Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Denise.H já v tom mám prave zmatek trochu, protože u dcery jsem brala utrogestan od doby, co mi zjistili, že jsem tehu, bylo to ještě před testem, tehu test jsem si nikdy u dcery nedělala
, šla jsem k dr a ji se zdálo, ze na to, ze mám asi druhy den dostat ms mám prerostlou sliznici a prave mi raději dala utrogestan a ten jsem brala až do 12tt.
Proto jsem prave myslela to, zpovidani se dr, protože jsem ho nebrala od ovu do ms, ale jinak
.
@Karmen23 v září
vy někdy květen ze? ![]()
@Karmen23 asi no 😂 každého věc, ale já se už stresovat nehodlám 🙈 😂
@Vterr.uuu Utrogestan se bere na udržení plodu/zahnízdění případně na krvácení/špinění v těhotenství. Dala ti ho nejspíš proto, že si myslela, že můžeš být těhotná a potom to i potvrdila. Jinak to nedává smysl. Kdyby jsi nebyla a těhotenství se nepotvrdilo, tak ti naopak píchne vyvolávačku, to je sice taky progesteron, ale taková koňská dávka. ![]()
Progesteronem si můžeš akorát uškodit tím, že si s ním vyblokuješ ovulaci, když ho nasadíš moc brzy nebo naopak ti nepřijde MS a prodlouží se ti cyklus, když ho nevysadíš před MS. Ale někomu MS stejně přijde i přes ten progesteron tak, jak má.
Zdravím snažilky zkoušely jste už čaj Ludmily Mojžíšové? Pomohl vám? A za jak dlouho vám pomohl?
Beru to už měsíc a snažíme se s přítelem celkem dlouho.
@Denise.H Jojo a to je prave ono, že jsem ho měla na to udržení, vědělo se, že jsem tehu hned druhy den, po výsledku z krve a brala jsem ho tedy do 12tt.
Proto řeším, zda doktor nebude hudrovat, když si nasadim utrogestan na udržení po pozitivním tt. Šlo mi o to, že když vyjde pozitivní test, tak k dr půjdu nejdříve za 14 dni, dříve to ani nechtějí, ale bojím se, co by se mohlo stát, během těch 14 dnů, takže, bych začala brát utrogestan sama, ale pak bych mu to prave musela říct ![]()
@Vterr.uuu Asi jsem tě úplně nepochopila.
Já bych utrouš nasadila den po potvrzené ovulaci, protože vyšší hladina progesteronu ti může pomoci k zahnízdění samozřejmě za předpokladu dobře načasovaného sexu. Když už máš čarku, tak už zahnízdění proběhlo a tělo na základě toho začně produkovat hCG, i když samozřejmě není ještě vyhráno.
Pokud bys ale měla spíše problém s udržením než s otěhotněním, tak dává smysl brát utrouš až po pozitivním testu.
@Emily25 Ahoj, čaje jsem si koupila 2, abych měla do zásoby
nakonec jsem z první krabičky vypila pár čajů a jsem těhotná
já to tedy ještě podpořila kapkami Gynex
@adruska27 @Vterr.uuu
Holky, 29.11 v 13:47 se mi narodil Matěj
meri 50 cm a váží 3360 g
fotku posílám do zprávy protože je tato skupinka veřejná ![]()
Příspěvek upraven 02.12.23 v 09:05
@Karmen23 Moc gratuluji a přeji hodně zdraví tobě i mrňousovi. ![]()
@Karmen23 A jak se cítíš? Předpokládám, že vás už pustili domů.
@Denise.H
Cítím se dobře, dekuju za optání
domu jdeme zítra ráno ![]()
@Karmen23 velikánská gratulace!! ❤️ jdu se hnedka podívat a napíšu ti 😍