Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Terry1991 píše:
@MaláJája v tom případě doktorku rozhodně změň. Já to taky udělala a konečně nás to někam posunulo.Ty centra jsou sice zdlouhavý, ale pokud to nebude nic závažného tak to s vámi půjde velice rychle.To že má SPG v pořádku je super, za to by jsme dali nevím cokdyž tam půjdeš, můžeš být díky tomu do půl roka těhu
samozřejmě za předpokladu že to nebude závažného typu jako třeba u nás.
No uvidíme. Musím říct že se toho jako bojím co mi řeknou
snad nic vážného, ale člověk nikdy neví. Ty jsi neměla strach, když jsi tam šla?
@MaláJája je to zvláštní ale manžel byl z toho nervozní dost. Já byla na začátku v naprostém klidu a harmonii. Pořád jsem si totiž říkala to co všichni. Že nám se to stát nemůže. A potom začali přicházet ty rány postupně no…ale můžu ti říct že u nás se to celé točí hlavně kolem spermigramů. Takže pro nás by byla osobní výhra najít pár spermiek nahoře a ne dole
Tak si myslím že to u vás dvou nemusí být snad nic tolik závažného aby se to nedalo do půl roka vyřešit.
hlavně čím dřív tam půjdete, tím dřív se to bude řešit a bude to vyřešené. Budu ti určitě držet palce a myslet na tebe. Rozhodně dej vědět jak jste dopadli ![]()
@Terry1991 píše:
@MaláJája je to zvláštní ale manžel byl z toho nervozní dost. Já byla na začátku v naprostém klidu a harmonii. Pořád jsem si totiž říkala to co všichni. Že nám se to stát nemůže. A potom začali přicházet ty rány postupně no…ale můžu ti říct že u nás se to celé točí hlavně kolem spermigramů. Takže pro nás by byla osobní výhra najít pár spermiek nahoře a ne doleTak si myslím že to u vás dvou nemusí být snad nic tolik závažného aby se to nedalo do půl roka vyřešit.
hlavně čím dřív tam půjdete, tím dřív se to bude řešit a bude to vyřešené. Budu ti určitě držet palce a myslet na tebe. Rozhodně dej vědět jak jste dopadli
Určitě dám
man strach hlavně aby to nebylo nic vážného jen nějaká banalita která se dá léky vyřešit. Jinak na spermie jsou také různé vitamíny které by mohli pomoct
největší strach mám z toho abych měla průchodné vejcovody laparky se bojím ![]()
@MaláJája jo už jsme vyzkoušeli celou škálu vitamínů pro muže na podporu. Nyní bereme vitamíny a hormony zároveň…Teda jen manžel. No a teď v pondělí jdeme na tu asi poslední kontrolu která rozhodne zda MESA/TESE a nebo se to zlepší a budeme moct rovnou na IVF. Přirozeně to u nás nepůjde. Nemysli hned na to nejhorší
dopadne to určitě dobře.
@Terry1991 píše:
@MaláJája jo už jsme vyzkoušeli celou škálu vitamínů pro muže na podporu. Nyní bereme vitamíny a hormony zároveň…Teda jen manžel. No a teď v pondělí jdeme na tu asi poslední kontrolu která rozhodne zda MESA/TESE a nebo se to zlepší a budeme moct rovnou na IVF. Přirozeně to u nás nepůjde. Nemysli hned na to nejhoršídopadne to určitě dobře.
Tak doufám že vám to dopadne dobre
děj vědět určitě
já se snažím nemyslet na to nejhorší ale člověku se honí v hlavě vše tak uvidíme ![]()
@MaláJája jo je pravda že první dva roky jsem se tomu taky hrozně podávala. Prošla jsem si i tím období kdy jsem byla zralá na psycholožku
ale teď už to zvládáme lépe. Prostě to dopadnout musí. Taky dám vědět neboj
hned v pondělí napíšu jak jsme dopadli ![]()
@Terry1991 píše:
@MaláJája jo je pravda že první dva roky jsem se tomu taky hrozně podávala. Prošla jsem si i tím období kdy jsem byla zralá na psycholožkuale teď už to zvládáme lépe. Prostě to dopadnout musí. Taky dám vědět neboj
hned v pondělí napíšu jak jsme dopadli
Určitě!
Budu čekat a držet pěsti ![]()
Ahoj holky. Mě je 25 let a s přítelem se snažíme asi rok a čtvrt. Zatím bez úspěchu. Cca 10 měsíců se mi srovnával cyklus, jinak jsem čekala klidně 3 měsíce a nic, pak jsem musela na vyvolávačku. Konečně po 10 měsících to začalo fungovat. Ovulaci mám potvrzenou od lékaře každý měsíc, před měsícem mi byl i udělán hormonální profil a další vyšetření, vše je naprosto v pořádku. Jen mi teda ze stěrů našli chlamydie, tak jsme s přítelem dostali antibiotika (3 měsíce zpátky), prý to taky může být ten problém. Nicméně tento měsíc poprvé beru Clostilbegyt, tak uvidíme. Už z toho jsme s přítelem taky oba zoufalí… Doteď jsem od začátku snažení pila 3× denně kontryhelový čaj, na začátku jsem brala Gynex, ale ten jsem přestala asi po 8 měsících - byl k ničemu, nebo vše bylo ještě horší a akorát jsem v tom utopila hromadu peněz. Dál beru kyselinu listovou, vitamin E, zinek a Omega 3. Od září jsem začala cvičit hormonální jógu a tu bych chtěla doporučit - teprve po ní mám pocit, že se mé tělo probudilo, menstruace je pravidelná a vše je tak nějak nadějnější. Sice zatím nejsem těhotná, ale rozhodně nelituju peněz investovaných do kurzu HJ, vím, že to skutečně pomáhá… No, tak snad se brzy zadaří
@adel18 ahoj
z toho co píšeš mi přijde že to celé udělala ta nepravidelná MS a Chlamydie které jsme měli i my
chce to čas. Do teď to nešlo nejspíš právě pro tyhle dva faktory. Pokud by se nepovedlo do půl roka max. tak rozhodně trvejte na vyšetření a za sebe rozhodně doporučuji SPG u partnera
a buďte v klidu, nám to nejde už tři roky a zoufalství se nám konečně podařilo překonat. My máme ale Azoospermii, vy budete snad v pořádku a je to způsobeno těmi dvěma věcmi ![]()
@Terry1991 Už máme žádanku na spermio, přítel na to půjde za pár dnů. Nicméně bývalá přítelkyně s ním otěhotněla (a pak šla na potrat) takže v tom snad problém nebude.. Jinak kromě toho už vyšetření máme všechna, no uvidíme…
@adel18 Tak vidíš, myslím že není důvod si dělat nervíky kvůli tomu. Rozhozená MS a Chlamydie+ATB to hrozně ovlivňují. Takže si myslím že to je přesně tím. ![]()
Holky co kdybych založila skupinu? Ať si můžeme pokecat a nemusí to být veřejné:)
@zelenoockaa19 píše:
Holky co kdybych založila skupinu? Ať si můžeme pokecat a nemusí to být veřejné:)
Určitě
budu ráda věřím že i holky ![]()