Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, jsou tu nějaké maminky, snažilky otěhotnět v 46letech?
Snažíme se druhý měsíc, teď mám 14dní zpoždění ale testy negativní. Ms mám nepravidelnou, tak je to měření trochu ztížené.
Když mi bylo zhruba tolik, co tobě, taky jsem mívala zpoždění, třeba i tři týdny. Byl to začínající přechod.
46 už mi i jako starý matce co mela dítě skoro ve 40 přijde dost. ![]()
@boruvka33 píše: Více
Ve 46 letech? Sorry, ale jsi stará na dítě. Nejspíš ti začíná přechod. Což je asi jenom dobře …
V tomhle ti trochu ujel vlak. Měla ses rozmyslet dřív. ![]()
Za mě už 40 let je sakra hraniční věk na dítě.
To sis vzpomněla dost pozdě a snad bude příroda rozumná a už ti dopřála přechod. A jak píše @Šmoulice už i 40 je dost na hraně.
Příspěvek upraven 15.07.24 v 08:20
Mas za sebou nejaka vysetreni? V tvem veku jsem byla uz 2 roky po prechodu. Nech si odebrat alespon FSH, at vis, na cem jsi.
@boruvka33 zajdi na gynekologii, ale spíš už opravdu to bude začínající přechod. Každopádně i to chce vyšetřit, když se snažíte o dítě.
V tomto věku je pravděpodobnost otěhotnění malá, ale není naprosto vyloučená. Někdo je v tomto věku už v přechodě, někdo až po padesátce. Poradila bych se s lékařem, jak na tom jsi. A teď jsem se podívala, jaká je věková hranice pro ivf a je to 49 let.
Tyjo. Přemýšlí občas matky nad budoucností nepočetých dětí? Rodiče mě adoptovali, když jim bylo 36 a 38. Do té doby prošli IVF a několika potraty. A od dětství jsem vnímala, jak mají moji vrstevníci rodiče mladší, prarodiče mladší. Teď je mi 26, rodičům přes 60, zatímco spolužáci maj rodiče o 10, 15 let mladší. Prarodiče nemám. Řešíme problémy spojené s důchodem a „stářím“. A ač teď už to nevnímám, v dětství jsem to vnímala opravdu silně. Popřemýšlej i nad stránkou toho dítěte, ne jen sobecky nad sebou. Máš už víceméně babičkovský věk, rozhodně tím vlastního potomka šťastného neuděláš.
Příspěvek upraven 15.07.24 v 08:55
Tak děti můžeš plodit do lid to organismus dovolí. I v minulosti třeba ženy rodily ve 45.
Pokud je to Tvoje rozhodnutí, měj si dítě ve 47. ![]()
Příspěvek upraven 15.07.24 v 09:02