Sobotní úklid,praní,vaření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2692
7.1.23 18:03
@Pišťucha95 píše:
Mě hlavně asi překvapuje, že se tady hodně opakuje, že to dělá vždy jen jedna osoba. To ten druhý dospělý v domácnosti nevaří, neuklízí, nežehlí? 8o

Manžel vařit neumí. Většinou dělá něco na zahradě, když já uklízím nebo vezme děti ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
@astoret píše:
No kamoska to ma tak, ze v 6 vstava, pripravi se, snidane, sprcha, nachysta vse do skolky a skoly, s detmi vyrazi v pul 8, v 8 tam jsou, dalsi pul hodku do prace, konci v 17:00, deti do 16 ve druzine, ty ji vyzvedava manzel, krouzky, logo, ukoly..a domu se ona dostava v 6..takze chapu, ze nekdo v tydnu nestiha a udela jen to nejnutnejsi a brzy vecer odpadne. Takze odpo nemaji nic moc cas :nevim:

Proč „jí“ vyzvedává manžel? Jeho děti to nejsou? A když přijde domů dřív on, tak snad uvaří a uklidí? Nebo její manžel nemá ruce?

Příspěvek upraven 07.01.23 v 18:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867

Nevidím jediný důvod proč si dělat z volné soboty galeje😆! Víkend a šůrovat?! Jasný, jsou práce, zahrada na baráku atd, kdy se o víkendu musí. Ale z toho každou sobotu vytírat apod mám pupínky. Pokud jsme o víkendu doma na jídlo, vařím v pátek večer. Když jsou v plánu celodenní výlety, jíme v restauraci. Soboty jsou buď fotbalové zápasy, zkoušky nebo závody se psem, výlet, akce atd…Úklid průběžně v týdnu, co se stihne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11077
7.1.23 18:05
@Pišťucha95 píše:
Mě hlavně asi překvapuje, že se tady hodně opakuje, že to dělá vždy jen jedna osoba. To ten druhý dospělý v domácnosti nevaří, neuklízí, nežehlí? 8o

Dělá všechno, kromě žehlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
7.1.23 18:12

Vždy jeden den o víkendu děláme velký úklid..Uklízíme společně a za dopolene máme hotovo..Během týdne jen menší úklid (přeluxovat, vyprat atd.) Mám ráda pořádek, každá věc má své místo a zvíře bych doma nesnesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
7.1.23 18:15

@GabinkaCh Ahoj Gábi, moje ségra mě naučila jedno dobře fungující pravidlo. Nikdy ve stejný den nedělám všechno najednou. Buď vařím nebo vytiram a peru. A navařit doporučuji buď dvě jídla najednou nebo hodně porci, aby vydrželo i na druhý den. Dá se obměnit třeba jen příloha, ať není pořád to samé. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
7.1.23 18:20
@Sisika9 píše:
Proč „jí“ vyzvedává manžel? Jeho děti to nejsou? A když přijde domů dřív on, tak snad uvaří a uklidí? Nebo její manžel nemá ruce?Příspěvek upraven 07.01.23 v 18:04

No, přesně, tak uklidí chlap. Vždyť je to fuk. A teda ráno za hodinu a půl se dá stihnout věcí děcka snad mají vše nachystané z předchozího dne… Jako, problémy si každý tvoří sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.1.23 18:24
@Pišťucha95 píše:
To je mi ale záslužná činnost :D

Btw. nežehlím ani já, natož manžel :mrgreen: Můj muž neumí vařit, jinak zvládne a udělá cokoliv, dokonce i bez toho, abych mu to řekla, je divný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
7.1.23 18:26
@neila píše:
Btw. nežehlím ani já, natož manžel :mrgreen: Můj muž neumí vařit, jinak zvládne a udělá cokoliv, dokonce i bez toho, abych mu to řekla, je divný :lol:
Řekla bych, že takový by měl být standard :) :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.1.23 18:55
@Pišťucha95 píše:

Nektere domacnosti druheho dospeleho nemaji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
7.1.23 19:17

Já teda bych se mohla vy… ještě ráno v týdnu dělat svačiny a snídaně.
Svačiny dělám večer a snidani taky, ráno to jen vyndám z lednice a nechám na stole pod poklopem, muž a děti vstávají hodinu po mě, takže jídlo má pokojovou teplotu. Vařím akorát kafe sobě a muži s sebou a čaj do konve.
Buď mají k snídani pečivo s něčím, nějakou buchtu, jogurt s něčím apod.
Po snídani si vše uklidí, neexistuje abych přišla z práce a byl doma bordel po snídani, neustlane postele nebo pohozena pyžama, bych pak udělala bordel já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
7.1.23 19:22
@beruska9 píše:
Nektere domacnosti druheho dospeleho nemaji :nevim:

Jasně, tak tam je to samozřejmě pochopitelné, o tom žádná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.1.23 19:23

My taky děláme svačiny večer a opět se střídáme. Ráno si raději přispím, než bych šla péct šneky listové nebo pizzu. Odmítám vstávat dřív, než musím. Na svačinu to žádný vliv nemá, že se chystá večer. Máme pro děcka koupené fajn boxy, kde jsou přepážky.
Někdy si chystají děcka samotné svačinu. Někdy taťka chystá. A častěji já. Protože řeknou, že mamka má ty svačiny takové propracované. Taťka tam lépne rohlík se šunkou, papriku, hrozny nebo mandarinku, sladkost a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
7.1.23 19:34

Naše dítě má poruchu a někdy v tom spatřuji i určité výhody, třeba to, že chce pořád stejnou svačinu :lol:, druhému děcku to obměňuji, většinou má to co já, ale je mu to jedno, sní to, co dostane.
Má vždycky pečivo s máslem, šunkou a sýrem, k tomu cherry rajčata, musí mít 6ks, tvaroh s medem (dělám má víc dnů).
Takže u nás je to fakt jednoduché :lol:
Jídlo u nás řeším jen já, ale mě to baví, nakupujeme střídavě, ale většinou 1× měsíčně spolu jedeme do Polska a drobnější nákupy cestou z práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
7.1.23 20:08
@Sisika9 píše:
Proč „jí“ vyzvedává manžel? Jeho děti to nejsou? A když přijde domů dřív on, tak snad uvaří a uklidí? Nebo její manžel nemá ruce?Příspěvek upraven 07.01.23 v 18:04

On chodi domu defacto taky vecer, vyzvedne deti v 16 a vezme je na krouzky nebo na logo, kdyz je den a nikdo nic nema, tak jsou doma v pul 5, dela ukoly a sem tam neco pofackuje, ale jako cas na nejak vetsi uklid neni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová