Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jenny83:
Jéjej, to je paráda, k této diskuzi se moc ráda připojím, mimo jné i pro to, že my jsme se začali snažit taktéž od května a první cyklus nevyšel. te´d mi zbývá do MS cca týden, tak jsem zvědavá. Jinak všem snažilkám držím moc a moc palečky a´t je to naše vytoužené čekání co nejkratší…
Ahoj Nattaly, tak držím palce, třeba to tentokrát vyjde.
Lumpiku, teď je to první měsíc, co jsme se na to vrhli pořádně. Předtím tak dva roky, ale nepotřebovala bych na to ani všech deset prstů, abych to spočítala, měla jsem nějaký problémy se zdravím, tak jsme čekali, jak se to vyvine, teď je mi trochu líp, tak už jsme si řekli, že se do toho vrhneme a když se mi přitíží a budu těhu, že se mi třeba aspoň někdo bude víc věnovat…
No myslím na to furt, jak mi bolí to břicho, tak to ani nejde přestat
Skočím si koupit nový testy, asi mamatest, to jsem tu četla, že by měl být spolehlivější a otestuju ještě ráno, jsem netrpělivá ![]()
Ahoj Natally, taky držím palečky - třeba červen bude tím šťastným měsícem. ![]()
Martýsku to je divný to bolení břicha, možná bych být tebou k té doktorce zaskočila.
Ad.těhotenské testy - ještě jsem nikdy netestovala, snažíme se teď první měsíc. Tak se v:,–(ím, že až půjdu poprvé nakupovat, tak taky nebudu vědět, jaký vybrat. Ale o mamatestu jsem četla, že je dobrý, spolehlivý a levný. Tak nevím.
Tak já kupovala testy tady:
http://www.ovulacnitesty.cz/…hcg10-strip/
taky jsem slyšela, že mamatest je velice spolehlivý a cenově dostupný, ale přeci jen, jej v lékárnách prodávají pokud vím max. po 2 a tuším, že má citlivost HCg kolem 20. Tak jsem vyzkoušela tyto testíky, ( mimochodem aktivně jsem si jich koupila rovnou 10
, když už tak už že, přec nebudu furt lítat do lékárny, jsem hold děsně zvědavá ) a do druhého dne od zaplacení jsem je měla ve schránce, takže paráda, co se týče spolehlivosti, zatím nevím, testovat chci až nejdříve v sobotu…
Před tím jsem byla pro test v lékárně a krajně nepříjemná paní lékárnice mi vnutila Clearblue asi za 180 kč, dražší už tam snad neměli, všude říkají, že je sice drahý, ale kvalitní a já tam měla jasné + a těhotná jsem nebyla, tak nevím..
Lumpiku - asi k doktorce zkusím skáknout v pondělí, třeba do tý doby budu mít už jasno, ale aspoň by zkontrolovala, jestli je všechno ok. Má tam mít i ultrazvuk.
Natally - tak to jsi na tom jak já, já taky objednávala hromadně, proto mi jich dost zbylo a už prošly. Teď jsem koupila mamatest, tam jsou dva kousky a stál 39 Kč a nějaký rapidclear, ten stál asi 69, ale je tam jenom jeden, ale taky jsem tu o něm něco četla, jenže už nevím jestli ho chválili nebo ne
Tady je lékárna jako sámoška a zrovna u testů tam neměli ceny. Když ti přišel domů ten balíček, bylo tam znát, odkud to je? My teď bydlíme dočasně u našich a zatím nechceme, aby to věděli, zatím se tváříme, že se nesnažíme, nechci, aby se mě pořád ptali, jestli už se zadařilo.
Tak ráno zkusím asi jeden mamatest a pak poreferuju, další asi až v pondělí, než bych šla k doktorce, pokud to vydržím.
Ne,ne, přišlo to v naprosto neutrálním bílém obalu, takže snad nemusíš mít strach. RapidClear jsem minulý měsíc tuším taky zkoušela a vyšel negativně, takže u mě v pořádku, ale myslím, že holky tu psali, že je právě zrádný a vychází falešně pozitivní, každopádně je citlivější než mamatest(tvrdili mi v lékárně)…Jinak dej určitě vědet jak jsi dopadla, myslím na tebe… ![]()
No tak jestli není spolehlivej, tak ho prubnu hned zítra s tím mamatestem a bude po něm. Hlavně, že vychází 4× tak draho jak ten mamatest…
Další testy bych objednávala, až budu vědět, že je fakt potřebuju. Zatím si to nechávám jako takovou malou naději ![]()
Martysek:Já si myslím,že bys mohla být těhotná,když máš takové příznaky,to jsou jasně těhotenské příznaky,nikdy jsi neměla bolení prsou a tak?Možná to souvisí i s tím,žes měla ty testy prošlé,já bych si koupila nový a zkusila zas testnout,kolikátý DC jsi?
Nattaly:Ahojky,tak to koukám,že jsme na tom hodně podobně,já mám dnes teprve 16DC a budu testovat až 4.7.pokud do té doby nedostanu MS
![]()
Nejsem si jistá,ale myslím,že mooožná včera jsem měla ovulaci,fakt nevím,já se neměřím,ale dva dny mě bolelo bříško,píchalo mi tam a když jsem byla včera na záchodě,vytekl ze mě takový bílý hlen
to já nikdy neměla,tak jsme to hned včera zkusili
Dneska už mě zas bříško neboli.
Holky,berete nějaké vitamínky?
Já beru Femibion 800,je tam hodně kyseliny listové,občas kapky Jeřáb ptačí na srovnání menstruační cyklu,teď jsem sice 2× po sobě MS dostala,ale předtím jsem byla na injekci,už mám víc jak 10měsíců po vysazení HA,ale ještě ji furt nemám pravidelnou,až teprve teď,kdy jsem to dostala za 36dní a minulý měsíc za 33,to už je dobrý.
Přeju všem krásný večer a dobrou noc
![]()
Tak vitamíny žádné neberu, ale ráda si nějaké osvedčené nechám doporučit? Máte některá dobré zkušenosti s nějakým bylinkovým čajem či čímkoliv jiným přírodním. Ono vitamínových doplňků je jistě až až, ale kdo se tím má furt dopovat…dám na osobní rady a zkušenosti raději než na chemii…
JENNY 83: možná by stálo za to, zkusit měřit bazální teplotu na http://www.fertilityfriend.com si ji můžeš v klidu každý den zaznaménavat a pokud umíš trošku anglicky nebude pro tebe problém stránkám porozumět…Já si tam zaznamenávám teploty prvně tento cyklus a ovulace mi celkem spolehlivě vyšla…Pro juknutí zde je můj aktuální grafík:
Hezké ráno!
Tak jsem ráno opět neúspěšně testovala, ani náznak druhé čárky. V noci břicho nebolelo, ale teď bolí teda dost a začala jsem špinit, tak si myslím, že to spíš dostanu. Už jsem to i obrečela, jsem prostě blbá ![]()
Holky, kdy vůbec začne stoupat ta hladina HCG? To závisí na oplodnění nebo až se vajíčko uhnízdí? Mě by docela zajímalo, jestli to moje nebylo oplodněný, ale třeba se mu nepovedlo uhnízdit. Ale to se asi nedozvim.
Jenny83: Prsa mě teď normálně právě vůbec nebolí, ani při nebo před menstruací. Naposledy mě bolely loni po antikoncepci, to mi doktor dával nějakou nízkohormonální a nechtěl věřit, ale já se mohla zbláznit, nemohla jsem ležet ani na boku, teď to proti tomu není nic, ale ani to nemám normálně.
Ráno jsem teda zkoušela ten mamatest a rapidclear, ani jeden ani náznak. Nemám sebou kalendář, ale měla bych být asi 34. nebo 35. den, ale já někdy mám i týden zpoždění, což je u mě super, takže by to tak teď vycházelo, že bych to mohla dostat. Koukám, že jsme s tou pravidelností na tom stejně
Moc moc držím palce, aby se vám zadařilo.
Vitamíny beru chvíli Elevit, doporučila mi je kamarádka, že jsou údajně dobrý při problémech se štítnou žlázou, je v nich i ta kyselina listová, tak beru jenom ty, ale jak si vzpomenu, takže ani ne každý den.
Natally: Můžu se zeptat, kam si ten teploměr strkáš
Máš digitální nebo normální teploměr? Já se snažila sehnat ten digitální s dvěma desetinnýma místama, ale to se mi nepovedlo. Já jsem po ránu líná si ho strkat jinam než do podpaží, ale tam mi to naměří pokaždý jinak, to nemá efekt. Ale chtěla bych to zkusit, protože ty ovulační testy nejsou dvakrát levný.
Dobré ranko holky,
budu reagovat sice zpožděně, ale přece
. Já beru jenom kyselinu listovou, cca 3 týdny. Ale jak jste tady některá psala o tom jeřábu ptačím, tak ten prý je dobrý, že upravuje cyklus,pokud je rozhozený.
Martýsku, ty jsi brala HA? Jestli jo, jak je to dlouho, cos ji vy:,–(ila? Já totiš byla včera na preventivce u své gynekoložky, tak jsem jí říkala, že jsem vy:,–(ila antikoncepci a že se budeme pokoušet o mimi. Tak mě vyšetřila, (vše naštěstí OK) a říkala mi, ať jí hlavně nechodím příští měsíc s bolením břicha. Že bývá normální, že po vysazení HA dost bolí břicho, a jak na to člověk není zvyklý, tak jí tam prý s tím chodí spoustu ženských. Tak mě napadlo, jestli by to tvoje bolení nemohlo souviset s tím.
Natally - z přírodních čajů je dobrý Kontryhelový. Měl by působit příznivě na sliznici, aby byla dobře narostlá a vyživená nebo tak něco.
Jak jste se tady bavily o testování, tak já se taky nemůžu dočkat, až to poprvé vyzkouším. Teď je asi ještě brzy - chystám se to zkusit koncem června (pokud mě teda do tý doby nenavštíví mrcha)
.
Venku je zataženo, nejradši bych hupsla do postýlky a chrupkala. Ještě že je dneska pátek ![]()
Ahoj Lumpiku, antikoncepci jsem brala loni jenom asi 3 nebo 4 měsíce jenom kvůli srovnání cyklu a že bych po vysazení mohla líp otěhotnět, vy:,–(ila jsem jí někdy v létě, takže už to bude rok, předtím jsem jí nebrala minimálně 3 roky.
To už máš za chvíli to testování, tak vydrž
Já když jsem věděla, že z toho nic nebude, tak jsem s testováním ani nepospíchala, ale tentokrát jsem se taky nemohla dočkat ![]()
Doufám, že mi ta menstruace aspoň dorazí brzo, když už teda nejsem těhu, abysme to mohli zas brzo zkusit.
Tak kontryhelový čaj? Děkuju za radu, určo vyzkouším.
Martysek: Obávám se, že v podpaží to skutečně nemá vůbec smysl, všude se uvádí, že bazální teplotu je nejlépe měřit buďto v ústech, v pochvě nebo v konečníku. Z nichž ta poslední je prý nejpřesnější, ale mezi námi - taky asi nejméně představitelná že?
Takže já volila druhý nejčastější způsob, dáva i stabilnější výsledky. tady na těch stránkách o tom je celkem hezky laicky napsáno:
http://merenibt.xf.cz/
Jinak co se týče těch ovulačních testů, to máš pravdu, že nejsou zrovna za hubičku
Já osobně jsem si teď kupovala nový vodotěsný digitální teploměr, ale taky má jen jedno desetinné místo, což ale určitě bohatě stačí. ![]()
Natally: Já si to myslela
No do zadku si ho určitě strkat nebudu. Díky za odkaz, zkusím to pročíst.
Holky a ta bazální teplota se měří ráno? Nebo kdykoliv přes den? Já se zatím měřit nechystám, ale je to dobrý vědět
. Holky kolik Vám je? Jestli se můžu zeptat. Mně 27.