Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sionnach12 @Anikaa02 nejdriv jsem si myslela, ze to je spineni k ovulaci, ale jak spinim ruzne v prubehu cyklu, tak si spis rikam, aby to nebylo neco vaznyho, co na utz neni videt. No a jak vzdycky zacnu spinit, tak to proste obecne vzdam a muzu vam rict, ze pokud na testu najdu 2 carky, tak tomu sama nebudu verit a nebudu se na to upinat do konce 12tt. Proste tomu nebudu verit, ze to dopadne. Az takhle negativni a pesimisticka uz jsem ![]()
@PastikaJatrova no hlavně ono to muže být fakt všechno od nějaké třeba cevky co praská nebo třeba nějaké malé cysty ale bohužel to muže být i něco horšího spis ze to tvůj doktor nějak moc neřeší jako je jasný ze by si raději měla klid aby to řekl nic vážného to není je to tohle a tohle a nemusíš se bát
mě občas přijde ze ti doktoři to neřeší dokud není zle nebo nevím…
@Anikaa02 ja mymu doktorovi verim na 100%. Verim tomu, ze by nic nezanedbal. Ale ma na me slabou pul hodinku a nestihame probrat vsechno. Objednavaci terminy ma nejdriv za 3 mesice. Ma to fakt natriskany. A kdyz jsem mu odporovala s tim duphacem, ze preci blokuje ovu, tak jsem z nej cejtila, ze mu jakoby kecam do jeho prace. Hele pres telefon resil muj nepostupujici porod, mohl se na me vyprdnout… kdyby zacal ordinovat pod stromem, tak ja budu chodit k nemu pod strom. Spis me rozciluje ta cekacka. Ale nejsem jedina jeho pacientka, takze musim mit proste trpelivost ![]()
@PastikaJatrova jo ta vekacka to se nedivím člověk by některý věci potřeboval potěšit trochu víc do hloubky to chápu já šla minule na gyndu a něco ji neslo tak byla na PC vzala mě o 30 minut později a měla na mě 10 minut to jsem byla fakt naštvaná
@Anikaa02 Jo, s tím časem doktorů na pacienty je to hrozný. Moje gyndařka na mě má vždy sotva 10 minut, někdy ani to ne. Ani nemám čas si vzpomenout, co vše jsem s ní chtěla probrat. ![]()
Ale to špinění takhle v průběhu celého cyklu je zvláštní. Nemůže to být i nějaká hormonální nerovnováha? Zas aby takhle často praskaly cévky je zvláštní… Ale kdyby to bylo něco vážného, tak by to zas asi provázely i další potíže, ne? ![]()
Mně se teda taky teď asi poslední dva cykly stalo, že jsem nějak po půlce cyklu lehce zakrvácela. Myslela jsem, že od ovulace, ale náhodou se mi to stalo zrovna dnes (22DC), tak jsem hned testla, a ovu test úplně negativní. A to to ani nebylo třeba po sexu nebo tak… Já to přisuzuji hormonů…
@Anikaa02 me kolikrat sestra poslala a prochajdu, at prijdu za 2 hodky, ze je skluz jako prase a za 30 minut mi vola, kde jsem, ze tu na me cekaj ![]()
@Sionnach12 jenze kdyz ovulujes a tudiz u toho spinis, uz nemuzes mit pozitivni ovulacni test. Ten je pozitivni treba 48 hodin pred ovulaci ![]()
@PastikaJatrova Nojo, to máš vlastně pravdu, to mi nedošlo
Ale ovulace to asi stejně nebyla, protože já testuju od toho 11DC každý den, a včera ani předevčírem taky pozitivní nebyl. Takže bohužel :/
@Sionnach12 ale tak zase negativni ovulacni test neznamena, ze ovu neprobehne… proto je proste dobrej ten graf s bazalni teplotou. A vis co? Ja zitra nemerim… me pritel rekl, az si odfrknu, ze se o malyho postara a ze si mam dat sklenicku a proste vypnu ![]()
@PastikaJatrova Děkuju za dodání naděje. ☺️️ Na jednu stranu jsou ty testy fakt dost stresující, obzvlášť, když nejspíš teda nejsou moc důvěryhodný.
Teda, tomu se říká ideální chlap! Tak si pořádně odpočiň a naber sílu
Já už teď taky testovat nebudu, nějak mám pocit, že ovu buďto už proběhla, nebo že prostě už nebude. Teď už přepnu na čekání na MS.
@Sionnach12 a co se tyka ty diety, kolik kg potrebujes zhubnout?
@PastikaJatrova No ideálně 15kg, ale 10 bude taky stačit. Tak jsem na to zvědavá…
@Sionnach12 taky jsem mela stejnej cil. Musis to vydrzet pak po ty diete. Ja to proste nevydrzela. A i kdyz neprasim tolik, co za mlada, tak to mirne stouplo. Ale zadny drama zatim ![]()
@PastikaJatrova A jak dlouhý jsi držela ty jednotlivý fáze? Já si myslím každou tak na měsíc, co myslíš? ![]()
@Sionnach12 mela jsem 3×3 a stacilo. Pokud se teda zadari, tak urcite zase hodne priberu, takze si budu muset naordinovat 4×3 (takze 4 tydny kazda ta faze).