Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Petraaaa
Ahoj, no to je dobrá zpráva, že už je všechno zase v pohodě…
![]()
Věřím, že se mimča brzy dočkáte, ať už s pomocí a nebo bez, hlavně prostě potomek bude.
![]()
U nás pořád nic nového, jen přemýšlím, že jestli se po novém roce rozhodneme taky zkusit poptat se po nějaké pomoci, asi by jsme měli začít šetřit.
![]()
@Petraaaa píše:
Ahoj holky! Co nového? U nás je to už dobrý.. Už jsme začali zase usilovat o mimčo.. A to tak, že jsem nás objednala do toho Artu. Jdeme tam 27.11. na vstupní pohovor, tak se dozvíme, co všechno nás čeká.. A pak šup na IVF. Doufám, že se brzy už dočkáme a povede se to.. Dali jsme si na to stranou 20 tisíc, tak snad to bude stačit. Budu vás pak zase informovat.. pa pa
Ahojky Petraaa já jsem tu takovým nováčkem a moc sem nechodím…s partnerem jsme se snažili cca 2 roky a nakonec jsem ráda, že chodíme do ARTU, poprvé jsme tam byli v půlce září a od té doby se toho tolik stihlo:-)
Hned nás poslali na genetiku, mezitím jsme zkusili IUI-neůspěšně, a když byli výsledky z genetiky tak jsme se hned dohodli na IVF…Pokud genetika je ok a hormonální profil také tak je to fakt rychlý. Na první návštěvu je dobrý se dohodnout bud v půlce cyklu aby něco viděl na ultrazvuku nebo začátek MS 2-5 den to ti zase hned vemou krev na hormony…
Dají ti vybrat zda IUI nebo IVF záleží jaké máte problémy, IUI hradí 6× do roka pojišťovny zdarma takže tě prakticky vyjde jen do 100Kč…IVF hradí pojištovny bud 3 pokusy když máš vložené 2 embria nebo při vložení 1 4 pokusy…
Nás zatím IVF vyšlo: stimulace Purogen PEN 3500Kč a pak ovitrel na ovulaci cca 390Kč…+ ted jsme po odběru vajíček platili 1000Kč to platí každý a 8000Kč za ICSC medotu(abychom měli jistotu oplodnění vajíček)…dále když to bude ok si zaplatíme prodlouženou kultivaci 2700Kč, když zbydou embria tak zamrazení za 5000Kč…(mrazení je po 2ks a je dobré nebot tě pak ušetří dalších injekci a neveme ti pokus od pojištovny…pak asi to rozmražení stojí asi 3300Kč…to ještě nevím přesně..Přeju hodně štěstí a snad jsem ti to trochu nastínila ![]()
Ahojky holky… ![]()
Jen v rychlosti nakukuju…je teď toho hodně a čas tak letí…
Jak se máte, co děláte??? ![]()
Peti…tak to jsem zvědavá jak v těch CARech dopadnem…
Jinak genetika se dělá z krve, ale taky vás oba genetička vyzpovídá co se týče rodinné anamnézy…
Já jsem byla u Dr. teď v pondělí a rovnou už mě taky do toho jejich CARu objednal…jdeme tam 5.12. na vstupní pohovor, do té doby si musíme vyplnit vstupní dotazník, který má 10 stran
, a máme si ještě donést výsledky z genetiky a hematologie…tož jsem zvědavá co nám poví… Všechny možné vyšetření vlastně už máme… Akorát penízky ještě na to všechno nemáme, nějak to dáme dokupy až se domluvíme co a jak, kolik to vlastně bude stát a kdy se do toho pustíme… No už aby to bylo… ![]()
Ahojky na tu genetiku Vás objednají cca za 4 týdny do GENETU v ČB. Tak to ti určo ultrazvuk dělat budou a pak tě pozvou na krev až to dostaneš…Přeju moc štěstí ať to vyjde papa
Ahojky holky.. ![]()
Tak jak se vede v tom už zase předvánočním čase…
?? Pečete? A co dárky, už máte nakoupené? U nás za noc krásně nasněžilo a pesan je z toho úplně nadšenej..
Jinak furt práce a práce…chybí mi dovča na vánoce tak naddělávám a doma moc nestíhám, ani péct jsem ještě nezačla, taková jsem ostuda…
Tak snad to aspoň teď o víkendu dopadne a příští týden mám naštěstí ranní, tak to doženu..
Jo a vstupní pohovor v CARu jsme odložili na 4.1., měsíc sem, měsíc tam…po těch 3 letech už je to celkem fuk… ![]()
Peti..a co vy, jak dopadl váš vstupní pohovor?
veve..jj, taky budem muset začít šetřit, do toho to bydlení snad už od února, března dopadne..no bude to náročné…ale aspoň se pořád něco děje…
A co v nové práci…už pohoda?
AHoj holky, tak jak se máte? ![]()
Soni, v práci pohoda, ale práce až až.
Taky se sem teď skoro nedostanu, chodím domů akorát spát.
Ale už jen týden a bude volno. ![]()
Jinak ms mě pořád zlobí, ale novou doktorku už mám, taky tam jdu v lednu. A prý je taková, že do mě cpát hormony horem dolem nebude, tak se docela těším, že konečně budu mít doktorku a o starost míň.
![]()
Přípravy na Vánoce u nás nějak moc neprobíhají, sladké nejíme ani jeden, tak nepeču a ani s výzdobou jsme to nepřeháněli, těšíme se spíš na to volno a že se vyspíme. ![]()
Ahoj holky, všem přeju krásné Vánoce a hodně pohody a zdraví a splnění všech přání.
![]()
Tak zeny preju vam jen to nejlepsi a nejkrasnejsi stastne a vesele vanoce a na novy rok at je vas co nejvic s // ![]()
Ahojte baby… tak co je noveho? nejaka nova tehulka ze stalic? zabrousila jsem sem dnes pac jsem uz asi uplnr blba… jsem zapomnela jestli do delky cyklu pocitame i dny s ms?? a co vy co noveho?
Ahoj ženský, tak jakpak se máme? Vánoc i Novej rok za náma a hurá do roku 2013. ![]()
Co je u vás nového atd.?
U nás se roste a roste. Vojtík oslavil v prosinci 1. narozeniny, pomalu už začíná sám stát a udělá ze dva kručky, první vlaštovky jsou i na nočníku a v noci už se to taky lepší!! Je to díky bohu už „sranda“.
Připojuju pár fotek ať toho raracha vidíte. ![]()
Mějte se krásně a písněte.
veverko: schází mi ty „naše“ debaty. ![]()
Ahojky holky..přeju všem krásný a šťastný celý nový rok… ![]()
kiki…malý je nádherný…úplný andílek…
Ale je mi jasné že se občas dokáže změnit i v pořádného ďáblíka…co si budem povídat..
Hlavně že už to ale všechno v pohodě zvládáte…a moc vám to všem spolu na fotečkách sluší.. ![]()
sisi…cyklus se počítá od prvního dne ms… ![]()
veve…a copak ty…už dopadla ta nová Dr.?
No jinak my máme za sebou vstupní pohovor v CARu, příští měsíc jdeme ještě na nějaké doplňující vyšetření a pak už záleží jen na nás kdy si necháme „umíchat“ to naše vysněné mimčo..
Tak uvažujeme nad květnem nebo červencem…záleží jestli budu muset hned zůstat doma nebo ne…
Ahoj Holky moje, tak co jak valcite?
Co je noveho? u nas celkem nic. V prosinci primo na stedry den, jsem mela takovej problemek sla jsem na wc a utrela jsem se a krev jasne cervena. Tak jsem si rekla ze prisla asi ms a byla sem i zklamana a le zaroven stastna ze to dostanu sama od sebe. No tak sem takhle cekala asi tyden s tim ze me furt bolelo bricho jako na ms ale nic. Tak jsem sla hned zacatkem ledna k dr. a rekla ji co se mi stalo, rekal mi ze to byla pravdepodobne ovulka a jestli sme meli sex. Rekla sem ze jo a tak mi nedala ani onjekci a ze pockame jestli se chyti nebo ne a zue mam prijit koncem mesice. No ms neprisla jeste a testy sem nedelala ale bricho poboliva a prsa ani nemluvim a strasne me obcas svedi bradavky. Tak sem zvedava jak dopadneme ![]()