Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No to každopádně…s HA těžko otěhotníš
…ale to se teda fakt divím, že s tím celou tu dobu nikdo nic nedělal, když si kvůli toho byla navíc těžce chudokrevná…
No doktoři jsou všelijací…
Já už se nemůžu dočkat až pošlu do hajan toho svého uličníka a až se mi vrátí nastávající mužíček z práce…
Co ty…ty ho máš doma..
?
Ahoj holky, hezký den všem, taky je u vás tak bílo?
sonipa: Já už se sem včera ani nekoukla. Měla jsem manžu doma, byl se mnou u toho doktora a pak jsme se tu povalovali celý večer.
Což máme v plánu i dnes, být v klídku doma, až zítra zase jde na dlouhou šichtu. Ale to už se přežije, pak je víkend… ![]()
K té ms, oni s tím doktoři dělali všechno možný, ale nic, co by na mě, aspoň minimálně, zabralo…
A těch postupů nebylo zase moc, spíš ta samá blbost dokola. ![]()
Obvoďačka mi včera říkala, že ha ne, že už mám to nejhorší za sebou a že být na mém místě, tak to snažení zkusí, tak jsem jí říkala, že to už tak nějak trochu zkoušíme. ![]()
Ahojky holky taky bych se k Vám rada přidala snažíme se už od 9/09 a zatím nic takže v tomhle vlaku jedu docela dlouho a taky už mě to zmáha ale za toho prcka který se jendou povede mi to stojí jako každé z nás krásný den L.
Lenuse: Ahoj, no to víš, že se přidej, budem rády.
![]()
To už se opravdu snažíte dlouho, mě to bude asi taky čekat, ten běh na hodně dlouhou trať, každopádně je super, že to bereš takhle, prostě jednou se to povede a basta, žejo…
![]()
A užíváš něco, nějaké podpůrné léky..?
Ahojky holky… ![]()
Tak milý mi odešel do práce a zůstala jsem tu sama samotinká…zatím než dorazí ze školy ten můj uličník…
![]()
veve…tak to máte fajn, takové válecí dny…
Ale už se taky těším na víkend…
Dneska jsem začala zobat druhou várku Clostilbegytu tak už jsem mooc zvědavá na ty zázraky…
Jinak jsme se taky probudili do zasněženého rána, ale je to jen tak jemně pocukrované, to by šlo…
Jo a super metřík…to je koukám doba co spolu jste…
![]()
Lenuse…ahojky, určitě se přidej…
Tak to se koukám snažíte ještě o 3 měsíce dýl než my..už jsi o tom mluvila s Dr.? ![]()
sonipa: To víš, jsem si musela taky udělat metřík, zatím aspoň můj s manžou.
Dneska je to pěkný číslo, samý trojky…
Jinak jsme spolu fakt věky, na náš věk. ![]()
Já už jsem docela natěšená, že taky budu něco zobat, už jen pro ten efekt, mám po všem tom čtení na netu pocit, že se mimís bez „zobu“ nemůže podařit. ![]()
My tu měli docela dost sněhu, ale je všechen fuč, roztálo to, no jen dobře, já už vyhlížím jaro. ![]()
1veverka píše:
Lenuse: Ahoj, no to víš, že se přidej, budem rády.![]()
To už se opravdu snažíte dlouho, mě to bude asi taky čekat, ten běh na hodně dlouhou trať, každopádně je super, že to bereš takhle, prostě jednou se to povede a basta, žejo…![]()
A užíváš něco, nějaké podpůrné léky..?
Ahojky tak jo užívám za prvé leky na št díky tomu jsem neměla ovu tak jsme brala chlostylbegyt a duphaston ted čekám na ms abych mohla zkusit štěstí na počtvrté pak mi dr řekl že bychom udělali laparoskopii tak uvidíme jinka ms měla být 14 a zatím do včera nic a dneska jen zatím špinění tak nevím uvidíme jestli se to rozjede a jak jsi na tom ty?
sonipa píše:
Ahojky holky…
Tak milý mi odešel do práce a zůstala jsem tu sama samotinká…zatím než dorazí ze školy ten můj uličník…![]()
veve…tak to máte fajn, takové válecí dny…![]()
Ale už se taky těším na víkend…
Dneska jsem začala zobat druhou várku Clostilbegytu tak už jsem mooc zvědavá na ty zázraky…
![]()
Jinak jsme se taky probudili do zasněženého rána, ale je to jen tak jemně pocukrované, to by šlo…
Jo a super metřík…to je koukám doba co spolu jste…
![]()
Lenuse…ahojky, určitě se přidej…Tak to se koukám snažíte ještě o 3 měsíce dýl než my..už jsi o tom mluvila s Dr.?
Jasně u Dr. jsme poslední dobou pečená vařená a snaží se dělat co se dá beru chlostylbegyt a duphaston a čeká mě laparo a je fakt že je to dlouhý a občas i unavující ale fakt nám to za to stojí ten můj byl už na spermiu a to dopadlo dobře tak uvidíme vím že je to mnou mám díky té št narušenou ovu tak se to snad už srovná na št beru letrox už 4 měsíce tak uvidíme jak to bude a co u tebe jak to máte ?
A jakýpak to je věk, jestli se můžu ptát…
? Mimís bez zobu to je pěkně řečeno…
Ale bohužel to jen u většiny tady pravda…
I když si myslím, že by to šlo i tak, jen mít více trpělivosti, myslím teď sebe, ovulaci podle BT mám a loni jsem otěhotněla po 3 měsících snažení, ale když už mi to zobání doktor předepsal, tak co se budu bránit trochu tomu pomoct, asi ví co dělá…
![]()
no jestli tě zajímá kolik mi je tak 28 a přítel je o 5 let mladší takže pohoda no a to zobání je na pomoc ale je to jen omezený počtem měsíců pak to nemá už efekt říkal dr
no a já BT nikdy neměřila ale podle ult tam nebyla a po zobání pilulek byla tak fakt pomáhají no uvidíme jak to bude tento měsíc ![]()
Lenus…teď přesně nevím co myslím tím št…?
Ale jinak teda bereš v podstatě to samé co já akorát že já zobu místo Duphastonu Utrogestan a k tomu ještě
Acidum folicum - kyselinu listovou…
Který dny cyklu co bereš? Jinak teda u nás nevím čím to je, protože oba už děti máme z předchozích manželství, ale spíš to bude mnou, protože můj nastávající nikdy neměl s „otěhotňováním“ tak nějak problém, co mi vykládal…
…zato já jsem před synem měla už jedno mimoděložní a to až po 14 měsících snažení, pak jsem za půl roku otěhotněla se synem, ale to bylo před deseti lety…
Teď se snažíme od prosince 2009 a podařilo se hned loni v dubnu, jenže jsem potratila, tak nevím jak to že to teď už nejde…
![]()
A teda tvůj 4.pokus mě docela straší…dostala jsem všechny ty hormonky na 2 cykly, tak jsem myslela že to tak krásně zabírá a teď tu čtu že ne a nejsi jediná…
Chodíš na kontroly po dobrání Clostíku?
Lenuse píše:
no jestli tě zajímá kolik mi je tak 28 a přítel je o 5 let mladší takže pohoda no a to zobání je na pomoc ale je to jen omezený počtem měsíců pak to nemá už efekt říkal dr
no a já BT nikdy neměřila ale podle ult tam nebyla a po zobání pilulek byla tak fakt pomáhají no uvidíme jak to bude tento měsíc
Hmmm…no já totiž na kontrolní UTZ nechodím, ale měřím si už něco kolem půl roku BT tak vím, že ovulace dle teplot probíhá, jenže právě tenhle první cyklus byly ty teploty s tím zobáním dost divné a ve finále mi „fertilityfriend“ kde mám grafy zrušil ovulaci úplně podle posledních teplot, navíc jsem měla krátkou slabou ms a někde jsem četla že taková bývá u anovulačních cyklů…
Tak uvidím jak to bude tento měsíc a když tak naběhnu asi zpátky k Dr. …
![]()
no naběhni k dr určitě ten můj je super i když je fakt že jsem před tím měla jinou dr a ta byla fáááááááááááááák hrozná ale ted už to jde a jsem spokojená
Lenuse: Já jsem na tom zrovna teď tak, že jsem po asi 13 letech přestala užívat antikoncepci, chvíli ms fungovala dobře, ale to jsem myslím vůbec ovu neměla a byl to jen následek hormonů. Pak jsem čekala skoro čtyři měsíce než se vůbec ms dostaví a od té doby mám ms skoro pořád, takže úplně špatně, k doktoru jsem teprve objednaná, měnila jsem gynekologa, tak mi zatím neměl nikdo co předepsat, v únoru už bych měla být chytřejší…
Jinak nevím, jak budu schopná otěhotnět, vlastně jsme za půl roku měli jen jednu možnost.
Ovu jsem zřejmě měla, ale bude problém zastavit ms a přitom nezastavit ovu…
Každopádně držím palce, ať už vám to klapne. ![]()
sonipa: Ten věk byl asi na mě, žejo. No, ještě mi do třicítky pár měsíců chybí, manža je o necelých pět let starší. Jsme spolu bez pár let půlku mýho života, to zní ale zásadně…
![]()
veve…no být s někým tak dlouho to klobouk dolů…
I když já se teď na to přece taky chystám a ne jen na půlku, ale na zbytek života…
Ale to ty určitě taky… ![]()
No každopádně jsme tu věkově na tom skoro stejně, až na to že já jsem evidentně nejstarší…
![]()