Snažení delší dobu ❤️

Napsat příspěvek
Velikost písma:
168
12.2.22 21:22

My se s partnerkou snažíme přes rok. Před rokem jsem úplně na začátku potratila, od té doby nic, ale osobně si myslím, že na to má vliv jednak fakt, že máme vždy jen 1 pokus za cyklus a jednak dárce je daleko a to dojíždění je dost stresující samo o sobě :roll: teď mám podle všeho kvůli zubařce anovulační cyklus, za pár dnů to mám dostat, tak snad brzy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
12.2.22 22:07
@Qinn píše:
My se s partnerkou snažíme přes rok. Před rokem jsem úplně na začátku potratila, od té doby nic, ale osobně si myslím, že na to má vliv jednak fakt, že máme vždy jen 1 pokus za cyklus a jednak dárce je daleko a to dojíždění je dost stresující samo o sobě :roll: teď mám podle všeho kvůli zubařce anovulační cyklus, za pár dnů to mám dostat, tak snad brzy :nevim:

Ahoj. Kvuli zubarce? To slysim poprve. Jak je to mozny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
12.2.22 22:14

@PastikaJatrova Ahoj, ona lokální anestezie sama o sobě může dost rozhodit cyklus a hlavně mi to píchla špatně, podráždila trojklanný nerv, týden neskutečných bolestí, nespala jsem, totálně zkreslené teploty, na ovulaci to z grafu nevypadá a ani jsem ji tento cyklus necítila, nebyl ani ovulační hlen, podle mě prostě tělo na ovulaci kvůli tomu co se dělo nemělo sílu. Navíc anovulační cyklus jsem během cca 2 let nikdy neměla, pokud vím, tak doufám že to nebude mít vliv dlouhodobě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
12.2.22 22:33

@Qinn ukaz jak vypada ten graf ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
12.2.22 22:53

@PastikaJatrova Takhle vypadá, v závorce a červeně jsou dny, kdy jsem nespala vůbec, když jsme na to koukaly se ženou, fakt to vypadá dost jinak než minulý (druhý obrázek), možná jen já nejsem schopná v tom ovulaci najít, ale jak jsem psala, nebyl vůbec ovulační hlen, což u mě vždy bývá nepřehlédnutelný, ani čípek nebyl úplně měkký a otevřený jako obvykle, ještě se mi to nestalo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.2.22 09:13

@Qinn ja si treba na 1.pohled myslim, ze ovu probehla, jen se neda presne urcit ktery den. Teploty jsou na zacatku dole a na konci jsou proste nahore. A tim, ze jsi nespala, tak to s tou teplotou muze udelat cokoliv. Hele ja nekdy hlen nemam a nekdy mam a pritom vim, ze k ovulaci doslo. Jeste bych ty teploty zkusila dat do aplikace Fertility Friend a muzem kouknout, co vyhodnoti ona :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.2.22 11:27

@PastikaJatrova Jasně no, stát se může všechno, jen mi přijde hodně zvláštní, že poprvé nebyl žádný příznak ovulace. Ovulační test nepočítám, ty si dělám jen pro kontrolu kdy by to tak mohlo být. Asi myslíte tohle, tak jsem tam ty teploty zadala a ovulaci to našlo 8o trochu dřív než obvykle, ale nevím do jaké míry se těm aplikacím dá věřit, už jsem jich zkoušela tak 6 a každá ukazovala jinak :think: ale moc děkuju za pomoc i za trpělivost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.2.22 13:37

@Qinn neni za co :) jako urcite se neda aplikacim verim. Urcite netvrdim, ze by se clovek mel ridit podle telefonu. Ale aspon to trochu muze napovedet. Tak snad se vam co nejdriv zadari. Mate to ale slozitejsi :) taky si myslim, ze cim vic se clovek sleduje, tim spis priznaky apod. muze prehlidnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.2.22 14:32

@PastikaJatrova Složitější to je, to je pravda :) sledovat to nějak musíme, protože je potřeba vědět kdy musíme jet, ale mě třeba to měření a sledování příznaků celkem uklidňuje, není k zahození svoje tělo znát :think: Moc děkuju za pomoc a ať se taky brzy zadaří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.2.22 17:37

@Sionnach12 No, osobně bych doporučila bylinky a na chemii se vykašlat, je jich spousta co vám s cyklem pomůžou, třeba skvělé jsou kontryhel a maliník, je jich ovšem mnohem víc, záleží co konkrétně ženu trápí, taky je na místě dělat si napářky. Ženě to hodně pomohlo na nepravidelný cyklus a šíleně silnou MS to srovnalo k nepoznání :palec: jinak co se týče ovulačních testů, moc bych se jimi neřídila, jestli ovulace je, byla nebo bude se z nich nikdy nedozvíte, ukazují pouze hladinu LH a mnoha ženám to ukazují špatně (například sněhobílo den před ovulací). Já je používám pouze k tomu účelu, abych přibližně věděla kolik asi do ovulace zbývá, což mám vypozorované skroo za dva roky že mně osobně funguje, ovšem ovulaci je nutné potvrdit jiným způsobem, nejlépe STM nebo když ovulaci cítíte, což ovšem taky vždy ovulace být nemusí, vím o čem mluvím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.2.22 20:25

@Qinn diky :kytka: dekuji :)
ja ti tady zacla automaticky tykat a koukam, ze nam tu vykas, tak doufam, ze te moje tykani neurazilo, ale ja to tu ve vetsine pripadu beru automaticky :kytka:
Koukam, ze pises o bylinkach. Ty se v nich trochu vyznas nebo jen co jsi nekde vycetla? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.2.22 20:48

@PastikaJatrova Není za co :kytka: já nejsem moc zvyklá takhle někomu cizímu tykat, nevadí mi to :D bylinky doma používáme hodně, většině žen kterým jsem radila to pomohlo, moje žena mívala dost problematický cyklus, silnou MS, co je na bylinkách, tak velký obrat a všechno funguje mnohem líp, máma zase měla problémy s menopauzou, dělala jsem jí čaje, kapala tinktury a za pár dnů ji nic nebylo, takže to u nás docela frčí, pomáhá a zajímám se o to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.2.22 21:19

@Qinn a mohla bys mi poradit? Ja casto v prubehu cyklu spinim. Nejvic spinim po ovulaci az do menstruace, takze o ovulacni krvaceni nejde. Uz se mi i stalo, ze jsem zacla spinit pred ovulaci. Podle doktora a krve vse v poradku, ale ve me to proste hloda, pac se mi i zkratila ta faze po ovulaci. Umely hormony nepomohly. Mam zkusenosti jen s kontryhelem, ale zadna zmena. Napada te neco? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
13.2.22 21:51

@PastikaJatrova Tyjo, tak to není úplně nejlepší 8o ono špinění celkově je projev nezdravého cyklu nebo nezdravé MS, dost často se to děje buďto když se děloha špatně dočišťuje třeba kvůli nějakému zaklonění (hnědé špinění před MS) a jsou to zbytky z minulé MS nebo když je to špinění růžové, tak to často znamená problém s progesteronem a na to je asi nejlepší drmek. Já jsem za tinkturu do většího množství tekutiny, klidně do čaje, je to druh pepře a jako čaj to dost pálí. Mně to pomohlo na hnědé i růžové špinění, trvá údajně až 4 měsíce než zabere, dá se přidat i do napářky, jsou to takové kuličky (plod). Ještě by mohla pomoct andělika, já mám drcený kořen, ten dávám jenom do napářky, tu dělám hodně intuitivně hned jak skončí MS až do dne kdy jedeme pro matroš a klidně každý den, vyhovuje mi to, i když se doporučuje jich dělat míň, ono je to i účinnější než čaje, ale zase pro snaze otěhotnět by se nemělo naparovat po ovulaci. Ale chce to fakt dlouhodobě a pravidelně aby to mělo nějaký výsledek no, to je tak obecně u bylinek že to trochu trvá :think:

Jinak ještě obecně na lepší čištění dělohy jsou taky dobré maliník a kontryhel, což můžu taky potvrdit z vlastní zkušenosti a měla by pomoct i kopřiva. Jinak není možné že bys měla třeba PCOS, myom nebo endometriózu? Tam se to taky často stává s tím špiněním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
13.2.22 21:58

@Qinn diky moc. Je videt, ze se vyznas. PCOS bych mit nemela. Ultrazvuk je v poradku, co se tyka vajecniku. Folikul pred ovulaci byl krasne videt. Endometriozu mi zjistili pri cisari, ale jeji hlavni priznak, jako strasne bolestiva MS, po porodu zmizel. Dokonce mi doktor rikal, ze podle krve po ni neni stopy. Tal doufam, ze tehotenstvi ji stoplo. Zaklonenou delohu mam, ale nikdy s tim nebyl zadny problem. O myomu se mi jedna doktorka kdysi zminila, ale kdyz jsem na to upozornila svyho doktora, rekl mi, ze to na ultrazvuku vidi taky, ale je to neni tak velky, aby to on oznacil za myom. Me pripada, ze mi je vsechno a zaroven nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí