Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sionnach12 ahoj. Prosim te, jakou redukcni dietu mas? Zustalo mi dost kg po 1.porodu a vubec nevim jak na hubnuti. Dost jsem zmenila svoje stravovaci navyky a stejne jsem za rok pribrala dalsich 5 kg
A rikam si, jestli nas neuspech ve snazeni neni ovlivnen tema kilama navic ![]()
A k tem ovulacnim testum… jen chci upozornit na to, ze negativni testy samozrejme neznamenaj, ze ovu neprobehne, ale to vis. Ale pozitivni ovu test samozrejme neznamena, ze ovu 100% probehne. Ke zjisteni ovulace je v domacim prostredi nejspolehlivejsi mereni bazalni teploty ![]()
@PastikaJatrova Ehm tak znovu a lépe…
poslední den MS 9.1.
kontrola na gyndě 24.1. (já si myslela že 17.1.) tam my tvrdila že vidí žluté tělísko a že o víkendu proběhla ovulace takže ovulace musela být 21.1. - 22.1. a tím pádem jsem dneska 18 DPO a 30 DC
Ježiš já jsem jelito
chudák doktorka ještě jí tady takhle očernuju
@Sionnach12 No hlavně jsem si vždycky říkala že zrovna v době ovulace mě bolí břicho takže rozhodně nemám chut na sex
a je pravda že vetšinou ho máme den před tím pak jsem chvilku bez chuti, ale zase se říká že spermie nějakou chvilku přežijí tak snad
![]()
Třeba proběhla a nebo ještě proběhne ![]()
@PastikaJatrova no uvidíme třeba se rozjede MS dneska… ale mas pravdu je to nějaký divoký… jako by nemohlo proběhnou par měsíců přesně ukázkové podle potřeby ![]()
@PastikaJatrova Ahojda. Držím nizkosacharidovou dietu - ketodietu. Vím, že o ní panuje spousta protichůdných názorů, hodně lidí ji považuje za škodlivou, ale já znám ze svého okolí dost lidí, co ji drželi a zhubnuli opravdu dost, a žádné nepříjemné následky neměli. Manžel tak zhubnul asi 18kg za nějaké 3 měsíce a od té doby má dokonce méně chuť na sladké, a ani jojo efekt se nedostavil.
Tak doufám také alespoň v 10kg dolů. Jedna doktorka mi řekla, že dokud nezhubnu, neotěhotním. (90kg/174cm) Druhá to ale popřela s tím, že bych musela mít ještě tak o 30kg víc, aby to mělo negativní vliv na otěhotnění. Tak nevím. ![]()
No asi budu opravdu muset dát znova šanci tomu měření BT. Používáš nějaký spešl teploměr? Já mám od Dr Maxe, a přijde mi, že ukazuje blbosti. Starý rtuťový mi třeba ukáže horečku, na kterou se i cítím, a tento ukazuje 36.5. ![]()
@Anikaa02 Co jsem četla, tak se říká, že den před ovulací je naprosto ideální. Ony si spermie počkají. Držím palce ať MS nedorazí! ![]()
@Sionnach12 Děkuji moc uvidíme uvidíme
ale myslím si že už je to tady večer se podle mě spustí červená :/
@Anikaa02 ono se to vzdycky pos.ere, kdyz clovek potrebuje, aby se to zrovna nepos.ralo ![]()
@Sionnach12 kupovala jsem digitalni v maxovi. Takze zadnej spesl ![]()
No, ketodietu mam za sebou prave ten rok… ze 76kg jsem zhubla na 64kg, pak to se mnou svihlo vecer, pritel na nocni a 10 mesicni uplakany mimco tu po me lezlo a ja nemohla nic. Jen jsem lezela na zemi a modlila se, at se malymu nic nestane. Ted mi to kolisa mezi 70-71kg. Pred tehotenstvim jsem zrala jak ziravina a pohodicka 60kg na 164cm. V tehu jsem pribrala 27kg a proste to dolu nejde. Cely den litam kolem malyho, obcas si zaposiluju, nezeru na noc, sladky jen obcas, ale to jsem nikdy moc nemusela. A vaha jde stejne pomaloucku nahoru. Nemyslim si, ze po roce by to byl jeste jojo efekt. Ten se podle me konal hned na zacatku, kdy jsem behem 14 dni mela nahore 2kg. Kdybych se nesnazila otehotnet, jdu do ty ketodiety znova, ale jak to se mnou svihlo, tak se bojim, aby mi to nerozhodilo jeste vic hormony, nez mam rozhozeny ted ![]()
@PastikaJatrova Tyjo, to je hrozný…teď jsi mě trochu vyděsila, co mě s tou dietou ještě čeká. Ti moji známí co to drželi žádný takovýhle zážitek neměli, ale holt každý jsme jiný, no, a každý to snáší jinak. Třeba jsi nějak citlivější nebo co… Mně to zatím nic negativního nedělá, ani hlad už moc nemívám…
To Tvoje přibírání mi přijde jako kdyby se Ti těhotenstvím nějak hnuly hormony, ty prý umí taky hubnutí dost znesnadnit. Mně jedna gynekoložka tvrdila, že mám náběh na PCOS (což moje současná gyndařka ale zase vyvrátila), a že to třeba taky způsobuje potíže při hubnutí… Nebo třeba něco se štítnou žlázou? Jen píšu, co mě teď tak z fleku napadlo. ![]()
@Anikaa02 Tak co, dorazila MS? Od rána na Tebe myslím. ![]()
@Sionnach12 doktor mi krev bral na gynde. Sice nevim, co vsechno si tam zaskrtal, ale rikal, ze vsechno v poradku. Jdu tam ted nekdy koncem unora, tak se mu tam zhroutim a vybrecim si dalsi odebrani krve ![]()
Ja jsem s tou dietou prvni 2 faze byla v poho, ale paradoxne ta 3.faze, ta nejvic pohodova, ta byla hrozna. Asi 3× jsem mela komplet cely den strevni potize a nakonec to teda se mnou seklo. Proste jsem byla hrozne dehydratovana. Na to si davej fakt pozor.
@PastikaJatrova Přesně
ale dneska jsem začala slabě krvácet a včera mě bolelo břicho takže dneska to prostě už beru jako 1 DC a nazdar ![]()