Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
veve…koukám, že ty taky pěkně vyvařuješ na ty svátky jara…
To my měli k obědu zdravou lehkou čínu, i snídaně ještě byla zdravá, až teď odpoledne jsme koštovali čerstvě upečenou šoldru, mazanec upeču až zítra, aby v pondělí na snídani byl ještě dost čerstvý…
Ale budu se snažit nepřecpávat, aby mi nějaké to kilčo nenaskočilo přes to volno zpátky..
Akorát v pondělí jedeme všichni k manžílkovým rodičům, kde budeme mít řízečky a bramborový salátek a uzené, atd. na zobání, pak prý kafíčko a mini zákusečky, no nevím, nevím…to mi nějak do toho mého shazování kil nezapadá…
No a s tím bydlením, chtěli jsme to už vyřešit teď po novém roce, ale dovča a ty naše fesťáčky budou dost finančně náročné, tak to necháváme až na potom, v klidu si všechno užijem a snad už se to pak pohne…i s mimčem třeba… ![]()
Peti…a tak jak píše veve…ani já doma nic z toho nepoužívám a ani nemám…žádné papučky, žádný župan…takže to je asi u všech stejné…
![]()
Tak mě napadá, ani nevím odkud holky jste…znáte tam u vás vůbec šoldru?? My třeba neděláme nádivku, znám to jen z netu z receptů, ale nikdy jsme to u nás nedělali, ani jsem to nikdy nejedla…
![]()
Soni, já se teda musím přiznat, že jsem si to musela vygooglit, jak jsem to prvně četla. Netypla bych, co to ta šoldra vlastně je. ![]()
Ale už jsem to asi někde slyšela, jak jsem na to koukala, ovšem určitě neochutnala, to bych si pamatovala. ![]()
Celá naše rodina je na západě, takže ty zvyky jsou u všech stejné, mazanec, nádivka, barvená vajíčka, jí se něco se špenátem, do nádivky se dávají čerstvé kopřivy a i jiné „trávy“ a bylinky, co se hodí. ![]()
My by jsme letos chtěli trochu víc upravit zahradu, ale uvidíme, do jaké míry se nám to povede.
No a taky finance budou důležité… ![]()
Hlavně kdyby se to s tím mimi chtělo pohnout. ![]()
@Petraaaa
Ahoj, jé, tak to jste to kupování něco nového vzali ve velkém. ![]()
Já měla jen nový ponožky. ![]()
S tou mrchou je to škoda, že dorazila, pořád jsem doufala, že se ti ty zákroky vyhnou. ![]()
Ale jak říkáš, třeba to pomůže a všecho se tím zlepší a urychlí. ![]()
Tohle není smůla, jen nám jde to těhotnění pomaleji.
Až budeme mít zdravá mimča u sebe, na všechno tohle snadno zapomeneme. ![]()
Tak se těš na léto, třeba tě tam čeká ukázkové těhu. ![]()
Peti, na mě teda doktoři v tomhle nesáhnou.
Nedůvěřuju jim a ani nemám pocit, že by to pomohlo. U mě je to o něčem jiném, cykly mi ještě moc nefungují a ovu zřejmě taky ne.
Manžel taky nemá moc ukázkové spermio. ![]()
To je fakt pro někoho, kdo má tohle v pořádku.
A to se dělá v narkoze nebo jen tak..?
Ale dr mám zatím jen vyhlídnutou. Ještě jsem se neobjednala, na poslední kontrole jsem byla na podzim, takže mám ještě teoreticky čas.
Zatím to nijak víc neřeším, prášky a spol. odmítám, pořád ještě převažuje znechucení nad následky nad možným užitkem. ![]()
Pesimista jsem jen někdy, ale taky se stane.
Každopádně ty pro to děláš víc než dost, takže by se ti to mohlo vyplatit. ![]()
Tak to já chápu, ty myšlenky a řeči o čase by mě taky po roce a půl už lehce nadzvedávaly. ![]()
Ale ještě jsem nedospěla do toho, udělat pro to cokoliv, bojím se, že bych si pak mimi ani neužila, že by to moje tělo nevydrželo nebo tak…
A jsem moc šťastná s manželem a nechci ho odstrkovat za touhu, mít mimi. Ještě to není tak akutní, umím si ale představit, že jednou to horší bude. ![]()
A bohužel mám „štěstí“ jen na doktory, co do mě nejdřív chtějí narvat to nejhorší a pak ubírat.
Prý mám nedostatek hormonu žlutého tělíska, na to zaberou asi jen umělé hormony, ale na ty reaguju fakt špatně.
Proto taky tak váhám s tím výběrem, potřebovala bych někoho trochu prověřeného. ![]()
Ovšem tobě budu držet palce, hlavně aby se pak zadařilo fakt brzo.
![]()
Ahoj holky zlatý,
tak jsem se konečně dostala k funkčnímů PC a snad mě spící kraken nechá Vám napsat aspoň pár řádků. ![]()
Jak se všechny máte a co je nového?? Sem tam si něco přečtu přes telefon, ale už málo, protože večer padám na hubu a přes den na to není čas.
Co jsme se přestěhovali, tak nemá PC s internetem, teď jsme u našich, tak snad to trošku napravím. ![]()
Vojtík měl
včera čtyři měsíce a už je to kus chlapa před cca měsícem vážil 5800g a měřil 62cm, každej mi říká, že ho kojím snad smetanou z Olmy, že roste před očima.
To je dobře, horší by bylo kdyby ne, že? Jinak řvaní a brekot už se tak nějak minimalizoval do pár situací a převažují úsměvy, pozorování, žužlání všeho co je v dosahu........už je to zkrátka zábavnější a už doma nemáme jen to ležící miminečko, ale kluka co je zvědavej, usměvavej, ale taky se dokáže pěkně vztekat, abych ho nepřechválila.
Posílám pár fotek z 1.4.2012, aby jste viděly, jak ten nás macík roste. Zatím papa jdu se nasnídat a snad se sem ještě dostanu, ![]()
Tak a napsala jsem konečně i deníček. Za pár dní koukejte po názvu -NÁŠ POPORODNÍ „ROZJEZD“- ![]()
@k_ikina82
No ahooooj, mamino, zrovna před pár dny jsem se ti koukala do profilu, jestli se náhodou neukážeš. ![]()
Jsem moc ráda, že už je to s prckem v pohodě, fotky jsou nádherný, obzvlášť ta předposlední, Vojtíšek se tam tváří jak ostřílenej model. ![]()
Snad už ti čas i malej dovolí, přijít sem za námi častěji. ![]()
U mě nového celkem nic, tedy cylky mám už kratší, zrovna se mi ohlašuje ms, po 37 dnech, takže jsem vlastně spokojená. ![]()
Novou dr pořád nemám, vůbec nemám na doktory náladu.
Zato na léto se těším maximálně. ![]()
A tím tak nějak žijem. S manželem máme plánů dost, snad alespoň některé vyjdou. ![]()
Tak se budu těšit, že se zase ozveš, myslím na vás…
A deníček budu netrpělivě vyhlížet. ![]()
veverko:
Malej by mi to už i sem tam dovolil, ale nemám to připojení, jen když jsem u našich a to teď taky není tak často. ![]()
V brzké době se začne bourat a předělávat, tak tam ani zatím nic tahat nebudu, asi až to bude tak nějak hotové a to bůh ví kdy to bude.
![]()
Malej už je fajn, sice se pěkně pronese a když se „vzteká“, tak by zasloužil
ale jinak je to pusinka.
BabyBoxem už ho nestraším. ![]()
Je fajn, že máte svoje plány a nehrotíte situaci. Já už se toho pěknýho počasí nemůžu dočkat, protože ty nervy u oblíkání jsou děs.
Ve středu jde Vojťas na druhý očkování
tak už se psychicky připravuju. Minule jsem to ořvala snad víc než on.
Kdyby to nebylo ze zákona, tak mu nedám ani tohle.
Dny strašně rychle utíkájí a vždycky se člověk jen zarazí večer u koupání „kurňik už je zase den v háji“, ale snad nám zítřky připraví pěkné dny.
![]()
Kiki, no jen to stěhování, přenášení věcí a tak, nech na jiných, ono už budeš mít i s malým co dělat, když tak pěkně roste. ![]()
My tu situaci nehrotíme, ale už mě to párkrát taky dost vzalo, hlavně když slyším nějaké připomínky od příbuzenstva. ![]()
No ale to léto bude dobré, mnohem lepší než je to teď, bude celý den vidět, budeme moct být venku a nebude prostor na moc přemýšlení. ![]()
Nedivím se ti, kvůli tomu očkování. Já jsem už teď rozhodnutá to docela řešit.
Známý třeba vůbec nenechal očkovat malého, už je dneska skoro dospělý a taky to přežil, ale to už se mi zdá možná moc, spíš bych asi počkala vždy co nejdýl. ![]()
Snad to malý přetrpí v pořádku. A ty taky. ![]()
Doufám, že už zima definitivně skončila a bude aspoň pořádné jaro.
![]()