Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No ale Viky řekni mi, co bys mu řekla na to?Jako fakt mě to vytáčí, myslím, že to skončí pěknou hádkou, protože už to ve mně fakt vře vrrr
![]()
no jasně chápu to
a tady to jsou tajnosti nás ženskejch ne?? lepší se vynadávat tu na chlapy než jim doma nadávat:-D
Elenočka : rekni ze je mas a ze nas je tady mrte tak at jde spat
![]()
viky23 : nebudu ti to psat odborne ale mojim slovnikem
IUI je jak ja tomu rikam kravickova inseminace coz je (podle dokorky lepsi sex nevim nevim
)to ze odeberou sperma vyberou z nej ty nej bestovejsi draky
a vlozej je do tebe je to vetsi sance otehotneni i kdyz jen 15% prej
nejspis to budu za par mesicu podstupovat a 6(zadarmo) se na to da jit pak je IVF coz je klasicke umele oplodneni si myslim
tak to je cele ![]()
Snad se nebudete zlobit, že k vám nakukuju, ale četla jsem nač se ptala Viki. Už máme něco za sebou, takže snad se nebudete zlobit, že na to reaguju ![]()
IUI ti hezky popsala Tess
Buď je IUI spojená se stimulací léky (Clostilbegyt, Menopur) nebo v přirozeném cyklu, pokud dochází k ovulaci.
Co se týká IVF, tak jde už o umělé oplodnění jako takové. Nejdříve stimuluješ injekcemi (Puregon, Menopur nebo jiné) a zároveň chodíš na kontrolní UTZ, kde sledují jak ti rostou folikuly (to samé probíhá i při IUI - záleží jestli chodíš do CARU nebo ke gyn dr.). Pokud dorostou do správných rozměrů, tak následuje OPU (odsátí oocytů = folikuly). Ty si před tímto domlouváš s embryologem a na základě výsledků ze SPG (spermiogram), co se bude dít s vajíčky (tedy jaké metody se použijí k oplodnění). A potom voláš a čekáš kdy jdeš na ET (transfér embryií) a to max. v počtu 2 (3). Je to v každém centru jiné i co se týká finanční spoluúčasti. Vždy se něco doplácí. Není to zrovna málo a záleží právě co si necháte dělat s vajíčky. Snad je to Viki trošku pochopitelné. Ono by se o tom dalo napsat hodně. Včetně toho, že je s tímto bohužel spojená i hyperstimulace (bohužel to na sobě znám). Ale všechno se to dá zvládnout a za mimi to stojí ![]()
Než-li tě ale vůbec pustí do IVF, tak se dělá v centrech HP (hormonální profil), vstupní pohovor, genetické vyšetření, SPG partnera a další věci. Tedy je fakt, že všechna centra to nedělají, ale měla by. Záleží jaké si pak vyberete.
Snad se nezlobíte, že vám odpověděla. Ale byla jsem též na začátku ráda za každou pomoc
KDybych vám mohla ještě nějak pomoci, moc ráda
ahojky ![]()
Elenočka: teda co ho na tom prudí viď? Můj chlap když viděl, kde chatuju, tak byl rád, že si o tom mám s kým popovídat, když on to přeci necítí stejně jako ženská a nerozumí tomu
za to bych ho úplně opusinkovala, taky jsem si říkala, jestli nebude mít nějaké poznámky
řekni tomu tvýmu, jestli by se mu víc líbilo, kdybys chatovala s cizíma chlapama co
s náma babama mu žádné nebezpečí nehrozí, tak ať je rád
![]()
Ahojky. No točí mě pacholek jeden
Jsem mu řekla, že já je mám pořád jestli si nevšiml, ale že on k nim pořád nějak nemůže dojít…No tak jsem samozřejmě večer řvala jako želva. Ráno jsem mu to řekla, že mě vytočil, tak se mi omluvil, ale známe jejich omluvy, jsou jen pro to, aby byl doma klid a aby dostali večeři, pacholci jedni ![]()
Posílám něco pro pobavení ![]()
Ideální rodina z pohledu TV reklam: # Ideální rodina žije v novém domku s velkou zahradou a bazénem, vše # zatížené výhodnou hypotékou. # # V garáži mají rodinný vůz pořízený na leasing, stejně jako mají na # splátky vybavenou celou domácnost. # # Členové rodiny jsou čtyři: otec, matka a dvě děti. Mají doma psa, # pravděpodobně labradora. # # Starší je kluk, mladší dcera. Otec pracuje jako ředitel firmy a v # pracovní době chodí na tenis. Ještěže má schopnou sekretářku, která # mu ochotně podává tenisáky. # # Matka je žena v domácnosti, ale od rána má strašně moc práce. Musí # vstávat strašně brzy, aby byla při servírování snídaně - skládající # se ze sušenek a pomerančového džusu - upravená, namalovaná a svěží. # # Po snídani musí doprovodit děti do školy, nesmí však zapomenout vzít # sebou do kabelky láhev aviváže, aby mohla lidem v autobuse ukázat, v # čem si pere svetr. # # Pak jde nakupovat a samozřejmě platí kreditní kartou. Po návratu # uvaří oběd ze sáčku, do polévky nesmí zapomenout přidat vejce. Občas # jí u vaření asistuje šéfkuchař firmy, která jídla v pytlících # dodává. # # Odpoledne má relativně volno, které tráví s přítelkyněmi u bazénu na # zahradě, a mezi její největší přání patří - na rozdíl od kamarádek, # které se chtějí vdát nebo rozvést - láhev minerálky. # # Odpoledne se ze školy vracejí děti. Jsou špinavé od čokolády a syn # je zamilovaný do paní učitelky s vědomím, že se musí ještě moc a moc # učit. Pak děti dovádějí s kamarády na zahradě, většinou si hrají na # indiány nebo s míčem. K svačině jim pak matka nabídne mléko a # cereální sušenky, což parchanty nechává ledově klidnými. # # Dostane je až jejich babička, která vytáhne z lednice nějakou tu # pochoutku s tučňákem. # # Otec mezitím při návratu z práce způsobí dopravní nehodu, ale # protože má skvělé pojištění, tak od poškozeného řidiče po držce # nedostane. # # Po návratu domů se otec zabývá natíráním plotu tou nejlepší barvou, # do čehož mu neustále mudruje tchýně (babička), kterou celkem vkusně # uzemní. # # Manželka zatím dovádí na zahradě s rodinným psem a nemůže si # vynachválit, v jaké je skvělé kondici a jak krásnou srst má díky # granulím, kterými ho krmí. # # Dcera už asi hodinu telefonuje s kámoškami, protože s telefonním # tarifem, který mají, se to určitě vyplatí. # # Je čas večeře. Objednávají si přes rozvoz pizzu, která je ta jediná # pravá italská. # # Po večeři manželka vezme totálně špinavý ubrus, na kterém jsou # zbytky jídla a mapy od vína - mimochodem jediného pravého portského # -, postříká skvrny zázračným prostředkem a šoupne jej do pračky. Do # praní samozřejmě nepřidává žádný doporučený prostředek, takže pračka # brzy odejde. # # Když už je v té koupelně, tak na doporučení jedné paní doktorky # přetře dalším zázračným prostředkem obklady a umyvadlo. Pohledem na # špinavý hadřík to vypadá, že už tam neuklízela minimálně pět let. # # Manžel mezitím s kamarády na pivu řeší, že ten výčepní je nějaký # divný, a mezitím polyká pilulky proti zvětšení prostaty. # # Děti šly spát pod peřinami, jejichž povlečení je tak heboučké, # protože je pral sám králík Azurit. A budou se jim zdát určitě jen ty # nejkrásnější sny! # # Manželka si napustí vanu, přidá do ní úchvatnou pěnu, díky které se # po vykoupání bude cítit tak skvěle, jako by celý den nebyla v jednom # kole, ale dělala hovno. # # Pak si odrbe veškeré ochlupení na celém těle a namaže se několika # krémy, čímž odstraní celulitidu, bude mít ploché břicho a vyrostou # jí prsa aspoň o dvě čísla. Přitom bude mít taky bronzovou barvu. # # Manžel se vrací z hospody, ale protože má opět své dny, jde ještě se # sousedem vyžrat flašku něčeho výjimečně hořkého a výjimečně dobrého. # Pak do sebe hodí modrou pilulku a přitulí se k manželce. Před tím si # samozřejmě vloží do pusy plátek žvýkačky pro svěží dech, protože # alkohol moc vábný dech nevytvoří. # # No, nesmí na ženu dýchat moc rychle a moc zblízka, aby mu při sexu # díky jeho ledově svěžímu dechu nezmrzla. # # Z toho všeho vyplývá, že v ideální rodině se manžel fláká v práci a # po večerech chlastá, manželka řeší s kamarádkami kraviny, parchanti # jsou rozmazlení a pořád špinaví a neumí kulturně stolovat. Doma mají # všude špínu, ale navenek se tváří, že jsou všichni strašně šťastní, # veselí a spokojení.
ahojte holky, tak dekuji, zase budu o neco chytrejsi, prominte ze pisu bez hacku a carek, ale nejak mi zmizl symbol dole na precvaknuti z nemciny do cestiny, nevim jak to teda vyspekuluju, jinak MS porad nic
a test doma zadnej nemam tak budu cekat a neplasit, pac jsem si jeden pred 14 dnyma delala a byl negativni, mozna bylo brzo, dnes je to 32DC, ale uz budu testum verit. ![]()
gedi : ahojky
ja myslim ze budem vsichni rady kdyz nam poradis ja osobne moc dekuju za to co jsi psala aspon jsem zas chytrejsi
muzu vedet jak dlouho jste zkouseli miminko a kam jsi chodila do CARu?dekuji ![]()
Elenočka: oni nekdy ty chlapy fakt prudej ten muj mi obcas taky neco rekne a ja pak trucuju v loznici a on vzdycky prijde se omluvit
tak ted taky premyslim jen jestli to nedela z nejakych zistnych duvodu
ted jsme se tyden nevideli a ja mu pisu jestli si mysli ze uz budem mit miminko a on mi na to pise nevim ale muzem ho zkusit udelat
jo ta tv reklama je bozi jsem se tady u toho rezala jak blazen jeste ze jsem tady sama
![]()
viky23 : ahojky tak co porad nic??me dneska prisel mail ze to dostanu zitra (mam totiz na netu svuj mesickovej kalendar a fakt super
) a vypada to ze se to blizi
pak mam 3den nasadit glostik tak doufam ze draka nezabiju cetla jsem ze mas prej naladu jak na houpacce a ja jsem nervak sama o sobe chudak uz ho dopredu lituju
jo holky mam pri mc sileny bolesti prvni hodinu nevite nekdo co na to pomaha nemate to nekdo taky tak??brala jsem brufika ale asi jsem si na nej uz zvykla a nezabira posledni mc byli vylozene zabijacky
tak piste moc dik ![]()
já před HA i zvracela bylo mi na omdlení, pak jsem od 16 brala HA a dobrý jen bolesti trochu, ale taky mě přijdou bolesti až zároveŇ s krvácením, takže to poznám podle břicha na spoďárech už to je jinak taky první den bolesti celkem dost a pak už je klid, ale posledně, jak jsem to dostala až po těch 50 dnech pomocí toho Duphastonu tak ty bolesti byl teda masakr.
teď jen čekám a jsem z toho nervózní, ale pořád je tu naděje ![]()
Elenočka píše:
Ty voe, tak to mě teď fakt dostalo, prej už máš zase nějaké mateřské pudy, když viděl tyhle stránky…No co byste mu na to řekli??? Fakt mě začíná točit![]()
Co bys mohla čekat od chlapa? ![]()
ještě že můj se na toto nedívá, jinak bych to měla na talíři taky.
Jinak jsem zvládla 1.den, kdy jsem se o tom ani slůvkem nezmínila ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat