, že to může trvat i po porodu, který skončí dobře.
Byli jsme už na dvou dovolených, teď už mě čeká návrat do práce, protože doma je to na psychiku náročné, ale snažíme se dělat pravidelné výlety na hory i s dcerou a to pomáhá moc. Jinak cvičím skoro každý den klasickou jógu plus procházky a plavání.
Ten kontryhel a maliník se pije obojí 1× denně? Zkusím teď při menstruaci, až se dostaví, uvidíme co to teď bylo za cyklus. Ještě přidám tu hormonální jógu, ta by mě mohla bavit, kamarádka cvičí právě tu mojžíšovu a ukazovala mi to, a to bych nezvládla takové pomalé cviky každý den ![]()
@neli99 Iceland by se obojí mělo 2× denně, ale čtyři čaje většinou nedám, doteď jsem pila obojí 1× denně. Teď zkouším 2× denně kontryhel a 1× denně maliník
.
@neli99 Jestli nijak moc nekrvácíš, tak to železo už bude asi OK.
S tím cvičením to bohatě stačí. Zase jako všeho moc škodí. Je ale super, že jsi aktivní! ![]()
Mně ta Mojžíšová taky neskutečně nudila, to se ti vůbec nedivím. ![]()
Kontryhel 2× denně a maliník 2-3× denně. Ten maliník s tebou může pít i muž, je dobrý i na sperma.
U toho kontryhele se má po 3 měsících udělat pauza.
Zase bych to s tím vším a snahou moc nepřeháněla, ať se ti nestane, že z toho úplně vyhoříš.
Pokud ovuluješ a máš nějakou rozumnou LF, tak je velká šance otěhotnět i při nepravidelném cyklu a pozdější ovulaci. A vsadím boty, že ta LF se ti časem prodluží na tvoji délku před otěhotněním stejně jako mně.
P. S. Četla jsem z více zdrojů, že po porodu a především v průběhu kojení dochází k přechodnému úbytku kostní hmoty, který se kompletně upravuje po 6-12 měsících po odstavení. Proto píšu o tom vápníku. A případné další těhotenství by ho zase spotřebovávalo.
Takže třeba více mlečných výrobků by nebylo ke škodě.
@Denise.H tak ten je teda už krásně pozitivní 🙏 ❤️ já dneska silnější než včera, takže je to snad na dobré cestě, ale pořád je to málo 😁 uvidím zítra…
Tak já jsem trochu klidnější. Čárka je silnější, termín MS mám zítra, jsem 12-13DPO. Teď budu akorát na trní, aby se neopakoval spontánní potrat
![]()
Všem přeji příjemné a úspěšné snažení se o dítko v letošním roce. My se snažíme už skoro rok a stále také nic…
@Paleskova tak to máme podobně, my se snažíme od loňského ledna/ února a zatím nikdy ani zpoždění
@Paleskova my už dva roky a nic
ale jsou tu holky, které jsou na tom hůř, tak pořád neztrácím naději, že mi jednou někdo bude říkat „mámo“ ![]()
Holky, mamstest taky cosi ukazuje dnes ráno…ne z první ranní moči teda. Jsem z toho Jelen. Dostala jsem ATB, tak jsem si udělala test. Teď jdu pracovat, tak jsem to vyblejskla jen na rychlo, ale čárku běžně vidím bez hledání. Nějak se mi to nezdá. Mama testem testuju každý měsíc a vždy bylo bílo.
Zkusím pak nafotit víc
Tak fakt to tu není moc vidět koukám 😀 Ale v reálu ho mám na stole, koukám z výšky a je normálně viditelný.
@MyselfAndMe Já nevím nad čím spekuluješ, čárka tam je
Tak moc držím palce ![]()
Tady je to všechno najednou těhotný!
![]()
No krása, takhle by to mělo vypadat každý měsíc. ![]()
Věřím, že se výrobce Mamatestů GS úplně nepomátl a fakt se vám tam to vajíčko zavrtává/lo.