Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@neumisa No dovol ![]()
Jestli to někdo nezaplatí a všechno sní, tak ať si ho ochranka odchytí.
Tady v supermarketu tohle nikomu nevadí a prodavačky půlku rohlíku markujou bez problémů. Ale dělejte si to jak chcete ![]()
@neumisa Já jako nechápu, že někdo něco vezme a i když to pak zaplatí, ale v době použití to není jeho. Já nevim, ale mně to přijde divný, učit děti, že si můžou vzít cokoli, kdykoli
. Nehledě na to - absolvuji pár nákupů s řvounem a buď se naučí, že v krámě se prostě kouká a nebo dělám hold rychlé nákupy a nebo někdo řvouna pohlídá venku, než nakoupím.
@lucenka píše:
Holky a jak to děláte v restauraci, když je vám blbý něco sníst před zaplacením?
v restauraci si objednávám hotové jídlo a netahám řízky z batohu. Srovnávat nákup a restauraci mi přijde trochu mimo mísu.
já jsi to dělám, jak chci, jen ty se rozčiluješ.
Ano, pro mě jsi potencionální zloděj.
@maritimka píše:
@neumisa Já jako nechápu, že někdo něco vezme a i když to pak zaplatí, ale v době použití to není jeho. Já nevim, ale mně to přijde divný, učit děti, že si můžou vzít cokoli, kdykoli. Nehledě na to - absolvuji pár nákupů s řvounem a buď se naučí, že v krámě se prostě kouká a nebo dělám hold rychlé nákupy a nebo někdo řvouna pohlídá venku, než nakoupím.
Jak učit děti, že si můžou vzít kdykoliv a cokoliv? Přeháníte holky a děláte kovbojku z poměrně neškodné záležitosti.
Moje děti si nikde nic nebrali a neberou a nic takového jsme je neučila. Jen v určitém období dostali ode mě kousek rohlíku v obchodě do ruky, teď už nic jíst v krámě neptřebujou a kuodivu nekradou. A nakoupila jsem si v klidu a nemusela nikho otravovat hlídáním ani řevem dítěte.
@Mišanila píše:
Já se nerozčiluju, jen nechápu ty vaše podivné argumenty. Potencionální zloděj, co to jako je? To jsme každej a teda i ty.
potencionální zloděj je ten, komu přijde normální brát si cizí věci, ale má zatím tolik slušnosti, že je platí.
@bamba Tak s tímto pro změnu nesouhlasím, protože K. Black v diskuzích dost vídám a přijde mi, že je ironická, není jí cizí sarkasmus a nadsázka. Nikomu tu neublížila a když to není téma tydýtí, tak poradí
.
Necetla jsem to cele, ale vcera me taky pekne na*ral jeden dedek. ja jdu s detma, mladsi v kocare, psa na voditku a ksirach u nohy, dedek malyho psa na volno, vlitnul na nas, hned mi vyjel po psovi (mame pitbullku) tak jsem ji vyvesila do vzduchu, aby nahodou toho malyho ratlika nekousla a rikam mu: pane prosim vas, muzete si zavolat svyho psa, je dost neprijemne, ze otravuje lidi a zvirata, ktery o to nestoji..dedek na me hned zacal kricet, ze jsem krava, ze si nemam porizovat psa, kdyz ho nezvladam (to ja mela psa zabezpeceneho a on na volno) a bla bla bla..az jsem mu ve vzteku rekla, ze je starej dedek nad hrobem a doufam, ze potka nekoho, kdo toho jeho psa alespon nakope, nebo rovnou jiny pes ho zakousne..nesnasim tenhle typ duchodcu, co si mysli, ze si z nich kazdy sedne na prdel.. ![]()
@Burj Chalifa
přečti si pořádně co jsem napsala poloprázdná šalina všichni si měli kde sednout místo pro kočárky volké a to místo je řádně označené že je pro kočárky a já tam nesmím ![]()
@neumisa píše:
potencionální zloděj je ten, komu přijde normální brát si cizí věci, ale má zatím tolik slušnosti, že je platí.
Tak teda promiň, ale větší blbost jsem tu už dlouho nečetla.
Jako že každej, kdo poctivě zaplatí každou ujedenou půlku rohlíku si jednoho dne řekne, ale proč bych to platil, sežeru to všechno a přijdu si k pěkné dvoukoruně ![]()
Klasickej zlodej by se s nějakým placením nenamáhal hned. každýho, kdo dává občas malým dětem kousnout housky v krámě považovat za potencionálního zloděje je zcestné.
Normální brát si cizí věci mi fakt nepřijde, nikdy jsem si nevzala nic bez placení.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Holky a jak to děláte v restauraci, když je vám blbý něco sníst před zaplacením?