Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
clobrdinek píše:KačuliKačka píše:Jo to je pravdaclobrdinek píše:No ten moc nesleduju, po
KačuliKačka: kdy máš bílkovitý hlen? Před ovu nebo při ovu?se to blbě sleduje
![]()
![]()
A BT neměřím… protože už vstávání v 5:25 je pro mě šílené (vstanu, ranní hygiena, nakrmit zvěřinec, nachystat svačiny, vzbudit dítě a přítele, vyprovodit syna a začít se chystat do práce). Nedejbože, když zaspíme, to je pak fičák
![]()
Clobrdinek…jj,teplotu měřím už asi 4-5 cyklů a vitaminy ani nic jiného jsem žádné neužívala, až teď mi Dr. předepsal hormony a kyselinu listovou… ![]()
Kačulikačko…tak to chápu že bys byla ráda kdyby se povedlo, já mám přece jen trošku víc času…a stejné zkušenosti co se týče
v období ovulace, tu já zase poznám podle BT a taky mě bolí bříško a pozoruju v tom období více hlenu, sice to není ten ukázkový „bílkový“ ale ten prý nemá každý…
Listovku beru taky, tu mám předepsanou od doktora, ale vitaminy žádné…je to myslíš lepší když se užívají? ![]()
jadvigo…ve kterém tt jsi byla na revizi?
Vidíte holky…a zrovna dneska ráno jsem na tu listovku zapomněla, včera jsem dobrala Utrogestan, tak jsem dneska vypustila všechno…jdu to napravit…
![]()
já beru od ElastiQ vitamíny před těhu a pro první týdny, je tam více vitamínů… ale beru když si vzpomenu (tak 3× týdně)
Já totiž ani zdravé stravě moc nedám, víc mlsám než jím zdravé věci, na obědy nechodíme a tak jím až doma.
A to malý bere léky každé ráno… na něj jsem důslednější, než na sebe
A to je zima, takže by tělo potřebovalo sem tam přidat vitamínky…
Ahojte holky,
tak my se sanžili (no snažili, zkrátka případnému početí se nebránili) od loňského ledna. Nic. Ještě že tak, protože vyšla špatná cyto a v říjnu jsem musela na konizaci. Měli bysme teoreticky čekat 3-6 měs to je do února-března. No jo ale vydržte to. Musím na mimi pořád myslet. Takže si pohrávám s myšlenkou, že začneme už příší měsíc. To budu po konizaci 3 měsíce a čípek už mám řádně zhojený. Nevím jak na tom jsem s ovu, měříte něklterá BT? Chtěla bych to zkusit. A kyselinu listovou už bych si taky měla koupit?
Ahojky,
já beru jen tu kyselinu listovou, ale nemáte některá zkušenosti s kontryhelovým čajem? Prý docela pomáhá i když v mém případě to asi moc nepomůže ![]()
Ahojky, ještě jsem slyšela, že po MS je dobré pít grepový džus, že zlepšuje „plodný“ hlen
Zkoušela jsem měsíc v kuse a teda nevím. O čaji jsem taky slyšela a o bylině Macho, prý se to taky pije ale nemám vyzkoušeno.
KačuliKačka píše:
Ahojky, ještě jsem slyšela, že po MS je dobré pít grepový džus, že zlepšuje „plodný“ hlenZkoušela jsem měsíc v kuse a teda nevím. O čaji jsem taky slyšela a o bylině Macho, prý se to taky pije ale nemám vyzkoušeno.
Hm, grepový džus mám docela ráda
a kolik by se ho mělo vypít?
Jedna holčina psala, že po odeznění ms pila 100% grepový džus z růžových grepů… snad 3 měsíce. Já ho pila dva měsíce a nic… tak nevím, ověřené to asi není ![]()
Ona pak dostala na 5 cyklus snažení Duphaston a byla hned těhu ![]()
My jedeme 4. měsíc a zatím nic… dneska se ovu testík tvářil teda dost bledě, tak nevím co to zase je. Uvidím, co mi řekne dr. na kontrole v pondělí.
Ahojky ráda bych se přidala se snažením začínáme v lednu
jinak grepový džus no nevím já osobně babským radám moc nevěřím a po pití maliníku před koncem prvního těhu a následném akutním císaři už vůbec ![]()
mikky píše:
Ahojky ráda bych se přidala se snažením začínáme v lednujinak grepový džus no nevím já osobně babským radám moc nevěřím a po pití maliníku před koncem prvního těhu a následném akutním císaři už vůbec
Vítám Tě mezi snažilkama.
clobrdinek píše:mikky píše:Vítám Tě mezi snažilkama.
Ahojky ráda bych se přidala se snažením začínáme v lednujinak grepový džus no nevím já osobně babským radám moc nevěřím a po pití maliníku před koncem prvního těhu a následném akutním císaři už vůbec
Díky doufám a přeju všem tady ať se už brzo přesunem do další rubriky ![]()
Ahojky holky.. ![]()
Tak já jsem taky ještě žádné čaje ani babské rady nevyzkoušela…nějak nevím, jestli to má fakt nějaký efekt nebo je to spíš jen náhoda… ![]()
Kačulinkokačko…na to pravidelné zobání čehokoliv taky nejsem zrovna důsledná, i antikoncepci jsem kdysi brala co tři dny…
A teď jsem si zas vzpomněla že jsem ráno neměla listovku…no zabitý případ… ![]()
V lékárně jsem četla na krabičce kyseliny listové, že se užívá od 13. tt a stálo to skoro 500,– Je to vůbec možný?
Ani jsem se neměla šanci se zeptat, bylo tam hrozných lidí.
eliss píše:
V lékárně jsem četla na krabičce kyseliny listové, že se užívá od 13. tt a stálo to skoro 500,– Je to vůbec možný?
Ani jsem se neměla šanci se zeptat, bylo tam hrozných lidí.
Kyselina listová se má brát už 3 měsíce před otěhotněním. Je to myslím proto, aby dítě nemělo roštěp.