Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, můžu se k vám taky přidat? My se s manželem snažíme 8 měsíců. Měřila jsem nějakou dobu teplotu, ale to mě stresovalo, tak už to nedělám, vím, že ovu mívám nejdříve 19 dc.
@Elíseček Ahoooj, určitě můžeš
budeme rády, já začínám měřit BT první měsíc… tak uvidíme, jaký si ted DC?
@Anikaa02 teď 3 DC, v pondělí jdu na gyndu a chci, aby mi udělala hormonální profil. Necítím se ve svém těle dobře. Mívám hodně výkyvy nálad, velké boláky, návaly horka, noční pocení, jsem furt nafouklá, před ovu začne bolet břicho a bolí až do ms, manžel říkal, že se to stupňuje a že to určitě normální není, tak snad ji překecám, protože ona se mnou nic dělat nechce, dokud to nebude rok.
@Elíseček Takže taky na začátku… no uvidíš tak se ti podaří jí přemluvit nebo bych klidně vyměnila doktora… mě tenkrát na srovnání hormonů gyndařka doporučila Infolic (ae balení stojí asi 1 000,– ) tak jsem místo toho koupila kyselinu listovou a kontryhelový čaj na který teda nedám dopustit… první dva měsíce my to hezky srovnalo cyklus na 28 dní, tenhle poslední se mi ale trochu protáhl na 30… nicméně bylinkou člověk podle mě nikdy nic nepokazí + jsem začala cvičit 10 minut denně a 3× do týdně jogu 40 minut s manželem a hodně to uklidnuje ![]()
@Anikaa02 kontryhel piju prvních 14 dní cyklu a pak beru gs mamavit forte, ale asi to je taky k ničemu. Mám tam ještě balení na 2 měsíce, takže až doberu, tak se na to asi vykašlu a bude brát jen kyselinu. Stojí to fůru peněz a zatím mi to ničemu nepomohlo.
@Elíseček já ještě četla že gynex je super… ale zatím piju právě ten kontryhel + kyselina a musím říct že oba měsíce co to piju jsem měla super ovulaci… o to víc mě štve že se nezadařilo… ale možná je to taky hodně o tom co je v hlavě ![]()
@Anikaa02 Já s ovulací problém nemám. Ovuluju každý měsíc a za 12 dní MS přijde.
@Anikaa02 snažíme se teprve 8 měsíců, takže nikde nebyl. Spíš mám podezření, jestli já nemám víc testosteronu.
@Anikaa02
ja jsem dneska 5dc a ovulaci mivam kolem 22dc, takze zaciname vice mene na stejno ![]()
@Sionnach12
Holky, jsem na hlavu?
vzdycky, kdyz se dostavi MS, jsem hrozne sklamana, i kdyz vim, ze to mimco proste jen tak pres moje casty spineni nepujde. A behem chvile se zacnu hrozne tesit, jak se zase budeme snazit a jestli to konecne vyjde a mam proste z toho vzdycky radost, ze je tu dalsi snazeni
vite, jak to myslim ne? ![]()
@PastikaJatrova Budeme mít plodící dny společně ![]()
Hele nejsi já když jsem včera začala špinit tak jsem byla hrozně smutná, večer už se to trochu rozjelo… takže jsem v koupelně brečela a dneska jsem se probudila uplně natěšená ![]()
Můžeme t svádět aspon na hormony ![]()
@PastikaJatrova Nee, já to mám úplně stejně, přesně popisuješ mé pocity
Vždy takové příjemné napjaté očekávání před MS (i když třeba vím, že ten měsíc sex v předpokládaném termínu ovulace nějak nevyšel), pak veliké zklamání při MS, ale pak zas hned ten pocit těšení na další snažení. Hned začnu plánovat, jak tento cyklus se budu fakt snažit, budu měřit BT, testovat a sexovat
Teď zrovna čekám, jestli za týden MS dorazí, takže mám to napjaté očekávání. ![]()
Jinak ještě s tou dietou - já se snažím hodně pít, čistou vodu, čaje, protože všude píšou, že je při ní pitný režim extrémně důležitý. Tak uvidíme jak půjdou další fáze.
@Anikaa02 Tak to mě mrzí, že MS dorazila.
Koukám, že taky užíváš kontryhel - myslíš, že tedy nějaké ty pozitivní účinky pozoruješ? A kolikrát denně ho piješ? Já ho užívám tedy ve formě kapek, 2× denně a vlastně tento cyklus poprvé, tak se asi ještě nestačil projevit.
@Sionnach12 Jojo mám obecně ráda bylinky, začala jsem ho pít po operaci a od té doby každý večer jeden hrníček před spaním… je pravda že mám daleko méně bolestivou menstruaci (endometrioza + neprůchozí vejcovod) takže byli měsíce kdy jsem nebyla schopná ničeho a nez prášků jsem to nedávala ted je to uplně v pohodě, jasně bolí to ale tak o 60% méně než jsem zvyklá což je super a taky od to doby co piju čas víc krvácím což beru jako dobré znamení že jde snad všechno ven a nedělají se mi další ložiska… na druhou otázka jak moc za to může čaj a jak moc ta operace
ale minimálně se cítím tak že pro to tělo alespon něco dělám…
Manželovi jsem na tajnáka začala dělat čaj z kontvičníku, protože to chlapům pomáhá prokrvení tam dole a jak nám holky stoupla frekvence a výdrž ![]()
@Anikaa02 To zní nadějně, tak třeba se to díky němu celý nějak srovná a začne fungovat jak má. Kéž by! Máš toho všeho teda taky požehnaně…
Tak já nakoupím zásoby a pojedu si na kontryheli
Ještě beru Inofolic. Taky první měsíc, tak uvidíme, jestli to k něčemu bude.
Joo, o kotvičníku jsem taky četla. Jen nevím, jestli by mi to manžel pil. Nad mými bylinkovými čaji se vždy hrozně šklebí
Navíc tedy abych pravdu řekla, s manželovou vydrží a chutí problém nemáme. To spíš já bych občas potřebovala zvýšit libido
Občas na to fakt nemám náladu, a i když vím, že bez toho to vytoužené mimčo jaksi nebude, tak to prostě nedám… ![]()
@Sionnach12 No jako je pravda že vlastně už někdy v 07/2020 my praskla první cysta potom další v 09/2020 pak my nasadila doktorka antikoncepci na 3 měsíce a at tomu necháme volný průběh… jenže manžel ještě tak nějak nebyl přesvědčen a tak jsme se jako nechránili ale uplně nesnažili no a v srpnu jsme se domluvili že se teda budeme snažit a hned v září mi objevila další cystu a to už mě hnala pod kudlu
no a ted nám zase nechala prosinec, leden a unor a v březnu chce zasadit antikoncepci (a z toho nejsem vůbec nadšená) Takže jako letem světem u nás no ![]()
Manžel neměl uplně problém s chutí, ale spíš s vyvrcholením, občas mu to trvalo opravu hodně dlouho a jak to trvalo dlouho tak mu to pak nešlo a pokračovala se ručně v tu chvilku když to byli zrovna plodné dny tak já na*raná
ale po tom co pije ten čaj lepší… já mu na tajnáka přidávám do zeleného čaje ![]()