Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
to teda…
to mi připomíná že máme už jen 3 měsíce na to seznámit ty naše rodinky, to taky bude sranda… ![]()
Takže vy máte taky narozky…no tak to jsme se shodly můžeme pít obě, no aspoň k něčemu je to dobré…
Česnek máme doma taky rádi, ale do kakaa jsme ho teda ještě nezkoušeli…
![]()
Jo, seznamování rodin je vždycky zajímavý. U nás se to navíc ještě moc nesneslo, dodnes máme některý oslavy na etapy, aby se skupina A nepotkala se skupinou B…
![]()
To my už zkoušeli ty česnekový jednohubky zapíjet kakaem a není to vůbec tak divný, jak se zdá. ![]()
Jinak já se hlavně nesmím prokecnout, že neberu prášky, navíc máma ta je jak radar a pořád mě všichni zkoumaj jen když řeknu, že třeba nechci alkohol, a to nic netuší. ![]()
tak to my naštěstí zatím nevíme jak se to snese a žádné skupinky nemáme, ale myslím, že to zase nebude tak zlé…budeme seznamovat jen mého tátu a mou babičku s jeho rodiči, na svatbě pak ještě s prarodiči, možná bráchou…takže to není zase tak moc lidí, tak to snad dopadne bez skupin… ![]()
A vy to tajíte že chcete mimčo? Ne že bychom na tom byli v tomhle jinak…
…ale tak my už máme dětí dost, tak nechcem zbytečně provokovat… ![]()
My to tajíme úplně šíleně.
Chceme to mít pro celou rodinu jako překvápko, ale hlavně, kdyby to nedopadlo, aby nebyli zklamaní a taky by mě stresovali, nemohli by jsme je ani pozvat na oběd, aniž by se významně neculili, jako že uuuuž…
Ale jakmile bych byla těhu, všem to pojedu začerstva vyklopit. ![]()
U nás se nesnesou hlavně moji dva tátové a s tchánojc se jeden rozhádal, my jsme rozvětvená rodina, tak se nám aspoň domů vždycky vejdou… ![]()
No někdy jsou ty vztahy v rodinnách trochu složitější, no co už…
Uvidíme, třeba to u nás taky nebude tak růžové… ![]()
A určitě teda souhlasím, že bez toho očekávání ze strany rodiny se to dlouhodobé těhotnění snáší líp… ![]()
Tak já mám jednu návštěvu za sebou a druhou před sebou, manžel mi nenápadně nastrkal do kapes ovu testy, co koupil v lékárně, teda sehnat je, to je horší než bych řekla. A všude se hrozně diví, že chce aspoň dvě balení… ![]()
no oni se vůbec diví když se na ně jenom ptám tady…jsem si je jednou donesla k pokladně a paní mi říká „Ale to jsou ovulační testy, víte to?“ …jako kdybych neuměla číst…
![]()
Ahoj holky, čtu si vaši diskuzi a možná mi poradíte… mám pocit že nemám ovu, nikdy mi ji neukázal žádny testík, ani reagujíci na moč ani na sliny… vám ty testy makají? Verča
hi…ahojky.. ![]()
Zrovna já teda nemám s ovu testy dobré zkušenosti, nikdy jsem nezastihla tu super zvýšenou hodnotu hormonu aby mi ji test zaznamenal, přesto, že bazální teplota vzrostla tak jak měla…takže ovulace byla… ![]()
Ahoj holky, diskuse je tady koukám už dost rozjetá, ale jestli vám to neva, moc ráda bych se ještě přidala… My máme za sebou zatím půl roku snažení,několik zklamání a slziček…Jako teď i poslední dnešní menstr.
Zatím jsme nechávali volnější průběh, ikdyž jsem vždycky ovu myslím poznala. No ale teď už chci začít bazál.teplotu, čípek, hlen…aspoň další naděje na světě…Jeslti mi to teda za chvíli nepoleze na mozek…Stejně už pořád myslím jen na jedno..
Používáte taky někdo BT?
hi píše:
Ahoj holky, čtu si vaši diskuzi a možná mi poradíte… mám pocit že nemám ovu, nikdy mi ji neukázal žádny testík, ani reagujíci na moč ani na sliny… vám ty testy makají? Verča
Ahojky Hi, já jsem ovu testy (z moči)použila jen jednou a možná naposled. Byla jsem docela naštvaná, skutečnou ovu neukázaly, nejspíě proběhla o něco dříve.Obvykle ji ale poznávám podle bolesti vaječníku a taky výtoku…ikdyž přesně na den to taky nedám.
sonipa:
Tak to je dost dobrý, to se neptaj ani manžela, možná radši, kdoví co by s tím chlap moh dělat. ![]()
hi: Ovu testy jsem si začala dělat od prvního dne ms, abych měla srovnání a byla odhodlaná je dělat celý měsíc, ovulaci jsem zastihla normálně při ms, sedmý den cyklu, ale čára byla přímo ukázková, ale už jsem četla hodně diskusí, kde holky měly na ovu testu jen takové „duchy“, z kterých bylo těhu. ![]()
Levandulinka: Ahoj ženská, jen se přidej, aspoň bude víc šance, že už tu konečně některá bude těhule a nakazí nás ostatní.
S měřením já zkušenosti nemám, ale určitě ti poradí zakladatelka…
![]()
Dobré ránko holky… ![]()
veve, no asi tady na to ještě nejsou zvyklí, že se to kupuju a přitom jak tak sleduju se docela dobře prodávají, jenže tu mají všude jen jeden druh, což je docela bída… ![]()
Levandulinko, určitě se přidat můžeš…
A jak píše veve já měřím BT, už pár měsíců…
![]()
Ahoj všem, tak jak se dnes máte, snažilky?
![]()
sonipa: no já mám druhy tři, kdyby aspoň nebyly tak drahý, ale říkám si, že do příští ovu to budu zkoušet, abych pak měla nějaký výsledky, až půjdu k doktoru. Když ovu přijde zas, nebude se muset aspoň tohle řešit… ![]()
A už máš jednohubky?
Já ani dneska vařit nebudu, máme nějak plnou lednici všeho možnýho, tak vyhlašuju lovecký den, každý si uloví na co bude mít chuť. ![]()
to jsi vymyslela dobře, taky asi někdy takový den vyhlásím…
Já jdu teď lovit do obchodu nějaké flašky pro ty oslavence na večer, hubky asi padnou, kamarádce onemocněl syn, tak jdu jen k ní na chvilku než pojedem na ty oslavy…je to zákon schválnosti…
A oběd mám taky, zbylo maso, tak dneska pro změnu udělám hranolky a bude vyřešeno… ![]()