Snížení výživného - druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.6.12 10:38

maritimka, vždyť já tu poznámku nemyslela zle, jenom jsem si musela rejpnout v kontextu příspěvků od viwien :kytka:
A ta chybička bylo rejpnutí do sebe - jsem tele a původně jsem odeslala příspěvek nenanonymně :roll:

Jinak tedy už jsem si pročetla diskuzi celou. Můj názor je ten, že člověk by měl mít maximálně tolik dětí, kolik je schopen uživit. Pokud člověk žije v manželství/partnerství s někým, tak o počtu dětí rozhodují společně. V mém okolí znám dost žen (včetně mne), které by dětí chtěly víc, ale manžel už další nechce, protože má obavy, že by je neuživil (anebo konečně i já sama si v koutku duše přiznávám, že ač bych další dítě chtěla, byl by to pro rodinu příliš velký finanční nápor), takže rodina má „jenom“ tolik dětí, kolik chce manžel, protože na víc není, aniž by se podstatně snížil standard těm přechozím.

Když se ovšem rodiče rozvedou/rozejdou, tak se ex své exky už neptá: chtěl bych si pořídit další dítě, co myslíš, zvládneme se o děti postarat i když teď na naše děti zbyde míň? Nevadilo by jim, kdybych jim kvůli mému novému dítěti zrušil kroužek plavání a doučování z angličtinu, nebo jsi ochotná si najít si zaměstnání navíc, abys jim to dopřála, když já nebudu moct? Přitom kdyby stále žili jako jedna rodina a chtěli si pořídit dítě společné, tak by tohle vzájemně řešit museli.

Tedy podle mne pokud se chlap rozhodne, že má dětí ještě málo a pořídí si ještě další bez předchozí dohody s první rodinou, měl by mít ve své nové rodině dohodnuto, jestli tedy víc hejbne zadkem, aby řádně uživil své první děti a to samé dopřál i svým novým dětem, nebo jestli druhá rodina bude ochotná se uskromnit nebo se nová matka víc podílet na finanční péči o jejich společné dítě, aby on mohl mít víc dětí, ale nemusel se víc snažit. Protože ono reálně obvykle nejde chtít mít víc dětí bez toho, aby se člověk musel někde uskromnit nebo hledat další zdroje financí.

Inko LL

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.12 10:41
@Viwien píše:
Anonymní, promiň ale jsi asi trošku mimo mísu. Snad jsou rodina, žijí ve společné domácnosti, tak by se měli na ní taky společně podílet…ovšem když se dva lidé rozejdou a každý má vlastní domácnost, tak jede taky každý za sebe, ne? To je snad úplně logické :nevim:

Ano, jsou rodina: otec + matka + děti. Žijí ve společné domácnosti, měli by se na ní podílet. Pokud se rozejdou, žije ve společné domácnosti třeba matka + dítě, tedy není důvod, proč by se dítě nemělo prostřednictvím alimentů od otce podílet na společné domácnosti. To je snad úplně logické :nevim:

Inko LL

• Citovat
  • Upravit
7449
8.6.12 10:47

No to je jasný… Chce to dobrýho právního zástupce a štěstí na soudce :)

Hele, a ještě opačný případ - teď jsme na tom dobře, máme i něco bokem pro „případy nouze“. Ex by se rozešla s přítelem, tím by se jí snížil výrazně životní standart a chtěla by navýšit alíky. Jenže většina peněz a věcí u nás je z mého příjmu, který se ovšem do výpočtu výživného taky započítává. Takže pokud by u ex nastalo snížení standardu, ona by to komentovala u soudu tak, že dítě nemá stejný standard jako naše, tak by vyhrála? Ale logicky - co je mi do ex, já mám jen jedno dítě a to živím a podle toho teď taky pracuju, abych mu mohla dát to, co chci, aby mělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
8.6.12 10:49

Anonymní, nestačím zírat…Takže chlap by se podle tebe měl ptát exky, ale exka ne? ta si může kliďánko pořídit další dítě a je fuk, zda na to má nebo ne…však kdyžtak si nechá zvýšit alíky, na předchozí dítě? Poslední dva odstavce mě dostaly a radši už se nemíním dál vyjadřovat, tohle je přesně takové matky, která prostřednictvím dítěte chce sdírat otce, nechce aby byl šťastný jinde a mstí se mu! Mimochodem, dítě si pořizovala i matka, tak by se měla taky uskromnit a né se spléhat jen na alíky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kinley
8.6.12 10:53
@Viwien píše:
Anonymní, nestačím zírat…Takže chlap by se podle tebe měl ptát exky, ale exka ne? ta si může kliďánko pořídit další dítě a je fuk, zda na to má nebo ne…však kdyžtak si nechá zvýšit alíky, na předchozí dítě? Poslední dva odstavce mě dostaly a radši už se nemíním dál vyjadřovat, tohle je přesně takové matky, která prostřednictvím dítěte chce sdírat otce, nechce aby byl šťastný jinde a mstí se mu! Mimochodem, dítě si pořizovala i matka, tak by se měla taky uskromnit a né se spléhat jen na alíky…

Naprosto souhlasím!!!! Otec je fakt vždycky v nevýhodě, kdežto bývalka si dělá co chce…ano ano vžijme se do těch bývalek…ale vžil se někdy někdo do toho chlapa? do otce? on nemá nárok na nic a ještě se na něj dívají u soudu skrz prsty…je to vlastně smutné že to u nás je takhle nastaveno..

• Citovat
  • Upravit
1208
8.6.12 10:59

@kinley tohle mě dokáže vážně vytočit…Právě, já vím, že i ta exka to nemá kolikrát jednoduché, stejně jako ten chlap. Nedá se toto ani soudit plošně, ale názor anonymní mě dostal prostě. Nejhorší je, že většina ex takto smýšlí a soud jim to ještě posvětí. Konečně by se v tomto mělo něco změnit…Většina otců je tu brána jen jako dárci a pochodující bankomaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.12 11:05
@Viwien píše:
Anonymní, nestačím zírat…Takže chlap by se podle tebe měl ptát exky, ale exka ne? ta si může kliďánko pořídit další dítě a je fuk, zda na to má nebo ne…

Však to jsem nikde nenapsala :nevim: Přišlo mi, že to píšu docela jasně, že na tom, kolik dětí jsou schopni uživit, by se měli domluvit oba rodiče společně :nevim:

Inko LL

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.12 11:12
@Viwien píše:
Většina otců je tu brána jen jako dárci a pochodující bankomaty.

No, to je věc názoru. Mně spíš přijde, že jako pochodující bankomat bereš matku předchozích dětí :nevim: Otci se do nich už nechce vrážet peníze, matko, poraď si a peníze si třeba natiskni :nevim: Jako pokud není chlap ochotný/schopný svoje děti uživit, proč si tedy pořizuje další? Ve funkční rodině by se to za správné nepovažovalo, tak proč se to považuje za správné v rodině nefunkční (která je vlastně svoji nefunkčností ještě víc ohrožená, než rodina funkční)?

Inko LL

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
8.6.12 11:16
@Anonymní píše:
maritimka, vždyť já tu poznámku nemyslela zle, jenom jsem si musela rejpnout v kontextu příspěvků od viwien :kytka:
A ta chybička bylo rejpnutí do sebe - jsem tele a původně jsem odeslala příspěvek nenanonymně :roll:

Jinak tedy už jsem si pročetla diskuzi celou. Můj názor je ten, že člověk by měl mít maximálně tolik dětí, kolik je schopen uživit. Pokud člověk žije v manželství/partnerství s někým, tak o počtu dětí rozhodují společně. V mém okolí znám dost žen (včetně mne), které by dětí chtěly víc, ale manžel už další nechce, protože má obavy, že by je neuživil (anebo konečně i já sama si v koutku duše přiznávám, že ač bych další dítě chtěla, byl by to pro rodinu příliš velký finanční nápor), takže rodina má „jenom“ tolik dětí, kolik chce manžel, protože na víc není, aniž by se podstatně snížil standard těm přechozím.

Když se ovšem rodiče rozvedou/rozejdou, tak se ex své exky už neptá: chtěl bych si pořídit další dítě, co myslíš, zvládneme se o děti postarat i když teď na naše děti zbyde míň? Nevadilo by jim, kdybych jim kvůli mému novému dítěti zrušil kroužek plavání a doučování z angličtinu, nebo jsi ochotná si najít si zaměstnání navíc, abys jim to dopřála, když já nebudu moct? Přitom kdyby stále žili jako jedna rodina a chtěli si pořídit dítě společné, tak by tohle vzájemně řešit museli.

Tedy podle mne pokud se chlap rozhodne, že má dětí ještě málo a pořídí si ještě další bez předchozí dohody s první rodinou, měl by mít ve své nové rodině dohodnuto, jestli tedy víc hejbne zadkem, aby řádně uživil své první děti a to samé dopřál i svým novým dětem, nebo jestli druhá rodina bude ochotná se uskromnit nebo se nová matka víc podílet na finanční péči o jejich společné dítě, aby on mohl mít víc dětí, ale nemusel se víc snažit. Protože ono reálně obvykle nejde chtít mít víc dětí bez toho, aby se člověk musel někde uskromnit nebo hledat další zdroje financí.

Inko LL
:lol: :lol: :lol:
Tak teď jsi mě dostala. Uvažuješ trochu? Přece když exka bude mít další dítě s někým jiným, tak to dítě bude živit jen ona je jeho otec, takže s panem A nebude mít nic společného a ten jí nic víc platit nemusí. OMG tak já si najdu chlapa a půjdu se zeptat bývalého, jestli souhlasí s tím, že budeme mít další dítě. :mrgreen: BTW já kdybych chtěla ještě děti a chlap mi říct něco v tom stylu, že už další nechce, protože by musel živit víc dětí a že chlap má mít jen tolik dětí,kolik uživí, tak letí na měsíc s otiskem mojí boty na zadku. :mrgreen: Ještě mi řekni, že ty bys takového chtěla. :roll:
  • Citovat
  • Upravit
7449
8.6.12 11:19
@Anonymní píše:
No, to je věc názoru. Mně spíš přijde, že jako pochodující bankomat bereš matku předchozích dětí :nevim: Otci se do nich už nechce vrážet peníze, matko, poraď si a peníze si třeba natiskni :nevim: Jako pokud není chlap ochotný/schopný svoje děti uživit, proč si tedy pořizuje další? Ve funkční rodině by se to za správné nepovažovalo, tak proč se to považuje za správné v rodině nefunkční (která je vlastně svoji nefunkčností ještě víc ohrožená, než rodina funkční)?Inko LL

Stejně tak ale, pokud není ochotná/schopná svoje děti uživit matka, tak proč si pořizuje další a od ex chce navyšování alíků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kinley
8.6.12 11:29
@maritimka píše:
Stejně tak ale, pokud není ochotná/schopná svoje děti uživit matka, tak proč si pořizuje další a od ex chce navyšování alíků?
:potlesk: no? to mě taky celkem zajímá…
  • Citovat
  • Upravit
ArankaC.
8.6.12 11:34

@maritimka Zrovna jsem vysvětlovala, že když si pořídí další, tak si je logicky pořídí s někým jiným, takže buď bude s tím někým jiným žít a alimenty bude brát jen na starší dítě, nebo pokud se rozejde/rozvede i s tím druhým chlapem, tak bude dostávat jedny od jednoho bývalého a druhé od druhého, ale nemůže požadovat alimenty na další svoje děti od chlapa, se kterým má jen to první dítě, chápeš? Takže se nemusíš bát, protože i když si exka pořídí dalších 10 dětí, tvůj bude stále platit jen na 1.

• Citovat
  • Upravit
7449
8.6.12 11:38
@ArankaC. píše:
@maritimka Zrovna jsem vysvětlovala, že když si pořídí další, tak si je logicky pořídí s někým jiným, takže buď bude s tím někým jiným žít a alimenty bude brát jen na starší dítě, nebo pokud se rozejde/rozvede i s tím druhým chlapem, tak bude dostávat jedny od jednoho bývalého a druhé od druhého, ale nemůže požadovat alimenty na další svoje děti od chlapa, se kterým má jen to první dítě, chápeš? Takže se nemusíš bát, protože i když si exka pořídí dalších 10 dětí, tvůj bude stále platit jen na 1.

To je jasný, to mě netíží… Jen by mě ale zajímalo, když s novým chlapem děti mít nebude, ale teď s ním žije a on vydělává hooodně dobré peníze, takže po rozchodu s ním by se její životní situace a situace dítěte razantně změnila. Tak jestli může požadovat navýšení alimentů, i když manželům příjem bude pořád stejný jako předtím, ale změní se situace u mě, jakožto jeho manželky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
8.6.12 11:45

@maritimka No ano pokud se s ním rozejde, přijde o hodně peněz a je možné,že zvýšení bude žádat. Tam pak záleží na tom, v jaké finanční situaci budete vy, možná jí to ještě trochu zvednou. Ale neboj, to se bude řešit všechno potom. Zatím s ním je a může s ním být až do smrti nebo si najde zase jiného a ani nestihne zažádat. Uvidíš, to se bude řešit fakt až pak.

• Citovat
  • Upravit
7449
8.6.12 11:59
@ArankaC. píše:
@maritimka No ano pokud se s ním rozejde, přijde o hodně peněz a je možné,že zvýšení bude žádat. Tam pak záleží na tom, v jaké finanční situaci budete vy, možná jí to ještě trochu zvednou. Ale neboj, to se bude řešit všechno potom. Zatím s ním je a může s ním být až do smrti nebo si najde zase jiného a ani nestihne zažádat. Uvidíš, to se bude řešit fakt až pak.

Život mě naučil myslet dopředu a mít přehled o všech možných alternativách… Proto mě to zajímalo, protože teď dřu, i v 23.tt makám, donedávna jsem dělala i 7 dní v týdnu a takhle to šlo skoro 2 roky a proto bych nerada, aby místo mého dítěte tyhle peníze dostala ex… Nevím, jestli to někdo pochopí, ale je to tak. Dřu pro své dítě a né na životní úroveň někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí