Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sonipa
Je fakt,že by to asi chtělo nějaký sport. Jenže cvičení jako takové mi připadá jako děsná otrava a zhnusuju si to předem.
A na přirozené věci, jako je chůze nebo plavání zase teď můžu zapomenout, takže mi zbývá jen ten sex… ![]()
Asi budeme muset přidat.
![]()
Snažení mě opravdu přestalo trápit, ale ne tak, že bych se naštvala, spíš tak příjemně. Myslím, že dokud bude venku hezky, tak se to nevrátí. ![]()
veve…úplně tě chápu, když je venku hezky a člověk má jiné myšlenky tak jde nějaké snažení stranou a je to myslím i dobře, ale u mně to teď trošku přestává fungovat, je to už přece jen dlouho, co jsme se „přestali snažit“ a i když si léto chci užít ještě bez starostí, tak přece jenom se ty „touhy“ po miminku začínají ozývat…
Tak doufám, že to uteče…ještě 3 cykly… ![]()
Peti…tak já myslím, že můžu celkem gratulovat…tenhle výsledek je fajn, já po mimoděložním těhu v r.1999 taky nemám průchodný jeden vejcovod, respektive ho vůbec mám pryč a po té co se „to“ stalo jsem přirozeně otěhotněla po půl roce, přičemž jsem 3 měsíce musela brát antikoncepci…takže v podstatě stačily 3 měsíce…
Samozřejmě s tím, že už nikdy to nebude jinak, vždy už bude jen ta 50% šance…jako u tebe…a i tak to jde…jen u mě je teď problém ještě někde jinde… ![]()
Ahoj holky. ![]()
@Petraaaa
Tak to zase není tak špatné, i když chápu, že když se člověk dozví, že něco nefunguje, může mu to zprvu připadat i na nějakou tu slzu, ale co, i takhle se dá těhotnět dobře a už máš jisté, že alespoň z poloviny je úplná průchodnost. ![]()
No, nakonec bych se stejně nedivila, kdyby přišlo mimi z ovulace vlevo.
Ale ne, hlavně aby už se zadařilo, ať si to příroda udělá jak chce, že jo. ![]()
Užij si teď odpočívání a těš se na brzké snažení.
![]()
@sonipa
No já se pořád divím, že mě to ještě zpátky nechytlo. Už to budou dva roky, kdy se nám nezadařilo ani ň a docela bych měla důvod plašit. ![]()
Ale asi tím, jak jsme to předtím řešili intenzivně a dost to na mě i manžela doléhalo psychicky, to teď bude na delší oddech.
Navíc není lepší „lék“ než mít starosti. Sice řešíme ani ne tak nepříjemné věci, spíš jak co skloubit časově a finančně… ![]()
Jsem ale zvědavá, co se mnou pak udělá kontrola na gyndě, jestli mě to zas nechytne. Asi bude záležet dost na tom, co ta nová dr, jak se k tomu bude stavět.
![]()
@Petraaaa
V tomhle opravdu věřím na ten „správný čas“. Pokud to mimi má přijít, tak prostě přijde. ![]()
Udělat pro to všechno možné, je určitě v pořádku, ale červík v hlavě právě asi zmizí až když si to příroda rozhodne sama. ![]()
Můj už se asi odstěhoval, teď je otázka, jestli není jen na dovolené. ![]()
Ale trápením se s tím stejně nepohneme, tak se budeme těšit, že se to povede a basta…
![]()
@Petraaaa
Ahoj, no tak vidíš, to vypadá, že se věci pěkně pohnuly blíž k mimi. ![]()
Volno je moc fajn, víkend teda bude zřejmě pěkný, ale já doufám, že i ten další týden, protože po těch mrazech bych brala teplo všema deseti. ![]()
Jasně, nějaký řešení umělka, na to je času…
Stejně asi nebude potřeba, po takovýhle přípravě. ![]()
A ty kila jsou příjemnej bonus.
![]()
Ahojky holky… ![]()
Tak jaký byl víkend? Náš byl cestovní, byli jsme v Praze na výstavě Human body, stihli jsme nějaké ty památky, pivní festival…paráda…spali jsme tam u kámoše, skoro v centru, 10 minut pěšky od Národního divadla, nádhera ty staré baráky a byty, ale jak jsme tak nad tím uvažovali jen pro bezdětné, protože vypustit tam někde dítě ať si jde hrát ven, tak už ho člověk asi v pořádku nenajde, nemyslitelné…
Taky jsem včera byla pro výsledky na hematologii a všechno v naprostém pořádku, prý jsem zdravá ženská, paní doktorka na genetice kroutila hlavou a prý je teda co se jich tam týče všechno ok…no tak já nevím…asi jsem „slonice“, ty prý vstřebávají „miminka“ když to není vhodné, nebo tak nějak jsem to někde četla…
Teď už asi jedině doufat že pomůže to snížení váhy… ![]()
veve…a kdypak se chystáš k té nové Dr.?
Peti…jak užíváš volníčka, počasí ti vyšlo…
![]()
Peti…no teď se dá v hospůdkách posedět i venku pěkně večer, takže můžeš užívat 2v1…
A inseminace? No zatím uvidíme jak to půjde přirozeně, od srpna to vidím na další dva zbývající pokusy s Clostíkem, Pregnylem a Duphastonem…+ ta váha dole, snad by to mohlo vyjít…Dr. říkal, že ona ta váha je fakt někdy i příčinou, že to fakt chce dát dolů…tak tomu věřím, když teda nic nenašli…
Ono problém s otěhotněním asi nebude až tak velký, snad, sice je fakt že se nám po tom prvním potratu dlouho nevedlo (rok a půl) a s tím jedním vejcovodem je taky menší šance, ale zase teď podzim, zima se to povedlo hned 3×…
Ale kdyby to opravdu nešlo a i Dr. by doporučil IUI nebo pak i IVF, tak bychom do toho určitě šli, pro mimčo uděláme všechno… ![]()
soni: Jé, ta výstava nás s manželem taky lákala, jaké to bylo? Asi zážitek, co? ![]()
U nás jsou teď víkendy spíš tak pracovní na zahradě a podobně, ale užíváme si je moc, ono i každý den nás teď nějak víc baví. To bude tím, jak je krásně. ![]()
Teda to je jedna velká záhada s tím mimi. Nemyslím, že by ta váha byla až tak zásadní, jako ovlivnit může kdeco, to beru, ale když otěhotní holky, co mají fakt dost přes sto kilo a nemají problém, tak to nejde říct až tak globálně. ![]()
Jako shodit přebytečná kila je vždycky fajn pro to tělo, o tom žádná. Ale tohle mi přijde, že už svádí alespoň na to malinko, na co se to svést dá. ![]()
Problém s otěhotněním fakt nemáš, ale co se děje potom..?
Možná bych zkusila i nějakého léčitele, mně jednou pomohli s velkým problémem, se kterým doktoři neuměli hnout. ![]()
Ale uvidíš, co léto a podzim přinesou.
![]()
No já se k dr chystám až v létě, dřív ani náhodou, vůbec se mi nechce to řešit. ![]()
Petra: Tak dneska poslední den volna a zítra k dr a pak už víkend před tebou. To zní dobře. ![]()
Jsem strašně zvědavá, jaká teď u tebe bude ovu. ![]()
Kdy vůbec začneš zobat, teď čekáš na ms nebo jak to máš..?
@Petraaaa
Jé, tak to zní super, 25 dní dovolené… ![]()
A nádherně je, hlavně aby to vydrželo, máme na víkend plány a na ty potřebujeme nějaké slušné počasí. ![]()
Jak je nějaký problém, tak to snažení jde stranou, to je jasný, ale sem tam to jistit, jen tak mimochodem, to se zvládnout dá.
![]()
Je fajn, že ti cyklus hned pěkně naskočil. ![]()
Jsem tu dneska jen tak v letu, čeká mě moc práce. ![]()
Tak přeju všem krásný víkend a mějte se super..! ![]()