Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj, já zatím nechodím nikam, jsem pořád u gynekologa. Ted jsem třetí měsíc na clostylbegytu a pregnylu /neovoluji/. No pokud se to ted nepovede, tak musíme na SPG. /přítel ale děti má, takže tam prý asi chyba nebude/ Ptala jsem se, zda nemůžu mít neprůchodné vejcovody. Na to mi doktor odpověděl, že je to nepravděpodobné, že bych jedině v minulosti musela prodělat veliký zánět s antibiotikama. Tak nevím. KDyž to ted nevýjde, tak asi dáme kratičkou přestávku, protože jsem z toho na nervy.
No a pregnyl…po píchnutí se mi dostavila ovulace asi po 32 hodinách. První cyklus jsem měla vedlejší účinky, které se projevují jako těhotenství - zvracení, únava atd…další dva cykly byli bez problémů. Za 10 dní od píchnutí, už ho v těle nemáš. Jinak pozor, pregnyl způsobuje falešně positivní těhot. test…
jo a pokud máte špatný SPG, tak bych moc na to IUI nespoléhala, i když při tomto zákroku těm spermiím dost pomůžou zkrátit cestu
. Určitě se to povede po IVF, je větší šance. Nicméně co se týče peněz, je to asi velké sousto, takže asi bych taky nejprve zkusila IUI, což hradí pojišťovna.
Ahoj, jsem taky z Brna. S manželem se o mimi snažíme už 3/4 roku. Mám za sebou potrat v 8tt (cca před 2 týdny) takže jsem se z těhulek přestěhovala zase ke snažilkám ![]()
Ahojky
kendro vítám tě mezi náma
Jsem ráda, že se k nám přidal zase někdo nový
Ale moc mě mrzí co se ti stalo
Ale moc přeji, at se zase brzy zadaří a najdeš brzy // ![]()
My se tak nějak snažíme nesnažíme 6 měsíc to ted bude, ale ted mi zjistili doktoři cystu, ale ms už konečně po 37 dnech dolezla,tak snad se vstřebá i ta mrcha cysta. Doufám… no uvidí se na kontrole. ![]()
ahoj kendro…musí to být hrozný, člověk se těší a nic…taky jsem si to prožila, ale je to už dávno. Ted už je tělo připravené a určitě se to povede brzy…držím palečky…kolik ti je?
Ahoj Tashet a Renitko…a vlastně i všichni ostatní
, je mi 27 let. Nejhorší po tom potratu byly první 3 dny, pak už to bylo jakžtakž v pohodě. Hodně mi pomohli přátelé a hlavně manža s tchýní. Teď už jen nějak přečkat ty 3 měsíce a pak se můžem vesele znova začít snažit…Ach jo…už aby to bylo…né že bych byla nějaká nymfomanka nebo tak, ale už mi trochu to tulískování začíná chybět ![]()
Tak tulínkovat se můžete i bez snahy otěhotnět ne?
a třeba do toho vlítneš ani nebudeš vědět jak. Kamarádka otěhotněla po potratu v době, kdy měla ještě dodržovat šestinedělí a má zdravé miminko…já zase se snahou končím. Dohodli jsme se, že když se to nepovede na třetí pokus s clostylbegytem, tak si dáme do jara pauzu. Pak to zkusíme znova. Takže v pondělí budu testovat a jestli to nevyjde, tak to tak asi mělo být.
Je tu nějaká snažilka z Brna, která by občas zašla na kafčo?
Ahoj holky, vidim, ze se diskuse docela rozjela, ja jsem ted nestihala, svatky, prace atd. Tashet, za ty dva roky jsem uz podstoupila laparku, kde mi nezjistili zadny gynekologicky problem, mam ale casto zanety, ruzne antibiotika, proto jsem psala, ze se snazime asi 2 roky s prestavkama, mozna jsou u me stejne jako u tebe problem anovulacni cykly (ATB mi rozhodily cyklus), s doktorkou jsem se domluvila, ze to zatim nebudu nejak resit, ale v unoru si zajdu pro nejake ty hormony na podporu otehotneni a snad se neco podari. Jinak se snazim upravit si cyklus pomoci malinikoveho a kontryheloveho caje, beru 2. mesic listovku.
Kendro, to je hrozny, co se ti stalo, ale uvidis, ze ty 3 mesice rychle utecou a jak psali uz holky, mozna se to povede i driv, hlavne vis, ze otehotnet muzes a az se to stane, tak se vsechno urcite vic pohlida a bude to ok. Drzim pesti!
ahoj Nadi…no já zatím nepodstoupila nic. Ted nás čeká spermiogram. Záněty jsem nikdy neměla, měsíčky mám uplně pravidelně. TEnto měsíc už na clostíku nejsem, ale měřím si bazál. teplotu a zatím to vypadá, že jsem ovulovala i bez clostíku. Takže bůh ví kde je chyba ![]()
Ahoj Tashet, to je skvely, davas si pauzu se snazenim jak jsi psala? Pritel byl taky na spermiogramu a dopadl opravdu dobre, ale taky uz je to vic nez rok. Drzim pesti at to u vas vyjde v pohode … Jinak psychika je pekna mrcha, psaly to holky i na jinych diskusich, jenze je to hrozne tezky se od toho odpoutat.
přesně tak, nejde na to nemyslet. Kor když musíš běhat po doktorech a vyšetřeních a hledá se příčina…
Pro mě bylo dost těžké období před laparkou, když jsem musela chodit často na porodnické do nemocnice, to bylo strašně stresující, teď si dávám chvíli pauzu od doktorů, zkusím dokud budu mít trpělivost, jestli se třeba nestane zázrak a až budu opět zoufalá, zajdu si k doktorce pro hormony…jinak uvažuji, že se zase pustím do cvičení Mojžíšové … jenže kde na to pořád vzít čas, aby to bylo alespoň trochu pravidelné ![]()