Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kamiiiik Tak je to tady a dle očekávání teplota klesla a pozitivní ovutest, který odpo určitě ještě trošičku ztmavne. Mám radost! ![]()
Jak jsi na tom ty?
@bacova.mi Tak já hlásím, že teplota vzrostla, ale ne o moc😏 Vyrovnal se včerejší propad a je to na stejném jako předevčírem. Takže já stále čekám co z toho bude nebo nebude. Asi budu hodnoti graf až za pár dní.
Je mi to trošku líto všechno… Minulý měsíc biochemko a v tomto jsem chtěla mít nějaké naděje. Zatím to moc nadějně nevypadá. Teplota která ne a ne vyskočit nebo se posunula nebo nebyla🤷 a do toho antibiotika. No, jen doufat, že spermijky jsou hodně čilé k životu
Chtěla bych všem doporučit klučinu z Moravy, který má na FB stránky Víťovy bylinky z Moravy, protože já vyzkoušela už úplně všechno možné, všelijaké komerční doplňky, co se dají sehnat, ale zabraly právě až bylinky od Vítka. O mimi jsem se snažila už cca 5 let, se současným partnerem 3 roky a pořád nic. V létě jsem si objednala tinkturu od Vítka a brala jsem ji pravidelně 3× denně, počet kapel podle váhy. Doktoři mi nedávali šanci na přirozené těhotenství, mám neprůchozí levý vejcovod a k tomu endometriózu 4. stupně, což znamená velké bolesti a velké srůsty. K tomu jsem přestala pít kafe a už už jsme se připravovali na IVF, když jsme se před pár dny konečně dozvěděli nádhernou zprávu - že jsem těhotná ![]()
Takže pokud už jste taky zkusily vše jako já a chcete něco, co skutečně pomůže, pak bylinky od Vítka! ![]()
@Téra10 Díky! Nevím, jak ty, ale já s atb měla vždy ovulaci později a celý cyklus byl posunutý a takové divné vyšší teploty nebo naopak propad.
Příští cyklus bude určitě u tebe zase v plné síle. ![]()
@Denise.H Děkuji za povzbuzení. Já nevím, nikdy jsem je neměla, když jsem si cyklus sledovala. Tentokrát jsem měla 2.1 pozitivní ovu test a 3.1 odpo antibiotika. 🤷
@Anastaria.mahan Tady ho máš, ale budeš si ho muset vysvléci. ![]()
Ahojky, zdravím vás všechny, jako úplný nováček na emiminu. Potřebovala bych poradit, slyšet názory ostatních. Rok 2024 pro mě byl velmi psychicky náročný. Před létem jsem chtěla vysadit antikoncepci a chtěli jsme se začít snažit o mimi, bohužel mi gynekolog objevil dermoidní cystu, kterou několik dalších měsíců sledoval. V září jsem vysadila antikoncepci, ms se v říjnu dostavila, ale se zpožděním. V listopadu jsem podstoupila laparoskopickou operaci zmíněného dermoidu. Na pooperační kontrole mi doktor píchnul injekci na vyvolání ms, jelikož se mi od toho října nedostavila. Po injekci jsem ms dostala, jenomže teď mám zase týden zpoždění a strach, že budu muset chodit každý měsíc na vyvolávačku. Jak byste postupovali na mém místě? Vim, že bych měla čekat, dát tomu čas, aby se to tělo dalo po hormonech dokupy, ale ja mám riziko takové, že se mi ty dermoidni cysty mohou udělat znova, je tam pak riziko odebrání vaječníků atd. Představa, že bych čekala dalších X měsíců mě ničí. Myslíte si, že kdybych začala řešit otěhotnění přes IVF, pomohli by mi tam? Už bych se moc ráda zapojila do skupinky se sdílením toho, kolikátý den cyklu jsem atd, ale zatím to je bohužel pro mě v nedohlednu ![]()
@Anonymní píše: Více
Jo, ja bych se klidne minimalne na nejakou kliniku objednala na konzultaci - me osobne treba nedava smysl - x mesicu cekat zda se neco zlepsi, nezlepsi. Takze ja bych se objednala na konzultaci a pak bych teprv resila zda cekat po tom, co vymysli tam
Kolikátý den cyklu jsi? Jak víš že máš zpoždění?
Klidně se objednej do CAR a jděte tam, oni vás tam oba pořádně vyšetří a navrhnou další postup. Není nutné hned řešit IVF, oni těch možností mají víc. Třeba by ti pomohla jen mírná stimulace clostilbegytem, letrozolem, nebo femarou, třeba i v kombinaci s IUI. Ale postup by vám kdyžtak navrhl až lékař po nutných vyšetření.
My šli tedy do IVF rovnou, ale u nás je problém s nízkým počtem zdravých spermií, takže tam se to jinak řešit nedalo, ale to není váš případ. POkud je partner v pořádku, tak jde vlastně o to u tebe zajistit ovulaci a s tím ti v CAR pomůžou.
První ms po vyvolávací injekci jsem dostala, další jsem měla dostat 29.12, stále nepřišla, tak mám v plánu zajít v týdnu k dr, ale bojím se, že se snaha o mimi bude odkládat každý měsíc a budu muset docházet na injekce. Jsem teď v úplné beznaději, mám milion otazníků, co se mnou je, jestli to je normální skrz vysazení antikoncepce atd. Právě uvažuji navštívit CAR, minimálně na konzultaci, abychom věděli, co dál. Moc děkuji za odpověď.
K navsteve CAR nepotrebujes nic, nemusis mit nejakou zadanku, nic.. takze neni potreba na nic cekat.
Ja osobne to vecny cekani u gynekologu nesnasim.
Sama jsem kvuli tomu hned po porodu odesla, na vsechno se cekalo, na hormonalni profil, pak v tehotenstvi se taky porad cekalo az je dcera narozena o mesic driv, protoze byl cas.
Ono záleží, kdy a zda jsi měla ovulaci. Třeba se ani o zpoždění nejedná, pokud byla déle. Pak záleží na tom, kolik to je, jak dlouho se snažíte, jak dlouho jsi po vysazení HA. Někdy tělo potřebuje po vysazení antikoncepce klidně půl roku, než začnou zase hormony pracovat. Chce to trpělivost, začít si třeba sledovat cyklus sama (ovulační testy, měření bazální teploty, to zapisovat včetně příznaků). Můžeš zkusit něco na hormonální rovnováhu po vysazení HA (čaje, gynex, inostol), ale záleží na tom, kolik to je a zda máš čas na čekání a experimenty ![]()
Kolikátý den cyklu tedy jsi? Z čeho jsi vypočítala že jsi měla MS dostat 29.12.?
Pokud jsi dlouho brala antikoncepci a pak měla operaci, dala bych tělu tak 3 měsíce aby se trochu srovnalo a pak kdyžtak CAR. To kdy dostaneš MS záleží na tom kdy máš ovulaci, protože MS přichází cca 14 dní po ovulaci. Pokud není ovulace, většinou není ani MS a to jen vyvolávačka nespraví.
K návštěvě CAR nic nepotřebuješ, stačí tam zavolat a objednat se, není nutné mít žádanku od svého gynekologa.