Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anikaa02 mas nejak vic infa k ty endometrioze? Pred tehotenstvim me bricho bolelo pri MS silene. Za 12 hodinovou smenu v praci jsem sezrala 6 ibalginu, abych mohla fungovat. Palily me i stehna a proste sileny. A pri cisari na me na sale cumeli, jako jestli to vim, ze mam endometriozu. Muj gyndar vice mene vedl ten porod po telefonu s doktorkou (je to rodinnej znamej a kapacita ve svym oboru, bohuzel me nemohl odrodit on, proto ten telefon
) a kdyz jsem se ho po sestinedeli ptala na tu endometriozu, tak mi rekl, ze se mu ta doktorka nezminila a podle krve to mam v poradku. Ale nikdo mi nerekl, kde ji mam a vlastne ani nevim, co to je ![]()
@Sionnach12 jako urcite se s touhle dietou da zhubnout hodne, ale otazka je, jak se clovek pak chova po diete. Ja nemam pevnou vuli. Jako jak jsem si zaplatila tu dietu, tak to jsem zase takova, ze to dodrzim a neporusim. Ale po diete zase spatne. Nestiham jist pravidelne a dohanim to vecer. Ale naucilo me to pit cistou vodu. Tak 2× za rok jsem si dala ledovou colu
a vecer k telce chroupu mrkev, i kdyz ta v keto bejt nesmi ![]()
@Anikaa02 A ta antikoncepce má pomoct na ty cysty? To je přece takový divný, nasazovat antinu když se snažíte o miminko, ne? To by nebylo nějaký jiný řešení? Tohle je pěkně na prd, takhle vždy přijít o celý tři měsíce… 😕
@Sionnach12 píše:
@Anikaa02 A ta antikoncepce má pomoct na ty cysty? To je přece takový divný, nasazovat antinu když se snažíte o miminko, ne? To by nebylo nějaký jiný řešení? Tohle je pěkně na prd, takhle vždy přijít o celý tři měsíce… 😕
Ja ted brala duphaston a nekde jsem cetla, ze ten taky zabranuje cystam. Samozrejme se musi nasadit az po ovu, ja ho samozrejme musela brat uz pred ovu.
@PastikaJatrova Já taky právě věděla, že když do toho vrazím takový peníze, tak že to prostě dodržím, i kdybych nechtěla. Mám taky děsně slabou vůli a jsem neskutečně žravá, hlavně na sladký.
A to nepravidelný jídlo, to je zlo. V minulé práci jsem to měla přesně taky takhle. Přes den nic, a večer jsem přišla v jedenáct domů a vymetla ledničku. Teď naštěstí mám pohodovější práci, kde jíst stíhám, a kde končím každý den ve stejnou dobu, což je hrozná výhoda.
A odkud jsi měla dietu objednanou? Já měla nejdřív Exante, což je tedy děsný hnus, a teď mám prodietix, což se většina jídel celkem dá, ale taky to není žádná výhra…
@Sionnach12
Mela jsem klasiku Ketodiet. Taky znam lidi, kterym se ty kila nevratily zpatky, ale ty vice mene zustali na ketodiete dal. Ale ti, co zacli jist normalne, tem se kila vratily. A taky vim o lidech, kteri zacli zase vylozene prasit a nabrali dvojnasobek. Je to hrozne individualni. Jako ja tu dietu urcite z kratkodobyho hlediska doporicit muzu, ale z dlouhodobyho je to bud a nebo. Ja proste miluju rohliky. A rohlik je v pripade ketodiety vrazda ![]()
@PastikaJatrova Já toho k ní mám
všechno co se dá najít + něco od doktorky + něco z nemocnice… více méne to funguje tak že část děložní výstelky ti neodchází s MS ale vrací se spátky a nebo se ukládá (v děloze, na vejcovodech) já měla na vejdocovodu na levé straně a tam se zapouzdří a dělá se ti tam tzv čokoládová cysta a takhle cysta když vyroste na 7 - 9 cm tak samovolně praskne (to jsem měla 2×) a pokud je menší tak tam prostě jenom je a může způsobit neprůchodnost toho vejcovodu což se stalo u mě měla jsem tak dvě jednu 2cm a druhou 4 cm…
A vlastně se to pozná akorát na ultrazvuku, ale malá ložiska prý na ultrazvuku nejsou vidět… a u MS se to právě bolestivě projevuje protože tam tlačí a během toho krvácení vlastně roste… a když praskne tak si seš schopná sednou na záchod a pak se cca 2 hodky nezvedneš… ale po dvou hodinách ta bolest odezní… takže algifen vždy a všude ![]()
@Sionnach12 no ona prý ta endo mizí v těhotenství nebo aspon zamězí nárustu toho ložiska takže tím že antikoncepce donutí tělo si myslet že je v tom tak by měla zastavit její růst… a u mě to chce ted udělat protože tam po operaci zatím žádná není, tak tím jakoby zamezit tomu aby se objevila…
@PastikaJatrova No já bych upřímně raději brala nějakou alternativu než rovnou antikoncepci… ale to se mi gyndařka nikdy netvářila :/
@PastikaJatrova Jo a z krve to nikdy nezjištovala, poznala to právě že jsem u ní byla po tom co mi praskla po druhé… poprvé jsem byla na pohotovosti a tam si ze mě dělali srandu že tam jedu kvůli bolestivé MS
a na ultrazvuku už právě viděla cystu 4 cm
Takže podle mě pokud třeba to tvoje ložisko mělo kolem těch 2cm tak to na ultrazvuku doktor nemusel ani vidět a všimli si toho až v nemocnici ![]()
@Anikaa02 doktor mi rikal, ze se divi, ze to nevideli v motole na ultrazvuku, ze tam ultrazvuk maj dobrej, ale ze on nema tak super ultrazvuk, proto to nevidel. Od porodu me ta MS boli o 90% min, tak doufam, ze se mi to tim tehotenstvim zastavilo. Dokonce tuhle MS nebyl ibalgin vubec potreba. Ale mam teda MS strasne silnou tak 2 dny. To je jako masakr. A pak jak kdyz utne a jen slaby spineni treba 3 dny. Jakoby vsechno odeslo behem 48 hodin
![]()
@PastikaJatrova hele je to možné ze se to po porodu zlepšilo ono se říká ze se to vrací, ale těžko říct co mi říkala doktorka tak vlastně ani poradně neví co to způsobuje ![]()
Jinak silnou ji mám také a taky krátkou 2 dny MS a potom už jen dva dny spinim a konec a někdy krvavou jen jeden den a pak už je to v pohodě
to jsou proste mazce co se člověk nedozví ze všechno existuje ![]()
Jinak mě se to dneska definitivně rozjelo
takže zase na novo
@Anikaa02 tak nam vsem budu drzet palce
snad se nam vsem co nejdriv zadari ![]()
A tu antinu mas mit od kdy?
@PastikaJatrova 21.2 jdu na kontrolu a tam ji prý už nekompromisně předepíše… takže máme měsíc
jako vůbec nejsem pod tlakem se vsadim ze to teď ještě nevyjde…
@Anikaa02 ja jdu 24.2., tak to mame taky podobne ![]()
A kdyby ti ji nedala, tak preci neni jisty, ze bys mela problemy ne? Nebylo by lepsi tu antinu nasadit az kdyby se to pos.ralo?
Teda holky, to jsou radosti. Já si furt stěžuju, jak to mám na prd kvůli nepravidelnému cyklu, ale oproti vám to vlastně nic moc není.
Já mívám naopak MS obvykle až divně slabou a krátkou, třeba jen dva dny slaboučce krvácím, a další dva tři dny jen občas špinim. Což je ale taky divné a asi ne moc v pořádku.
Achjo, jak to dělají ty holky, co otěhotní po jednom náhodném sexu v úplně náhodném dni? To není fér! 😅