Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky.. ![]()
veve…no výstava byla super, akorát tam bylo strašné vedro na omdlení a dost lidí..ale jinak to bylo zajímavé, něco míň něco víc…
Ale tak nějak jsme od toho všichni čekali víc…
Nejzajímavější byl asi vývoj plodu…na tom jsme se shodli…
A s tou váhou a mimi uvidíme, taky si říkám, že otěhotní i silnější holky, ale zase na druhou stranu, když si to spočítám tak bych jako těhotná před porodem měla strašnou cifru na té váze, kdybych nezhubla…a ono jak moc hubeným to nejde, tak třeba je to i naopak, že to tělo cítí že by tu zátěž nezvládlo…nevím…uvidíme…
A léčitele? Ani nevím kde ho hledat, nebo jak to chodí…
A jaký jste měli víkend, plány vyšly? ![]()
Peti…25 dní dovolené to je nádhera, já už mám naplánovanou úplně všechnu a to jsem zjistila že mi ještě 2 dny budou chybět…
Ale třeba se na podzim zadaří a už to nebudu muset řešit..
A zrovna včera jsem uklízela šuplík v komodě a nachystala jsem si už do taštičky bokem zobání (clostík, duphaston) + pre-seed gel na srpen, tak už se nemůžu dočkat…
Joo a Pregnyl skladuju pro jistotu v lednici, tak snad bude v pohodě i po tak dlouhé době…
A jak se cítíš první pracovní den?
@sonipa
Ahoj, no my byli na oslavě venku, vyšlo to moc pěkně a užili jsme si to. ![]()
Jen aby už zase byl víkend. ![]()
Tak od výstavy jste čekali víc?
Na mě to takhle působí dost kolosálně, mega zajímavě, to je škoda, že to zase není až tak bomba. Každopádně pokud by se mi někdy povedlo se tam podívat, určitě si to nenechám ujít. ![]()
Já na léčitele narazila vždycky náhodou a nebo přes známou, která se tím zabývá. Ale tady o tom bývají i témata a celé diskuse, ale žádnou jsem zatím nečetla. ![]()
Pořád přemýšlím nad nějakou drastičtější dietou, ale nemůžu se k tomu dokopat.
Kdyby mi tak někdo vyklidil dům, zavřel mě tady, dával mi jídlo, předem přesně uvařený, zvážený, vypočítaný a nepustil mě ven, dokud nebudu mít ideální váhu, to by možná šlo.
![]()
Ahojjjj holky mojee,
tak co jak se vsichni mate dlouho jsem tu nebyla nebyl cas. Ani jsem necetla vsechny prispevky je toho hodne
Je tu nejaka nova tehulka? Jinak u me furt pri starym tehotna nejsem ani na to ted nejak nepospicham akorat mam novinku v srpnu se budu vdavat tak resim veci kolem svatby. A taky jsme se stehovali tak jsme meli takovy krusny mesice docela.
@Tamarka
Ahoj, jéé, tak předně velká gratulace ke svatbě..!
![]()
Ono se tady toho moc neděje, spíš tak všechny jen sem tam nakoukneme, o žádné nové těhulce nevím, já už nepřipadám v úvahu vůbec, no asi vlastně všechno při starém. ![]()
Teda stěhování vůbec nezávidím, to naše bylo děsný a už chápu, že někdo říká, že je lepší vyhořet než se stěhovat.
Už bych víckrát asi taky nebalila a radši bych nechala všechno jak to je nebo nevim. ![]()
Veve:
dekuju za gratulaci, holky ja mam dotaz posledni ms jsem mela 14.4.2012 v kvetnu ms nedorazila tak jsem zkousela test a nic zkousela sem jich asi 4 a vsechny snehove bile. No a vcera jsem si udelaal test vecer asi kolem 21hod a nedavala sem tomu pozornost a sla pryc pak sem se podivala kdyz sem se sla koupat a byl tam duch ale viditelnej nebot ho videl i muj Martin. Tak sem zkusila test i dnes rano a byl tam i dnes rano a rekla bych ze o neco viditelnejsi. Myslite ze by to mohlo bejt tehu bez ms?? Moje kamaradka takhle otehotnela a to nemela 9 mesicu a nakonec do toho vlitla a je 5 mesicu uz
Mam strach co to muze byt
@Tamarka
Ahoj, to je teda záhada. I když ne tak velká. ![]()
Pokud by se ti prodloužil cylkus, mohla bys být klidně těhotná, zřejmě krátce. ![]()
Záleží jen na tom, kdy je ovulace, pak následuje doba cca 10 -16 dnů, kdy to je zásadní a pak přijde buď ms nebo se objeví dvě čárky. Ale ta doba před ovu může být opravdu dlouhá. ![]()
Zkusila bych asi test ještě zítra nebo spíš pozítří a kdyby sílil, zavolala bych dr a nebo šla rovnou na krev, protože to už by bylo hooodně nadějné. ![]()
Budu držet palce a určitě dej vědět..!
![]()
Tak jsem byla v utery u Mudr. a na utz. nic nebylo pichla mi injekci a kdyz to do 14 dnu nedostanu mam prijit znova. nejhorsi je ze nemam ani zadny priznaky ze ma prijit ms jako bolest prsou atd. mam docela strach z mimodelozniho ![]()
@Tamarka
Neměj strach, takových už bylo, co je dr strašili s tím a oním a ono se mezitím mimi jen schovávalo. ![]()
Třeba je mnohem menší, než by se dalo usuzovat z cyklů. A co test, nezkoušela jsi ještě nějaký?
Kdyby čárka pěkně sílila, bylo by to hned o něčem jiném.
A kdyby jo, zkusila bych se obrátit někam, jen tak nezávazně, kde mají super utz, aby zkusili taky trochu pohledat. ![]()
@1veverka
no zkousela a test byl uplne bily, ale ja sem docela rada, chci si uzit svoji svatbu tak jak se ma
no a mam to naplanovany tak ze se vdam a hned pak otehotnim
![]()
A jo, takže test bílý… No to mohlo být jen biochemické, hlavně tedy aby přišla ms a nezdržovala to. ![]()
Jo, to máš ale dobře naplánovaný, moc ti přeju, aby se to povedlo úplně nachlup.
![]()
Ahojky holky… ![]()
Tak po delší době zase přidám pár písmenek…
![]()
Koukám, že se pořád nikomu nedaří…to nejsou moc pozitivní zprávy… ![]()
Tamarko…v prvé řadě gratuluju ke svatbě…musíš nám všechno povědět, jaké to budete mít…šaty, dortík, všechno…
A pak se už určitě zadaří, uvidíš…
![]()
veve…a copak ty, už ses rozhodla pro nějakou tu novou Dr.?? A jak užíváte krásného počasí, my pořád něco podnikáme, akorát minulý týden ty tropické teploty jsme si „užívali“ pěkně v práci na odpolední…to bylo za trest…
![]()
@sonipa
No ahoj tulačko
, tak jsi zas zavítala na emimino, to je dobře.
![]()
Na doktory zatím peču.
Nemám nějak náladu řešit.
O prázdninách to pak rozseknu a někam se zajedem podívat, taky dám na názor manžela, minulá dr mu byla krajně nesympatická a měl recht. ![]()
O víkendu jsme pořádali super grilovačku, ještě dneska jsem dososávala zásoby drinků.
Užíváme si to moc, právě proto se mi vůbec nechce ani do blízkosti doktorů. ![]()
Akorát ta ms zase zlobí, 68. DC, a to už to bylo pořád jen něco kolem čtyřiceti. ![]()
veve…no já jsem koukala, že se ti to zase nějak prodloužilo…
To mně zase ty teploty skákají jak chtějí…tak pěkně se srovnaly a teď to nějak hapruje, nevím…ale zatím mě to nějak netrápí…
K doktůrkovi už jsem objednaná na konzultaci na 16.7. a od srpna jdem na tooo…
Takže mám ještě čas na pár kil dolů a taky mě teď nějak trápí jedna bradavka, jednou, někdy před měsícem asi, mě zasvědila, já si ji poškrábala a od té doby se to ne a ne zahojit, furt to svědí, loupe se to, no hrooozná otrava, už jsem byla i od kožní odeslána na mamologii, kde mě doktor prohlédl a naordinoval mi nějakou desinfekci, co si na to stříkám a ještě nějaké doplňky stravy, co mám jíst a teda uvidíme…doufám, že to zabere, protože už mě to fakt nebaví…
No…takže tak… ![]()
Doufám, že pak s manžou už vyberete tu „pravou“ Dr. ať už nemusíš měnit…jen aby jsi o prázdninách spíš nemusela vybírat z těch co nejsou zrovna na dovolence…
Jinak i u nás probíhají grilovačky, taky jsem slavila narozky, máme už ve sklepě tolik pivních flašek že bychom naplnili snad tři basy… ![]()
Ahoooooj holky…tady petulena (zapomnela sem heslo)
Tak sem si vas procetla i kdyz pravda, ze jste za tech par mesicu moc pismenek nepridaly
Tak jak se mate kocky? Ja vam sem jdu hodit trosku optimismu, tento mesic sem zacala poprve merit teploty.. 9DPO mi teplota skocila rapidne dolu tak sem se pripravila na brzo prichozi ms dalsi den taky mensi teplota, no a 11DPO rapidne vylitla tak sem nemeskala udelala test a… SME TEHOTNY
je pozitivni
carecka slabsi ale viditelna, fotilena…vcera o trosku silnejsi takze ja verim, ze se nam mimisek uz konecne uchytil a zadna ms uz ho nesplachne (mela bych to dostat zitra)Ale teplota se stale drzi nahore, mam vodnaty vytok, pichani, bolesti briska…no proste a hlavne krasne 3pozitivni testiky
Pristi ctvrtek jdu na kontrolu
Holky, jsem strasne moc stastna a tak podvedome citim, ze to tentokrat opravdu vyjde
Dlouho dlouho se nam po potratu nedarilo, tak sem tento mesic zasla na gyndu a dr zjistil dle spermiogramu ze ma manza malo progresivni kluky a naordinoval nam sex, legrace je ze kdyz uz sem tam byla tak uz se mimis musel zavrtavat takze se zadarilo bez pomoci dr. stale tomu nerozumim, nevim co se po tech skoro 3 letech najednou stalo, kazdopadne jsem neuveritelne stastna i kdyz s obavama, ale nemyslim na to…stale si rikam, ze se stane co se stat ma ale povedome vim, ze to bude vse dobre
silne v to verim
Nevim co pomohlo, mozna MACA co zacal manza tento mesic uzivat, mozna to ze sem to hodila za hlavu…kazdopadne je to tam
Posilam vam strasne moc pozitivni energie a hlavne tehu bacilky… tfuj tfuj tfuj
![]()
@sonipa
No to je fakt, dr by mohli mít dovolený. No ale co, budu to brát jako osud.
![]()
Ono stejně, minule jsem vybírala na doporučení a jak je doktor skvělej a byl to takovej blb.
Tak se prostě někam nacpu a budu doufat, že nebudou moc prudit. ![]()
Jinak ms mi akorát dorazila, už aby byla zas fuč. ![]()
Snad se ti to brzo zahojí, mě jorkšír tuhle tak nešikovně přišlápnul bradavku, když jsem ležela na boku bez podprdy
, že mě to pálilo pár dní a bylo to safra nepříjemný. ![]()
Srpen, to je za chvilku, tak ještě rychle užívej všechno, co s mimi nepůjde. ![]()
Levandulka: Peťul, no teda to je super zpráva, moc a moc gratuluju a strašně držím palce, ať máš celé těhu v pohodě a mimi je krásné, zdravé a tak vůbec.
![]()
Test krásnej, ani to nemusím zvětšovat, bacily lapu po plných hrstech, snad už to bude konečně stačit i pro mě.
![]()
No, ještě tu něco nechám i pro ostatní holky, ale přijď na nás zas prsknout.
Už se těším na fotku..!
![]()