Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Snorlaxik píše: Více
a proc do 70ti? ne kazdy ma doma mamana, ktereho chce mit doma do 25-30ti let, jak jsi psala v jedne diskusi, ze to tak chces mit. to, ze tve dite neni ve 13 schopno nejak samotatne fungovat, je opravdu vyjimka. sama jsi nekde psala, ze tva matka v 60ti byla vitalni, tak proc by vitalni nemohla byt zakladatelka? nebo tva matka by nebyla schopna se postarat v 60ti o 13ti lete dite?
@markytka3 píše: Více
A do kolika myslíš, že to dítě bude studovat?
nebo ho vyrazí z bytu hned po základní škole? ![]()
A jo mamka je schopna se postarat o 13 leté dítě, ale už mu toho nedá tolik jako já. Ačkoliv je dost aktivní, tak si nedovedu představit, že by ve svém věku měla na starost pubertální dítě celý rok. To by bylo dost vyčerpávající.
Od chvíle, kdy se klika narodil, tak hlídá ráda. Ale stejně tak ho ráda vrací zpátky nám rodičům. Dokáže si totiž přiznat, že věk není jen číslo a že člověk stárne.
Tak zakladatelka ještě není ani těhotná. V tomhle věku to tak snadno nepůjde. Možná nakonec skončí na umělém oplodnění a opravdu bude rodit kolem padesáti. Těhotenství je taky zaprach pro tělo. No a v 70 bude živit dítě na VŠ? Asi ne.
co myslíš tím fungovat? Jakože chodit do práce? No, to bude muset bohužel chodit i kdyby žádné děti neměla. Já půjdu do důchodu v 67 ![]()
Mně třeba přijde děsně vtipný, že tady připadá dost lidem starání se o 15 letého puberťáka jako něco strašně náročnýho, co vyžaduje nějakou extra kondičku a čilost. Ale 55 letá zdravotní sestra, pracující na plný úvazek na směny, to nikomu divný není? Mám srovnání a zlatý puberťák ![]()
@markytka3 píše: Více
Fyzicky a psychicky na tom můžeš být jak chceš, ale stará prostě jsi ![]()
S tím nic nenaděláš ![]()
@Lulu0707 píše: Více
A ty jsi evidentně snažilka ve věku 46+ viď?
@renap píše: Více
Ale v těch 67 nebudeš muset živit dítě na škole. A jo i 15 letý puberťák ocení nějakou akčnější dovolenou s rodiči.
@renap starat se o patnáctileté pubertaka vyžaduje zejména pevné nervy. A to už je v těch 65 taky trochu problém.
No a když si vezmu, že bude třeba na střední, takže hu rodiče budou muset živit, pak nedejbože vysoká, a komu potřeba spořit aspoň něco na důchod, no nechtěla bych to.
@boball píše: Více
Pokud nebude matka co dítě kopne po střední do zádele, tak bude muset makat, aby mohlo studovat. A jsou školy, kde brigáda asi moc nehrozí…jako třeba medicína.
mám 15 letou pubetačku. A měla jsem ji dost pozdě, podle některých zde. A zvládáme dovolené, lyže a dokonce dítě závodně sportuje, což obnáší 3× týdně odvozy a čekání na treninku, o víkendech závody po celé republice a spostu věcí kolem toho. A bude ti to divnýale zvládám to bez problémů a dokonce mě to baví. A můžeme jí to dopřát díky tomu, že jsme ji měli dýl, kdy už jsme byli finannčně zabezpečený, měli splacený barák, takže jsme jí mohli přizpůsobit chod a fungování rodiny.
Jo, a ta starší odešla na VŠ v 19 letech. Samozřejmě jsme ji finančně sponzorovali, jinak by nemohla studovat, ale za nějakou extra námahu, jakože je na to třeba mladý věk to nepovažuju. A kdyby se nedejbože s námi něco stalo, což se tedy může stát kdykoliv, tak má malá starší sestru, která už je zabezpečená a stará dost na to, aby jí umožnila dostudovat.
@renap píše: Více
Nikomu není divný, že bude někdo v 55 pracovat, ale pokud bude mít dítě, tak musí zvládnout práci i péči o dítě. Mit dítě ve vyšším věku přináší taky větší zdravotní rizika pro dítě i pro matku. Bohužel kolem mě se dost lidem objevují kolem padesátky zdravotní potíže, někdy i horšího rázu, někdy i úmrtí. Já bych si v tomto věku dítě nepořídila. Je na každém zvážit rizika. Dítěti bych to ale nepřála přijít v nižším věku o rodiče. Mám kolem sebe víc lidí, kteří přišli o jednoho z rodičů a v mnohem vyšším věku - a přesto je to dost rozhodilo a dlouho se dávali dohromady.
@inkakřivák píše: Více
tak 15 letého puberťáka by zakaldetelka měla v 60. A jak píšu, za mě je to pozdě, šílený. Ale rodit do té 40 mi připadá ok.
Na důchod si tedy spoříme celý život a stejně do těch 67 budem muset makat.tak kam ty peníze cpát, když ne do dětí, ne? ![]()
@Šmoulice píše: Více
kdybys cetla poradne, tak vis, ze o sobe prohlasuji, ze jsem stara matka
to ze mam v obcance nejake cislo, neni pro mne smerodatne, dulezite je, ze jak se citim ci necitim unavena, vycerpana zivotem… a jak pisi vyse, verim, ze vetsina lidi je proste v 50ti unavena, zivotem vyprahla zenska, ale pokud autorka premysli o miminu, tak urcite bude patrit do te me skupiny ciperek, chapes?
Mě překvapilo jak si někdo myslí, že 46 není ještě věk pro babičku. Moje babička byla babičkou přesně v 40 letech. Moji mamku jsem udělala babičkou v těch 46 letech. Mám bakalářské vzdělání. Socky nejsme. V 51 letech má mamka celkem pět vnoučat. Sestra je Ing., já mám děti tři, ona dvě. Ještě máme šestnáctiletou ségru. Mamka ji měla v 36. Za mě ještě dobrý, ale taťka je o deset let starší a to už je hrozný. Je to dědek a to je aktivní sportovec. Nejhorší je, že ségra nezažila pořádně aktivní všechny prarodiče. Taťkovi umřeli před pár lety. mamky prarodiče jsou relativně aktivní, jezdí k moři. Ještě teď po té sedmdesátce zvládnou pohlídat moje děti. Sice chvíli, ale užívají si to. Jen už je to spíš o tom jídle a televizi
každopádně můžu takto porovnat ten rozdíl deseti let. Mamka super, taťka hrozný a to mě měl ve třiceti. Hlavně mi chybí ti prarodiče, kteří zemřeli kolem 75let. Proto mám děti brzy.
Každopádně nevím co k tomu zakladatelku vede. Nechci to hodnotit. Ale řešila bych to rovnou v CAR. Na nic bych už nečekala. Hlavně bych pak děti dobře finančně zajistila.
Tak to je síla některé ty urážlivé komentáře, že je zakladatelka stará a v přechodu, nezodpovědná, sobecká nebo, že to dokonce dělá jen kvůli chlapovi a bla bla bla. ![]()
Lidi vzpamatujte se, proč je žena ve 46 letech stará na to, aby si pořídila dítě a muž ne??? Proč je u mužů tenhle věk na pořízení dětí vlastně úplně normální, ale pro ženy je špatný? To je poměrně hodně nespravedlivé nemyslíte ![]()
Kdo nadává mužům, že si nemají v 50 pořizovat děti, že jsou staří? Kdo nadává americkým celebritám, že si nemají pořizovat děti v 70 nebo kolik jim bylo, už nevím…
Víte leda velké kulové, zakladatelka psala, že má nepravidelnou menstruaci a nikoliv, že ji nemá!!! Menopauza znamená, že žena nemá menstruaci minimálně 1 rok!!! Než budete psát takové kraviny, jako že je v přechodu, tak si laskavě zjistěte některé věci a nedělejte ze sebe hloupá a neznalá hová_dka, je to dost trapné ![]()
Pokud měla ms před 14 dny, tak má nějaké zpoždění nebo delší cyklus, ale ne přechod.
Když si přeje mít dítě, ať se jí to podaří a přejme jí jen to nejlepší, držím palce ![]()