Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cindysek píše:
@MaláJája jo to mohla být zrovna v tom měsíci a další třeba už ne, ale to nemusí být vůbec tvůj případ. Já třeba byla v září na gyndě a dr. mi řekla, že ovulace do 2 -3 dní, no zkoušeli jsme to denně celej týden a byl z toho akorát tak sakra dlouhej cykluspřítel už teda lehce panikařil, že půjde dobrovolně na spermiogram, ale zatím jsem mu řekla, že to není potřeba, nechci, aby z toho začal být ve stresu.
No pokud ani po roce a půl to doktorka neřeší, tak bych ji asi změnila. MŮŽE to být i nějaká banalita, která se mohla dávno vyřešit, což s jejím přístupem by nebylo nikdy. Ale nechci tě určitě strašit
No právě já ani vlastně neví jestli ta ovu je nebo není
a můj manžel už na spermiu byl po tom co sem si to vydupala a má jo dobry na to mi dr když viděla spermiogram řekla že je čas že sme mladí. Ale podle mě někde něco nebude v pořádku rok a půl už je přece jen nějaká doba. Zkoušela jsem mezitím už různé vitamíny bylinky atd. Co jsem se různé v diskuzích dočetla ale vůbec nic ![]()
No dost o tom holky přemýšlíme. Protože když si to tak vezmu moje dr. Mi nikdy neudělala ani hormonální profil. Praktický nikdy nic.. krom klasické kontroly
@MaláJája a řekla ti aspoň že jsi v pořádku, když se koukala na UTZ? jako vaječníky, děloha atd.? Všude jsem četla, že tak ten rok a na gyndě by měli navrhnout nějaký postup. Určitě se nenech odbít.
Já si poprvé v životě koupila ovu testy z dr.maxe a celý balení bylo vadné
no takže na tohle kašlu a uvidíme co teď no…
@MaláJája no mě sice taky ne, ale zatím to nebylo potřeba. HA jsem nikdy nebrala. Každopádně na tvou žádost by něco udělat měla. Pokud nechce, tak vyměnit. Že jste mladí není argument pro to nic nedělat.
No na utz a celkově na kontrole nikdy nic neříká. Jen jednou ce ji něco nezdálo že si myslela že mám cystu ale prý to nebyla schopna poznat tak mě poslala do nějakého centra na lepší utz kde mi řekli že to je vse krásné a ovulace přiběhla že mám jen otočený vaječník což nevadí. Jinak moje dr nikdy mi k tomu nic neřekla k žádné kontrole. Jak říkám i když sem tam tenkrát byla s rozhozený cyklem jen mi napsala hormony a to vše. A jak bylo řečeno ze jsme mladí nebi argument po takové době snažení navíc mě je sice 22 teprve ale manželovi už 26 ![]()
Ahoj holky, tak jsem z toho docela jelen… už dva týdny mě pobolíval podbřišek jako že přijde ms. Dneska to vygradovalo a ta mrcha po 8 dnech zpoždění dorazila
no tak jsem si řekla, že se stejně otestuju a před chvilou mi tam vyskočil docela viditelnej duch.
tak doprčic co mám dělat… ![]()
@Cindysek zkus par dni pockat. Bud to odejde s ms nebo bude zesilovat.
Ahoj holky, mě je 25let a snažíme se už tři roky. Poslední půl rok už docházime do centra asistované reprodukce.Moje předchozí gynekoložka mi neustále říkala do očí že to se mnou bude řešit až to bude pět let. Našla jsem si tedy novou a ta mi řekla že na kontrolu a případnou léčbu se má chodit již po roce neuspěšného snažení. Díky ní už alespoň víme v čem máme problém a snažíme se už dlouhé měsíce řešit. Prodávají se vitamíny speciálně i pro muže na podporu spermatu a tak…tak je super cpát vitaminky i do něj a ne jen do sebe
![]()
Přesně tak. Zkusila bych počkat ještě a pak zkusit znovu
tak snad to vyjde
holky a co sarapis slyšeli stě o tom už něco? Já dnes procitala zajímavé diskuse o tom ![]()
@Terry1991 píše:
Ahoj holky, mě je 25let a snažíme se už tři roky. Poslední půl rok už docházime do centra asistované reprodukce.Moje předchozí gynekoložka mi neustále říkala do očí že to se mnou bude řešit až to bude pět let. Našla jsem si tedy novou a ta mi řekla že na kontrolu a případnou léčbu se má chodit již po roce neuspěšného snažení. Díky ní už alespoň víme v čem máme problém a snažíme se už dlouhé měsíce řešit. Prodávají se vitamíny speciálně i pro muže na podporu spermatu a tak…tak je super cpát vitaminky i do něj a ne jen do sebe![]()
Ahoj
po 5ti letech? To slyším poprve. Bývá to tak po tom roce.
Tak je dobré že už to s tebou někdo řeší. Já se toho asi nedočkám ![]()
@MaláJája no byla jsem z téhle Dr. úplně hotová. Moje máma za ní šla že jde nejspíš do přechodu a ona jí na to řekla že dokud používá antikoncepci tak nemůže jít do přechodu
Takže fakt všemu asi rozumněla. Já s manželem chodíme do Gennetu už přes půl roku a po novém roce nás nejspíš čeká MESA/TESE. Tak uvidíme. V pondělí jdeme ale na ještě jeden SPG a uvidíme jak dopadne. Nejspíš ale stejně. My když jsme totiž do Gennetu nastupovali tak nám SPG vyšel alespoň s něčím, ale bylo toho málo…no a postupně za ten půl rok jsme se nevím jak dopracovali k Azoospermii.
je to zajímavá situace.Byly a najednou nejsou… ![]()
@MaláJája Jinak pročpak by jsi se neměla dočkat? Když nastoupíš na doktorku že chceš žádanku do centra asis. repro. tak ti jí musí vypsat. Nebo tam můžete i bez žádanky, ale to si zbytečně budete platit úplně všechno. My jsme zatím neplatili ani korunu za jediné vyšetření
![]()
@Terry1991 píše:
@MaláJája Jinak pročpak by jsi se neměla dočkat? Když nastoupíš na doktorku že chceš žádanku do centra asis. repro. tak ti jí musí vypsat. Nebo tam můžete i bez žádanky, ale to si zbytečně budete platit úplně všechno. My jsme zatím neplatili ani korunu za jediné vyšetření![]()
No já spíše uvažuji o změně dr. Protože mám opravdu pocit že tahle je moc líná a bez zájmu něco řešit nebo mě někam posílat
jediné co zatím máme je spermiogram a ten je ok
takže zakopaný pes bude někde nejspíš u mě
jsem z toho celkem na nervy ale, nechce se mi zdlouhavé do žádného centra a hlavně ten strach co mi řeknou. Nicméně musím, protože jinak bych se toho miminka asi nikdy nedočkala ![]()
@MaláJája v tom případě doktorku rozhodně změň. Já to taky udělala a konečně nás to někam posunulo.Ty centra jsou sice zdlouhavý, ale pokud to nebude nic závažného tak to s vámi půjde velice rychle.To že má SPG v pořádku je super, za to by jsme dali nevím co
když tam půjdeš, můžeš být díky tomu do půl roka těhu
samozřejmě za předpokladu že to nebude závažného typu jako třeba u nás.