Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PastikaJatrova Jé, takže Ty už doma jedno dítko máš? To závidím (v dobrým).
A o něj jste se snažili jak dlouho, jestli se můžu zeptat?
Jo, to jsem taky četla, že se hubne skokově, no… Ale to víš, že se bojím, jestli nedělám něco špatně. Ale snažím se nemít za den víc jak 30g sacharidů a 800kcal, tak snad žádnou chybu nedělám
Jsem stále v první fázi, jedu teď třetí týden…
@PastikaJatrova No jako to z té BT teda nejsem o nic moudřejší
každopádně měřím 3 dny a 36,6 - 36,5 - 36,6..ačkoliv jestli to vlastně chápu dobře tak více méně dle prvních měření člověk ještě nic nezjistí ale až tak po dvou cyklech vid?
@Sionnach12 800kcal? Neni to nejak malo? Diky tomu pak prave vznika ten jojo efekt, kdyz clovek ji takhle hodne pod bazal. Ja tohle pri ty diete nesledovala. Sledovala jsem jen ty sacharidy.
Prosim te, pritel o diteti nechtel ani slyset. Tak jsem si rekla, ze se aspon necham poradne vysetrit, pac jsem po vysazeni antiko mela hrozne dlouhy a nepravidelny cykly. Do toho jsem merila tu teplotu a podle ni jsem ovulovala nekdy kolem 22dc v prumeru. No a 20dc jsem si naplanovala gyndu, abych si overila, ze skutecne ovuluju. Verdikt? „Mrzi me to, ale jeden vajecnik ti moc nefunguje a druhej na ovulaci nevypada. Az se budete chtit zacit snazit, tak se objednej, zkoukneme to poradne a neco s tim udelame“. Doma jsem se priteli psychicky slozila, ze jsem k hov.nu, ze se najednou vubec necejtim jak zenska a ze je to hrozne pro me tezky, kdyz nejsem uplne ok a on to dite jeste nechce. No a tak pritel rekl, ze kdyz je to tak, tak se pul roku nebudeme hlidat, on se s tim mimcem za tu dobu srovna a pak to zacnem teda resit. Za 3 tydny od tohohle rozhovoru ho ranila mrtvice, pac jsem mela pozitivni test
ja totiz ovulovala vyjimecne az 29dc, proto doktor nevidel 20dc dominantni folikul. Proste tam v tu chvili nebyl
takze jak dlouho jsme se snazili o mimco? Asi pul hodiny
pritel to rozdejchaval 14 dni a od ty doby je to nejlepsi tata na svete
je za malyho hrozne vdecnej, i kdyz si ve finale pral holcicku. Sam se tomu ted smeje, jak byl z toho vseho vyrizenej a pritom nebylo proc
rodila jsem, kdyz nam obema bylo 30, takze cas na mimco uz byl.
@Anikaa02 ovu pozname uz z tohohle cyklu, ale az zpetne. Pokud budes mit pravidelny cykly, tak budes vedet, kdy bude pristi ovu, ale zase se ti to potvrdi az zpetne
hlavne vydrzet. Taky mam kolem 36.5 a merim v 7 rano. Takze pocitam, ze po ovu je to kolem 36.9
@Anikaa02 @Sionnach12
Kecam, ovu byla 27dc tenkrat. Nepamatovala jsem si to presne. Delala jsem denni, nocni, dokonce 24 vkuse, do toho nekdy alkohol… proto neni ten graf krasnej, ale ovu je videt, i vzrust teplot po otehotneni. Zelena linie je uz pozitivni tehu test…
@PastikaJatrova ale aspon to člověk vysleduje, hele uvidíme jak to bude odpovídat té mojí pocitové ovulaci… jsem zvědavá už abych byla v polovině ![]()
No já se změřila asi 2 dny před MS to bylo taky 36.5. a potom v den MS 36.6 a protože pak už jenom špinila tak vlastně měřím od prvního dne MS a zatím stejný… já měřím kolem půl 8 ráno a dneska jsem teda změřila zapsala a šla ještě spát sem hrozná ![]()
@Anikaa02 ja si budika nedavam. Potrebuju spat co nejdyl
takze vetsinou se vzbudim kolem 7:00 sama, zmerim a pak jeste lezim, nez se vzbudi demon
![]()
@PastikaJatrova Ale tam je pěkný nárůst ten 27 DC to je pecka a ten tvůj příběh partner nechtěl o dítěti ani slyšet a potom tohle to je uplně mega hezký
je super že se vám to první takhle rychle povedlo a že všechno bylo v pořádku ![]()
@PastikaJatrova Tak to si dobrý já nemít budíka tak dneska ještě možná chrápu ![]()
@PastikaJatrova Ale stejně když nad tím přemýšlíš to máš ovulaci hrozně pozdě i normálně když kolem 22 DC, jenže ty si vlastně psala že potom máš krátkou tu lutéální část vlastně vid… takže ti to cyklus jako takový moc neprotáhne…
@Anikaa02 zacla jsem merit BT po ukonceni kojeni. A to jsem LF mela krasne 12 dni, cyklus dlouhy cca 32 dni. Takze proste pecka. I ovulaci jsem poprve v zivote cejtila. Byla jsem stastna, ze se mi to tim tehotenstvim srovnalo. Jenze pak dalsi cykly jsem zacla pred MS spinit, pak uz hned po ovu a do toho mi ta LF klesla z tech 12 dni na cca tech 8-9 dni. Do toho se mi neztratilo mliko, mela jsem zvysenej prolaktin. Pak jsem volala doktorovi, ze uz me to se.re,ze 14 dni pred MS proste spinim, pak tyden MS a ze uz me proste nebavej vlozky a tampony a at s tim neco udela. Napsal mi duphaston, ze ho musim zacit brat uz pred ovu, at to 3 mesice vydrzim. Nepomohlo to, stejne spinim a 3 mesice v prd.eli. ted jedu 1.cyklus bez duphastonu, jsem 7dc a uz 3 dny jen spinim. A vypada to, ze to spineni jen tak neskonci ![]()
Jo, je to jak vymyslenej pribeh, ale je to tak
dokonce s druhym ditetem zacal pritel jako prvni. Ja to ale vzhledem k cisari nechtela uspechat.
@PastikaJatrova a říkal ti čím by to mohlo být že takhle špiníš i před ovu? Já třeba dřív špinila 2-3 dny přes MS, ale to bylo maximálně a během nebo před ovulací nikdy… to je divný čím to může být?
Hlavně já nevím proč ale celou dobu jsem žila v tom že se může posouvat ta první část cyklu do ovulace ale po ovulaci že to je vždycky stejný a tobě se to zkracuje mě se to zase prodlužuje…
takže si vlastně po MS začala hned špinit to je zvláštní prostě…
A nevím jestli jsem někde nepřehlédla ale malému je ted kolik?
@Anikaa02 ted mu budou 2 roky.
Podle doktora a krve jsem v poradku. Prej se pri spineni otehotnet da. Jen to nesmi bejt proste krev. Budu to ted s nim resit. Poradne se na to zeptam. Jemu hlavne vadi, ze vim vic, nez jemu se hodi
takze na me koukal, ze vim, ze duphaston zabranuje ovulaci. Byl by radsi, kdybych nevedela, protoze vi, ze se tim trapim a s takovym clovekem se mu proste spatne pracuje. Chapu ho, ale ja jsem stoura. Musim vedet vsechno vzdycky. Taky jsem mela za to, ze LF zustava stejna. Ale pokud je hormonalni problem, tak to logicky kolisa. A ja u nej byla pred ovu, takze nevime, jestli mi progesteron po ovulaci stoupnul tak, jak ma. No uvidime co si na me ted vymysli ![]()
@PastikaJatrova Tyjo, to je krásnej příběh o tom prvním otěhotnění!
Takhle kdyby to šlo snadno, to by bylo. No můj manžel taky furt, že je na dítě čas, a pak když jsem zjistila, že to kvůli těm mým potížím asi nepůjde moc snadno, tak najednou obrátil, a kolikrát na téma miminko začne sám od sebe, a mluví o tom s úplnou samozřejmostí, jakože je to jasná věc, že bude miminko. O to víc se teď bojím toho, že to honem nebude, že bude i on zklamaný… ![]()
A co se týče toho Tvého špinění, tak to Tě lituju. Jako by nestačila MS. Asi to nemůže být takový to ovulační špinění/krvácení, na to to trvá příliš dlouho, co?
@PastikaJatrova Takže ty si vlastně na tom duphastonu byla stejně jako na antikoncepci… taky 3 měsíce vniveč.. místo toho aby se dalo prostor snažení… ale to koukám taky sem nevěděla že zabranuje ovulaci ![]()
Tak asi to při špinění jde ale spíš jde i o to jak se cítíš ty, protože co budeme jestli špiním 20 dnů v cyklu tak to je při nejmenším nepříjemné jako takové a není to jen čistě třeba o těhotenství…