Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
clobrdinek píše:eliss píše:Kyselina listová se má brát už 3 měsíce před otěhotněním. Je to myslím proto, aby dítě nemělo roštěp.
V lékárně jsem četla na krabičce kyseliny listové, že se užívá od 13. tt a stálo to skoro 500,– Je to vůbec možný?
Ani jsem se neměla šanci se zeptat, bylo tam hrozných lidí.
Od ElastiQ firmy je listovka 800mg 30 tabletek za 52,– Kč a bere se pro snížení rizika vrozených vad srdíčka a cévních vad, očiček a ještě na cosi ![]()
Já třeba koupila Baby plan od Calibrum a je tam jen listovka, Omega kyseliny a ještě 1 věc a stály 170,–. OD ElastiQ-u stojí první vitamíny 130,– a je jich tam plno + minerály, vč. železa. ![]()
KačuliKačka píše:clobrdinek píše:eliss píše:Kyselina listová se má brát už 3 měsíce před otěhotněním. Je to myslím proto, aby dítě nemělo roštěp.
V lékárně jsem četla na krabičce kyseliny listové, že se užívá od 13. tt a stálo to skoro 500,– Je to vůbec možný?
Ani jsem se neměla šanci se zeptat, bylo tam hrozných lidí.Od ElastiQ firmy je listovka 800mg 30 tabletek za 52,– Kč a bere se pro snížení rizika vrozených vad srdíčka a cévních vad, očiček a ještě na cosi
Já třeba koupila Baby plan od Calibrum a je tam jen listovka, Omega kyseliny a ještě 1 věc a stály 170,–. OD ElastiQ-u stojí první vitamíny 130,– a je jich tam plno + minerály, vč. železa.
Jee super s těma vitamínama je to dobrý nápad do toho pujdu
Nějak jsem na to pozapoměla posledně jsem taky brala listovku ![]()
Tak děvčata, já prchám domů z práce, zítra se ozvu z domova.
Pa pa a vitamínky si nadělte třeba na Ježíška ![]()
Ahojky holky a krásný den přeju… ![]()
Tak já mám listovku napsanou přímo od doktora, přesně se to jmenuje Acidum folicum a kolik jsem doplácela nevím, protože jsem zároveň s tím měla na receptu Utrogestan a Clostilbegyt…
Každopádně mi říkal že to mám začít brát hned a nepřestávat, takže je to asi zároveň jakási příprava na těhu..
A dneska jsem byla za kámoškou a říkala že ty bylinky fakt fungujou, má to prý potvrzené od dalších kamarádek, co se jim potom povedlo otěhotnět…tak se na to asi dám taky…
![]()
Jinak přeju krásné vánoční svátky a méně ulítané než jsou ty moje letos…
![]()
No vítám tě v novém roce…
![]()
Mám se celkem fajn, užívám nuceného volna bez práce, ale co už…
![]()
Jo a papkám už tento měsíc clostík a utrogestan, tak jsem zvědavá… ![]()
A copak ty? Co nového?
Na co je clostík a utrogestan? Mám v tom nějaký zmatek. Mně předevčírem skončila MS. Tak se budeme snažit a uvidíme,… 19.1. jdu k doktorce, tak uvidíme co mi řekne.
Clostík je Clostilbegyt a stimuluje ovulaci, podporuje zrání vajíček…no a Utrogestan je přírodní progesteron, podporuje přípravu na těhu a těhotenství samotné, pokud se podaří…
Clostilbegyt beru 5.-9.DC a Utrogestan pak 16.-25.DC, jinak beru ještě denně Acidum folicum = kyselina listová… ![]()
No jsem zvědavá co ti řekne Dr., ale 4 měsíce je krátká doba… ![]()
sonipa píše:
Clostík je Clostilbegyt a stimuluje ovulaci, podporuje zrání vajíček…no a Utrogestan je přírodní progesteron, podporuje přípravu na těhu a těhotenství samotné, pokud se podaří…Clostilbegyt beru 5.-9.DC a Utrogestan pak 16.-25.DC, jinak beru ještě denně Acidum folicum = kyselina listová…
No jsem zvědavá co ti řekne Dr., ale 4 měsíce je krátká doba…
děkuji za informace ![]()
Já vím, že to je krátká doba, ale stejně jí řeknu, že se snažíme, za to nic nedám. ![]()
Jak dlouho se snažíte vy?
Však jo…za to nic nedáš…a třeba ti nějak poradí…
My se snažíme od prosince 2009, takže rok a měsíc…loni v dubnu se sice povedlo ale potratila jsem, od té doby to nějak nejde… ![]()
No taky doufám, ale uvidíme, jednou se to povede a určitě když se to bude nejmíň hodit…
![]()
ahoj holky, tak já jsem zase dostala ms až po 46 dnech, málem mě z toho kleplo, tak jsem šla k dr a ten mi nabral krev na hladinu hormonů, na další mám přijít 31.1. a pak každý týden do té doby než ms dostanu…a podle toho se uvidí co dál… ![]()
Ahoj holky, nevím, kam se přidat, tahle diskuse je ještě málo rozjetá a já sem snad taky patřím
(snažíme se od září 2010), tak doufám že se tu budu moct s váma uhnízit. ![]()
Bude mi už třicet, o mimíse se s manžou snažíme prvně (dřív to nešlo
) a zatím je to pěkná bída, po třinácti letech braní HA jsem přes čtvrt roku čekala, až to konečně dostanu, nikdy bych nevěřila, že se na to budu těšit. ![]()
No a je to asi pět dní, co jsem si začala dělat při MS ovulační testy, abych věděla, jak fungujou a mohla pak porovnávat.
No a dnes se mi ukázala testovací čárka silnější než kontrolní, jsem teprve 7.DC, tak jsem z toho jelen. ![]()
K doktoru jsem objednaná až na únor, diagnostikovaný mám nedostatek hormonu žlutého tělíska, od puberty mě vlastně doktoři odbyli jen tou antikoncepcí, tak vůbec netuším, jak budu fungovat, navíc jsem po dlouhé nemoci, kdoví jestli vůbec budu moct mimíse mít. ![]()
Každopádně budu hltat každý váš příběh se šťastným koncem a držet palce každé, které se to povede… ![]()