Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ránko holky… ![]()
nulu: a to pak stihneš ještě nějaký nábor, vždyť je to za 3 týdny, nebo doktor předpokládá že cyklus bude zase tak dlouhý jako teď…
?
1veverka: vítám tě tady..určitě sem patříš a i když to asi vyzní blbě tak doufám, že ne na dlouho…
jinak s tím pozitivním ovu testem je to klidně možné, někdo má ovulaci opravdu brzo, já jsem kdysi se synem otěhotněla někdy na konci ms, takže možné je fakt všechno…
kdy v průběhu dne sis test dělala? a neměříš třeba zároveň i bazální teplotu?
Ahoj, sonipa, teda ty máš ráno pekelně brzo, to já už přeju pěkné dopoledne. ![]()
Testovala jsem vždy mezi 18. a 20. hodinou, ale teplotu jsem zatím neměřila, no, jsme s manžou rozhodnutý každou lepší čárku jistit. ![]()
Ale po včerejším „jištění“ jsem to v noci zase nějak dostala, asi se to ještě vyprovokovalo, tak z toho nebude nic… ![]()
Příspěvek upraven 10.01.11 v 10:02
no tak vzhledem k tomu, že můj cyklus je v rozmezí 32 - 46.....tak uvidíme jestli ještě nějakej náběr stihnu…každopádně jestli nestihnu, tak pravděpodobně bude vše ok.....
![]()
nulu…to je fakt, to asi pak bude v pořáku, i když ani s pravidelným cyklem to v pořádku být nemusí… ![]()
1veverka…přítel má tento týden ranní, proto to brzké ráno…
a opravdu jsi dostala znovu ms? nebylo to třeba jen nějaké lehké špinění v důsledku toho jištění…
?
Manžel vstává v půl šestý, ale já jsem sotva koukala, v noci jsem toho moc nenaspala, tak jsem zase zalezla. Si říkám, no dokud se můžu válet… ![]()
No lehké špinění to nebylo, právě že to byla jasně červená, přitom celý večer nic, do rána se to zase uklidnilo, ale to už mi asi nic platný není. Před braním HA jsem mívala ms i tři týdny a týden pauzu, tak se ani ničemu nedivím. ![]()
No je to divné…a co na to doktor? Určitě bych ale ještě neházela flintu do žita když jsi měla ten pozitivní ovu test…
Já jsem loni v dubnu začla špinit asi týden po konci ms a špinila až do termínu další ms a bylo z toho těhu..bohužel to nedopadlo… ![]()
Tak to je jasný, že to úplně nevzdávám… ![]()
S doktorem je to složité. Já u jednoho skončila a přešla k druhému, ale ten mě objednal až na únor, u toho prvního jsem celou dobu brala antiko, takže jsem to přestala brát a začala se snažit sama.
Jinak předtím mě ládovali hormonama, po kterých mi bylo ještě hůř a prý se mi to po těhu srovná. No možný to je, máme různý takový problémy v rodu a je fakt, že těhu zabralo vždy. ![]()
Já už trochu četla tvoje příspěvky jinde, tak vím, že nedopadlo, ale důležitý je, že další můžeš mít kdykoliv, tak si budem držet palce, ono hůř by mohlo být vždy, četla jsem diskuse, kde se narodilo mrtvý mimi až těsně před termínem, to už musí být fakt děsný. ![]()
Ale i tak to ty maminy musí přežít, co jim zbývá… A u tebe jsem někde četla něco o svatbě, ještě máš před..? ![]()
No tak nad takovými případy raději ani nepřemýšlím, už jsem to tu taky nejednou četla a to musí být strašné…to nikomu fakt nepřeju…
Ale jak píšeš, přežít se musí všechno…
No je fakt, že další asi teda můžu mít, ale nechápu proč to trvá tak dlouho, už než jsem otěhotněla kdysi se synem to byl běh na dlouho trať, ale tak ono se to jednou povede…to je snad jistý…
![]()
A tobě určitě taky, a ještě ti to srovná cyklus jako bonus navíc…
Stejně je zajímavé kolika holkám dělá cyklus neplechu, to se pak špatně těhotní… ![]()
A jinak mám ještě stále před svatbou…když si zapneš nahoře zobrazovat podpisy, tak uvidíš metříky, který většina holek má a zobrazujou se pod každým příspěvkem… ![]()
Jé, no jo, už to vidim, tak to máš ještě čas, my měli svatbu takovou narychlo. Aspoň se máš na co těšit. ![]()
Jinak s těma mimísama, spoustu holek mělo i v dřívějších dobách problémy a nakonec se dočkaly, já to beru tak, že když nejsem těhu, má to možná jiný význam, možná že by to nebylo zdravé, nevím, jak se na to díváš ty, ale než porodit postižené dítě, to raději nic.
Ale my se dočkáme, já tomu věřím. ![]()
A je prý rok zajíce, který přeje těhotnění, celá rodina mi to nenápadně předhazuje, já dělám jako že mě to nezajímá, ale snad se zadaří a tobě taky, mohly by jsme mít každá krásnou holčičku, kdyby třeba ten vesmír přemýšlel, jak to zařídit a momentálně nevěděl… ![]()
správně tomu osudu napovídáš…krásnou zdravou holčičku bychom si zasloužily…
Například my s přítelem máme dohromady 3 kluky, já jednoho, on dva…
Takže je asi jasné co si přejeme teď…
Jinak se na to dívám stejně, příroda ví co dělá a pokud není něco v pořádku tak to jde pryč, tak mi to říkal i doktor…
No ale určitě se to povede, navíc s tím rokem zajíce jak píšeš není možné…
Zatím mě to nějak netrápí, aspoň nebudu mít bříško do svatebních šatů…
A jak to že vy jste měli svatbu rychlovku?
No to já neměla ani ty šaty.
My se brali hned potom, co jsem se vyléčila z dlouhé nemoci, jsme spolu dohromady už třináct let a najednou manžel, tenkrát přítel, nebyl „nikdo“, když chtěl za mnou do nemocnice nebo něco vyřídit. My jsme na to, aby jsme spolu žili, razítko nepotřebovali, ale když už, tak jsme to pojali tak, že jsme se vzali sami, jen řekli „ano“ a šupali zpátky do práce a pak jsme měli obrovskou oslavu, ale v džínách, venku…
Dodnes na to všichni vzpomínají. Bylo to véélký… ![]()
To mě dneska pobavil manžel. Volal mi z práce a já mu říkala, že jsem to dostala a on se tak zamyslel a prý jestli si nechci přeci jen udělat ten test. Já že jaký test a on prý „no ten těhotenský“. Si chudák myslel, že to je tak rychlý a snadný. ![]()
Jinak já už si jako malá vysnila dvě holčičky, u nás je přeholčičkováno, i pes je fenka, ale manželovi je to jedno a mně vlastně taky, i když o miliontinu promile bych radši právě tu holčičku… ![]()
Jo jo…kdyby to bylo tak lehké…
Oni chlapi moc nemají představu jak to funguje, ale to většinou ani my než se začnem snažit a než začnem pročítat všemožné www stránky a diskuse…
Nic proti svatbě na rychlo, moje první taky tak proběhla, ale o to víc si tuhle chci užít se vším všudy…
Holt každý to máme jinak a hlavní je si to udělat po svém… ![]()
Jen si svatbu pořádně užij, mně se tenkrát ani nechtělo, vypadala jsem příšerně. ![]()
Jinak jsem před chvílí zase testla ovu, no to včera byla jasná, teda spíš asi někdy dneska, ale dostala jsem to parádně, to kdyby se mělo něco udržet, musel by být mimís i v zárodku s horolezeckou výbavou. ![]()
Teď si říkám, hlavně aby se to samo zastavilo, pročítala jsem nějaké diskuse a tam se dozvěděla, že na to, že je ms moc dlouhá, se dává HA.
![]()
A je fakt, že se s manžou oba učíme. Ještě že máme aspoň správný chlapy, hned je to čekání jednodušší. ![]()
A copak ti vlastně bylo, pokud se můžu ptát…
? S těmi chlapy máš pravdu, je důležité mít někoho kdo je oporou a s kým jsi šťastná, docela je mi líto když tady čtu jak někteří berou snaženíčko jen jako prostředek k mimískovi a nic jiného než vidinu dítěte nemají, nebo mi to tak aspoň připadá…
Netvrdím, že si každé ráno neměřím bazální teplotu, nepapám hormonky a nejsem nervózní týden před ms…
…ale určitě to není jediný smysl našeho společného života…
No…tak aspoň takhle to vidím já… ![]()
Každopádně ale být tebou tak bych to pořešila s Dr., to přece není normální mít ms tak nějak „pořád“…a přece musí být i jiné řešení než nasazení HA…
Natož když jsi ji brala tak dlouho a po jejím vysazení je to to samé…to by ani další její braní nic nezměnilo…ne? ![]()
Tak to je jasný, že se nic nezmění, jen se problém odkládá.
Jsem objednaná, ale dřív jak v únoru neměli místo. Řekla jsem si, že do té doby zkusím nasbírat co nejvíc poznatků a pak to na doktorku vyklopím.
V pubertě jsem ještě brala hormony, ale to bylo ještě horší, obrážela jsem doktory a každý mi psal to samé, doufám, že medicína od té doby jaksi pokročila. ![]()
My jsme s manžou spolu fakt rádi, mimíse by jsme chtěli, ale už jsme dopředu smíření s tím, že když by nebyl, nedá se nic dělat, asi by jsme si našli nějaký jiný smysl života, i když zatím vůbec nevím, co by to bylo…
Každopádně jsme rádi vůbec za to, že žijem a že jsme spolu, ohledně nemoci, písnu vzkaz, lezou sem známý a nechci, aby mě někdo poznal. ![]()